Mulighet til å oppleve Gaggan Anand i litt nærere trakter 29.-30. september. Kitchen Takeover på Der Pepper Gror. https://derpepperngror.no/gagganderpepperngror/
Gratulerer Håvard Werkland fra Speilsalen som vinner av «Årets Kokk». Arrangementet gikk av stabelen 18.09.23 i Stavanger, og kårer Norges representant til Bocuse d’or Europa. Stavanger Aftenblad oppsummerte stemningen hos oss supportere fint: Blant publikum var det mer sirkus enn man kan forvente seg på et såpass kultivert arrangement, og flere stilte opp med megafoner, kubjeller og hjemmelagde bannere. Verdens beste servitører fra lokale restauranter i Stavanger:
Er waitlisted. Her tror jeg nok antallet plasser som ble offentlig tilgjengelig var SVÆRT begrenset, skribenter, bekjente og foodfluencers ble klart forfordelt.
Fair enough at bord ikke er ledige nå, men fremdeles helt i tråd med temaet her og da bør det jo være mulig å kunne nevne. Kan jo tenkes at noen faktisk har fått bord, og med antallet Gaggan-referanser på forumet totalt sett er det jo en tydelig interesse.
MEN: Det BLE Gaggan på meg i går likevel; avbestilling samme dag løste saken. Utrolig spennende smaker og tilnærming, vinpakkene ikke liiike bra....
Jeg var også på Gaggan i går! Hadde vært fornøyd med fem sånne vindaloo-tacos og et par kingfishere. Vinpakken ga meg ikke så mye (hadde «wild» fordi jeg ikke kunne se for meg at de hadde seks gode klassiske viner til den prisen).
Virker som å være en blanding av restaurantene hans i Bangkok, med en liten norsk vri. https://helleskitchen.org/gaggan-feber-i-oslo/ Virker som en veldig bra opplevelse for de som var der (matmessig). Glad jeg har opplevd originalen.
Gjengen bak bare har åpna på nytt i Bergen, målet er 2* https://gaptrast.no/ Det skal også vera bistro og vinbar, veit ikkje om alt det er klart endå.
Bistro og vinbar åpnet først og den heter Bark. Har ikke testet den enda, men Bergens Tidende ga den 6/6 nå nylig. Tror ikke Gaptrast har hatt første åpningsdag enda, første mulige tidspunkt for reservasjon er 11. juni, så får se hva slags mottagelse stedet får. Link til Bark: https://barkrestaurant.no/
Gaptrast er åpnet. Bra tilskudd for Bergen, men ville fortsatt reist til Stavanger først, hvis man må velge.
Spiste på Spiste på Bark forrige uke, finfin bistro det. Litt trangt mellom bordene, litt kort vinliste, supergod mat. Vi gikk for dagens og fikk tre tygg/forretter hovedrett og dessert. God og mett for rett under 1000lappen. Kan godt hende vinlisten er større hvis man spør etter noe fra vinbaren. K
Besøkte Buer restauranten etter ein tur på Buerbreen(Folgefonna) rett ved Odda. Fantastisk god mat, bra vinkart med både champagne og cider. Sjølv hadde eg drikkepakke som hadde både cider, kvitt og raudt, avslutta med is cider til slutt på eget initiativ. Dei har og diverse bre aktivitetar, men og Champis, cider og raudvin smaking. Men ein må også smake maten her. Anbefalast! Deilig suppe laga på blåskjell til forett, nydeleg suppe. Deretter snacks med spekepølse laga på dyr på og rundt garden, noko sylta tilbehør eg ikkje hugsar kva var. Men fantastiske smakar. Så var det kveite, retten var kald og kveita var kanskje litt tam. Hovedrett var kylling frå Homlagarden, nydeleg tilbehør der dei sylte tomatene som låg under kyllingen var verkeleg ei smaksbombe som passa sammen. Til slutt fryst ferskost, jordbær, heimelaga is. Nydeleg men den fryste ferskosten smaka lite men kult. Til slutt litt nydeleg kaffisnacks.