Hvis det å sitte ved chefs table på Gaggan ikke er bra nok, så kan du heller stikke hjem til han for en matbit.
For de som vil skaffe seg litt snadder til sjømaten i sommer, eller sommeren om 10 år ... Mye 2008 musserende som det er mulighet til å ta med hjem. For spesielt interesserte en 2008 Dom Perignon Brut Magnum, men også en Cuvee Brut 2009 fra Nyetimer. https://www.vinmonopolet.no/SpesiallanseringJuni Løp og kjøp!
Nå kan du drikke skikkelig god grillvin rett fra boksen https://www.aperitif.no/artikler/uk...skikkelig-god-grillvin-rett-fra-boksen/466679
En ut av kroppen opplevelse Send en e-post og spør ærbødigst om å få 2 stoler ved chefs table! En ennå bedre opplevelse!
Derfor smaker flymat annerledes. https://www.godt.no/artikkel/24629175/derfor-smaker-flymat-annerledes
Hadde et nydelig måltid i baren på Eleven Madison Park før hjemreise på lørdag. Om man ikke får bord, eller ikke er interessert i å legge igjen ~5K per pers i restauranten, er dette et meget godt alternativ. Åpen løsning, så man har følelsen av å være i samme lokale - i motsetning til andre tilsvarende konsept. Toppnivå på drinker, vin, mat og service. Bare å spasere rett inn, som Egon ville ha sagt. Fikk også en "taste of Thomas Keller" i bistroen Bouchon (*) i Napa tidligere i uka. Dette er en separat restaurant litt nedi gata for The French Laundry, men absolutt et godt alternativ for de som enten har et budsjett å forholde seg til, eller er dårlig på å planlegge mange måneder i forveien (eller som i dette tilfellet begge deler).
Og vinneren av vår kåring av NYC's beste Pekingand er....: (Drumroll): Decoy http://www.decoynyc.com/ I forrige uke kjørte vi vår quest, og sammenlignet med div. tidligere notater fra ulike tidligere besøk i og utenfor Chinatown samt The Peking Duck House. Ingen typisk kinarestaurant, men flortynt skinn, utrolig smakfullt og sprøtt med hjemmealgde pannekaker og div ulike sauser. saftig underliggende kjøtt. Når i tillegg sidedishen med lettgrillet asparges begravet i smakfull fersk hvitløk også står til en 10'er er tilfredsheten fullkommen og aleneplass i heisen etterpå på hotellet sikret. Matchet også pent opp mot en Occidental Pinot Noir. Langbord, uformell stemmning, trangt om plassen og forhåndsbestillinger et must.
På vin var det ikke store utvalget; 8 hvite og 12 rød, men relativt pen bredde med bl.a. 2 Grüner Veltliner blant de hvite. Bestilte eg. en Vosne Romanée Aux Reas 2016 til USD 140.-, men denne var utsolgt.
Anden så jo unektelig god ut, skal ikke nekte for det. Men jeg tenker av og til sånn at da kan man like gjerne dra på Dinner i Oslo selv om det ikke blir helt lik opplevelse. Når vi var i Chinatown NYC i påsken spiste vi på en av de litt mer lugubre restaurantene jeg har vært på . Aner ikke om det var mer autentisk (hva er vel det?), men det var også en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. God Pekingand var det iallefall. Og flere kinesere som var innom for å ete enn turister. Og ikke noe reservering av bord nødvendig.
Nå beveger jeg meg litt OT, men: Er Dinner egentlig så bra? Mange skryter av det stedet, men de to siste gangene jeg var der ble jeg skikkelig skuffet over dårlig service, rot med bestillinger, bord som ikke var klart da vi kom osv. Mye annet i Oslo som er bedre, og billigere..
Mer OT: Vår erfaring er at Dinner lever godt på gode omtaler som var for 20 år siden. Når de åpnet for 30 år siden(?), så var det relativt spenstig og nytt. Det er noe som ikke er like relevant i dag. Bra mat, grei service, ok opplevelse. Men ikke noe mer enn det. Det er som som du skiver, du finner mye som er bedre i Oslo.