Renaa Matbaren får gode skussmål: https://www.godt.no/anmeldelser/res...eldelse-av-renaa-matbaren-ekstase-i-stavanger
Vel fortjent. Traff det som viste seg å være @snartur på Omakase torsdag. Vi var begge innom Matbaren til lunsj iløpet av helgen, og jammen satt vi ikke på bord ved siden av hverandre på Re-naa (**) også. Skulle tro det var planlagt. #brukbyendin #reisfraTrondheimogbrukandresinby
Det er ikke noe ledig bord i Speilsalen når jeg skal dit. Hvordan er Brasserie Britannia og Jonathan? Noen som har testet disse, og kan melde om det er verdt å spise der, eller om jeg skal se om jeg finner noe annet?
Brasseriet er fint det, vi spiste der andre dagen vår på Britannia. Ingenting å utsette på mat og service. Litt enklere serveringssted dog, enn Jonathan og speilsalen. Jonathan var vårt førstevalg for den andre kvelden, men der var fullt. Så er det aktuelt bør dere bestille bord. Jonathan er vel mer av en restaurant enn Brasseriet. Men jeg har ikke spist der etter oppussingen av Britannia, så jeg skal ikke uttale meg om hvordan det er der nå.
Omakase Oslo leverte varene i går ... 18 retter som alle var absolutt verdt et besøk. Østers Kamskjell Tunfisk
Kan også anbefale Omakase Oslo på det varmeste. Vi var der i 2018 før de fikk Michelin stjerne. Dessert med flytende nitrogen var også helt fantastisk. Litt uklare bilder..Disse ble tatt på slutten av kvelden hvor vi hadde jobbet oss gjennom dette alkoholutvalget. Vi var bare 7-8 stk som delte på flaskene den kvelden. Jeg fikk nesten hele Krug flasken for meg selv, da de andre "ikke likte den så godt..."
I går var det ett år siden tildeling av 2* til Re-naa. Det leveres fortsatt på skyhøyt nivå. Løp og kjøp! Pierre Peters ‘cuvée de reserve’ (mg) og 2012 ‘les Montjolys’ Rå uer Heads down and get shit done. Utsikt fra bord 9.
Kvitnes Gård holder etten min mening nivået for å nå sine mål. Minner litt om Credo el. nå nedlagte Fäviken Magasinet. Anbefales for de som gjør unna ferien i nord denne sommeren, og er absolutt verdt en omvei
Får håpe de «overlever» Arbeidstilsynet: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/GajRe6/mesterkokk-risikerer-aa-maatte-stenge-fordi-taket-er-for-lavt
Var på Kvitnes Gård for to uker siden. Etter min mening fullt på høyde med andre * i Norge, f.eks Credo og Fagn. Rakk aldri å oppleve Fäviken, men de legger ikke skjul på at det er en stor inspirasjon. Overlegen mat, og en meget bra frokost i tillegg. Saken med Arbeidstilsynet er jo bare trist, og bygger på sin egen urimelighet imo. Kvitnes anbefales på det sterkeste.
Prøver å få plass der for å feire mor sin utholdenhet, men det ble venteliste .... I 2020 ble dagen feiret på Smak i Tromsø og det var en suksess!
Ikke gi opp. Hvis det er en 2er du er på jakt etter, og dere er litt fleksibel, så er det nok større sjanser her enn det er for 2 i F til SFO. Jeg ville fulgt spesielt godt med rundt ca. 10-14 dager før aktuell dato.
Det er mange steder i Stavanger som bør besøkes for en matopplevelse. Siden det blir mer mat senere i kveld, så satset vi på en lunsj på Matmagasinet. Det kan absolutt anbefales... Hyggelig sted, med et bra utvalg av lunsjretter. (De serverer også middag, men det får vi ta neste gang). Ingen salat uten en Chablis...
VI må si oss enige med @CrotchRocket om RE-NAA. Løp og kjøp ... Sist helg var vi for første gang på besøk hos RE-NAA i de nye lokalene i første etasje på klassiske Eilert Smith Hotell i Stavanger. Vi har vært hos RE-NAA tidligere, før de flyttet hit, og var selvfølgelig spent både på lokalene og på om maten fremdeles var like god... Vi kan herved røpe at dette IKKE blir det siste besøket vårt hos RE-NAA. Og at lokalene er praktfulle. Og at maten er minst like god - eller faktisk til og med enda bedre enn sist. Og kan vi nevne servicen? Denne gjengen gjør et besøk til en helt fantastisk opplevelse! Eilert Smith Hotell tilhører De Historiske, og er rett og slett en funksjonalistisk perle fra slutten av 30-tallet. Vakre linjer og stilrent design er stikkord for bygget, og de som har hjulpet til med interiøret i restauranten har gjort hjemmeleksen sin godt. Lokalet i seg selv er ikke så veldig stort, og innenfor bar/loungeområdet har kjøkkenet fått nesten halve plassen. For oss som gjester gir det en ekstra liten følelse av eksklusivitet når det bare er en håndfull bord eller så, og omtrent like mange gjester som ansatte. Vi startet kvelden i loungen med en god champagne fra champagnevognen (selvfølgelig!) og en håndfull nydelige, små snacks. Hos RE-NAA spiser man minst like mye med øynene som med munnen, og hver enkelt liten smakebit var som et lite kunstverk - nesten så det kjennes litt slemt å bare spise dem opp. Men hvilken smak, da! Gjennomtenkt og lekent er stikkord for denne delen av måltidet! For neste akt ble vi fulgt inn til bordet vårt, som selvfølgelig hadde orkesterplass for å følge med på matlagingen - i alle fall monteringen av maten. Deretter fulgte en parade av lekre små retter, og denne gangen som sist var det mest vekt på alt det gode man finner i havet, som jo er nærmest rett utenfor dørstokken (og over veien, da). Vi var innom både østers, teppeskjell, blåskjell, kuskjell og kamskjell, og kan plusse på med råreker, akkar, uer og skrei - og fjellørret, bare for å understreke at det finnes vann i høyden også... Noen av rettene var videreutviklinger av retter vi husket godt fra sist - som for eksempel fjellørreten med vin jaune og kaviar eller akkaren - og noen var helt nye for oss, som for eksempel blåskjell med gjær (!) og hvit balsamico. Og absolutt alle bar preg av respekt for gode råvarer og stilsikkert håndverk. Det finnes selvsagt også kjøtt på menyen, og denne gangen som sist var det to varianter av vaktel - både bryst og lår. Vi kunne nok gjerne ha spist vaktellår med korn og bjørnebær en hel kveld, om vi fikk lov. Men det var absolutt ikke feil med en tørrmodnet Côte de Boeuf med valnøtt og marg heller - her var det umami for ALLE penga! Og så kom selvfølgelig siste akt, dessertene. For det holder jo ikke med én, må vite! Både kvede/crème fraîche/sort te og blodappelsin/nyr/tagetes var både godt og vakkert, men den vi virkelig kommer til å huske er jo sjokoladedesserten uten sjokolade. Jada, bare les det én gang til: sjokoladedesserten uten sjokolade. Ved hjelp av sort bygg, mandel og furukongle hadde de altså skrudd sammen en dessert som smakte ikke bare litt, men VELDIG sjokolade - faktisk mer sjokolade enn de fleste sjokolader. Wow, altså... Den oppvakte leser har kanskje lagt merke til at det ikke står et ord her om vin, etter champagnen. Og det er fordi det fortjener et eget avsnitt! RE-NAA har nemlig ikke bare en vinpakke. De har skjønt at det finnes raringer her ute (yep, rekker opp hånda her!) som er litt i overkant interessert i slike gode dråper, og hvordan de funker med mat. Derfor får man både Unique & Honest, en vinpakke med fokus på viner og vinmakere som vil litt mer enn det vanlige, men som ikke nødvendigvis har rukket å oppnå ære og berømmelse helt ennå, og Fine & Classic, som er nettopp det - svært gode, klassiske valg og viner som showcaser hva nettopp denne typen vin står for. Ettersom vi er akkurat så nerdete som vi er, måtte vi selvsagt ha én av hver - med det resultat at vi gjennom hele måltidet byttet rundt på glass og smakte på både den ene og den andre vinen til samme rett. Og da er det sikkert noen som lurer på hvilken vinpakke som var best, hmmmm? Svaret er et klart og tydelig JA. Altså, noen ganger foretrakk vi den klassiske matchen, og andre ganger var det "utfordreren" som var den soleklare vinneren. Og noen ganger, når de samme vinene skulle dekke flere retter, var det først den ene, og så den andre. Det er en forskjell på prisen her, så det kan tenkes at det er mulig å argumentere for at det er mest "value for money" å gå for den rimeligste - men strengt tatt, om det først og fremst var et rimelig måltid vi var på jakt etter, ville vi vel kanskje ikke spist her i utgangspunktet? Helt til slutt - servicen hos RE-NAA fortjener en ekstra kommentar. Vi er ganske bortskjemte - det innrømmer vi gladelig. Og forventningene var naturligvis høye, gitt to stjerner og greier. Men duverden for en service! For noen fantastiske folk! Høflige og profesjonelle, selvfølgelig. Men også kunnskapsrike, morsomme, personlige og ikke minst så veldig til stede. Sven Erik, hører du - denne gjengen må du ta pent vare på for oss! For da kommer vi garantert tilbake!
«Mange drømmer om å sanke, fiske og jakte sin egen mat. Her møter du prisbelønte kokker som har brukt livet sitt på å gjenoppdage den nordiske matarven. Norsk dokumentarserie.» Mange spennende steder å reise til her. https://tv.nrk.no/serie/kokkeliv
Var på Lysverket for ca et år siden (7.mars 2020). Absolutt et veldig bra besøk, men det er ikke alle som liker breiale bergensere. Ville heller tatt turen til Stavanger. Sånn er det med den saken!