Kollektivtrafikk i Seoul er ikke for amatører. Det gikk helt fint å komme seg inn til sentralstasjonen med expresstoget, men derfra gikk det straks «åt skogen». Etter å ha vandret opp og ned trapper, frem og tilbake lange korridorer, og forsøkt å få hode og hale på hvordan billettautomatene egentlig virket, ga vi rett og slett opp og stilte oss i den lengste taxikøen noen har sett siden tidlig nittitall. Men til slutt, etter mye venting og en god halvtimes taxitur, fant vi endelig veien til kveldens mål: Restaurant Toc Toc!
View attachment 38813
Toc Toc innehar en stolt 42.plass på lista over Asias Top 50 restauranter, og vi kunne selvsagt ikke velge annet enn menyen med signaturrettene. Aller først kom det litt snacks på bordet - luftige, friterte biter av torsk, og en bitteliten toast med mascarpone tilsmakt med sopp, og med sopp på toppen. Dessverre føltes mascarponen litt for søt for denne kombinasjonen, men torsken - som var rykende varm - var en riktig så god liten snacks.
View attachment 38819
Deretter fulgte en rett vi ikke ble helt kloke på. En bit toast (laget med et brioche-aktig brød) ble servert sammen med en bitteliten bit smør tilsmakt med kelp, og midt på bordet havnet det noe som mest av alt minnet om store biter med servelat, med litt ruccolasalat og soltørkede tomater. Det er mulig denne retten er mer eksotisk for de som ikke har vokst opp med ei skive eller to med servelat i matpakka, men for oss var det i grunnen bare litt underlig.
View attachment 38817
View attachment 38816
Nevermind, on with the show! Neste rett på menyen var «Raw fish», som viste seg å være sashimi av yellowtail (lykke til med oversettelsen for den som prøver). Fisken var garnert med litt urter og reddik, og ble servert med streng beskjed om å smake alt samtidig. Vi gjorde vårt beste, og var sånn rimelig fornøyd - fisken var fin, med et hint av chili i sausen.
View attachment 38815
Så kom dagens fisk, som vi muligens kanskje tror kan ha vært torsk. Okke som, den var fritert i en «jakke» av sprø, tynne tråder, og servert med revet ost og sitron. Den som en gang sa at ost ikke passet til fisk, burde antakeligvis gjeldes for å unngå at genene går i arv - dette var godt, knasende sprøtt og spennende!
View attachment 38818
Oh, well - la oss komme til det aller beste! Neste rett på menyen var carpaccio, og maken til kjøtt skal du lete VELDIG lenge etter. Dette er så pent at du kan ha det på veggen, og så godt at du kan gråte av det. En fantastisk marmorert, syltynn skive biff med litt urter, sennepssaus og et par flak trøffel. Nærmere himmelen kommer man nesten ikke - vi drømmer fortsatt om den...
View attachment 38820
Etter en så fantastisk rett var vi litt bekymret for fortsettelsen, men når neste rett egentlig bare tilbyr mer av det samme utrolige kjøttet - grillet oksefilet med <en eller annen rotgrønnsak vi ikke har> og en smørsaus med sitrustoner. Man kan jo bare ikke være trist når god følges av en dose av samme medisin, og dette kjøttstykket tror vi kanskje kunne serveres som kur mot det meste.
View attachment 38821
En skulle tro at deretter var det ikke så mye håp. Hvem hopper etter Wirkola, liksom? Jo det skulle vise seg at husets pasta med pecorino-ost, eggeplomme og store mengder fersk sort trøffel faktisk gjorde susen. Spenstig og god pasta med akkurat passe mengde egg og ost, og... glemte vi å nevne STORE mengder sort trøffel? Joda, vi betalte for det, men likevel - dette er luksusfølelse så det holder, og duverdensågodt!
View attachment 38822
Måltidet ble avsluttet av en hyggelig dessert med mangosorbet med jordbær-sjokolade og etterhvert en kopp te med en skrive sitronkake, og plutselig var det tid for å finne en taxi tilbake til Seoul Station for å finne første tog tilbake til hotellet.
View attachment 38823
Vis alt...