God morgen onsdag!

Tråd i 'InsideFlyer Lounge' startet av Eddie47, 21. aug 2019.

  1. ArthurDent

    ArthurDent Veteran

    Innlegg:
    1,709
    Likes mottatt:
    5,931
    Bonuspoeng:
    183
    :) Han mente nok noe som holder temperaturen godt under "vannets frysepunkt" som de mer perseptive vet er 20 gr C. :cool:. Men de virkelige kuldegradene har faktisk vært inne i bildet, -når champagnen ble laget ("Methode champagnois"). I prosessen inngår fjerning av bunnfall vet å fryse innholdet i flasketuten til en liten plugg som så trekkes ut. Fra Wikipedia:
    Disgorging[edit]
    [​IMG]
    Equipment for effecting dosage through the addition of 'liqueur d'expédition
    The lees removal process is called disgorging (dégorgement in French), traditionally a skilled manual process where the crown cap and lees are removed without losing much of the liquid, and a varying amount of sugar added. Before the invention of this process by Madame Clicquotin 1816, Champagne was cloudy. Modern automated disgorgement is done by freezing a small amount of the liquid in the neck and removing this plug of ice containing the lees.
     
    Eddie47 and drsyk like this.
  2. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    15,027
    Likes mottatt:
    875,506
    Bonuspoeng:
    293
    Ja ... iblant?
    Leirin -VBD
     
    RoadKing liker dette
  3. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,415
    Bonuspoeng:
    293
    OI den var jo råååå lekker, må se hvor får tak i en sånn en ;)
    6 grader, jøss da lærte jeg noe nytt idag også:rolleyes:

    Må hjem å stille kjølern.

    Den var jo litt overkill? Eller har ikke bobler en max pris?

    Ryan Air?

    Er det Bobler og rakfisk tur
     
    ArthurDent liker dette
  4. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    15,027
    Likes mottatt:
    875,506
    Bonuspoeng:
    293
    Fagernes lufthavn, Leirin var en sivil, regional flyplass som ligger i Nord-Aurdal kommune i Valdres i Oppland. Flyplassen eies av Avinor AS, og ble åpnet i 1987. Den hadde 7 812 passasjerer i 2011. 3 781 av disse var fast rutetrafikk, resten chartertrafikk fra utlandet. Flyplassen ble stengt fra 1. juli 2018
     
    drsyk liker dette
  5. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    15,027
    Likes mottatt:
    875,506
    Bonuspoeng:
    293
    Rakfisk er øl og akke!!
     
    Blaa, anders82 and drsyk like this.
  6. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,415
    Bonuspoeng:
    293
    Stengt? Samme skjebne som Rygge flyplass? Eller forsvant chartertrafikken?
     
  7. jvsandem

    jvsandem Veteran

    Innlegg:
    2,518
    Likes mottatt:
    7,426
    Bonuspoeng:
    183
    Hvis det bare serveres fisk der: Definitivt ikke. :)
     
  8. anders82

    anders82 Veteran

    Innlegg:
    2,913
    Likes mottatt:
    9,422
    Bonuspoeng:
    183
    Jeg blir med til Valdres. Er bare en kort kjøretur fra hytten på fjellet
     
    Eddie47 liker dette
  9. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    17,865
    Likes mottatt:
    64,753
    Bonuspoeng:
    293
    Det var akkurat det jeg mente. :rolleyes::p
     
    ArthurDent liker dette
  10. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    17,865
    Likes mottatt:
    64,753
    Bonuspoeng:
    293
    drsyk and ArthurDent like this.
  11. ArthurDent

    ArthurDent Veteran

    Innlegg:
    1,709
    Likes mottatt:
    5,931
    Bonuspoeng:
    183
    Kan anbefale "Bøvelen" fra Kinn ( men vær obs på at den massive smaken bæres av høy alkohol%).
     
    jgroneng and animals like this.
  12. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,984
    Bonuspoeng:
    293
    Litt kjølig kanskje?. Vinskapet for bobler her i huset holder 10 grader øverst og 8 grader for de flaskene som bor nederst.
     
  13. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,984
    Bonuspoeng:
    293
    En bayer eller en litt fruktig juleøl (Kinn Solsnu) er også en innertier for rakfisk.
     
  14. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,415
    Bonuspoeng:
    293
    Nå blir doktor`n forvirret. 6,8 eller 10 grader, må snart spørre doktor Google.
     
  15. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,984
    Bonuspoeng:
    293
    10 grader er ypperlig for hverdagsboblene, da er de jo nesten serveringsklare :)

    Kommer selvfølgelig an på type du skal servere.
     
    drsyk liker dette
  16. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,415
    Bonuspoeng:
    293
    Holder meg til boble råd fra selveste eksperten @jgroneng :) Takker.

    Går i Moet(sjelden), Dompa(av og til), Feuillatte(oftere) eller litt Henriot(oftest)...

    Ikke hverdagskost nei, da er det H20 så langt blæra holder...
     
  17. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    15,027
    Likes mottatt:
    875,506
    Bonuspoeng:
    293
    Har også to soner, hvor rødvinssonen er på 16 grader
     
    jgroneng liker dette
  18. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,329
    Likes mottatt:
    17,984
    Bonuspoeng:
    293
    Langt fra ekspert. Det beste er når folk finner det som passer best for de selv. Skulle gjerne ønsket å hatt en gammelt hus, med skikkelig kjeller ... Eller hatt plass til 2 vinskap til her i huset.
     
    drsyk and holmen like this.
  19. Rscott

    Rscott Veteran

    Innlegg:
    1,726
    Likes mottatt:
    4,204
    Bonuspoeng:
    113
    Sonictravel liker dette
  20. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    17,865
    Likes mottatt:
    64,753
    Bonuspoeng:
    293
    Bordbar er på engelsk?

    Men den andre var kanskje bare på tysk. Spør om hjelp hvis du trenger! :)
    Jeg kan godt legge ut for deg, så kan du Vippse tilbake.. De tar Amex, hvis jeg husker rett..
     
    drsyk liker dette

Del denne siden