Hva er egentlig mulighetene til Tokyo HND med SAS Biz?

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av XIII, 04. mars 2021.

 1. XIII

  XIII Aktivt Medlem

  Innlegg:
  406
  Likes mottatt:
  194
  Bonuspoeng:
  43
  Jeg vet at dette har blitt snakket om en del her og at det er vanskelig å finne bonusbilletter CPH-HND-CPH. Nå har jeg overvåket awardhacks i mer enn 1 år og uten hell.
  Er dere 2 som vil dra med Biz: gratulerer, det er bare å vente og så kommer det!

  Men vi er 2 voksne og 1 barn (plus 1 baby) så da trenger vi 3 billetter. Har SASMC og FP. Så når det aldri dukker opp flere enn 2, hva er mulighetene?


  Kjøpe med poeng 2 biz + 1 pluss. 1 voksen+barn i biz og den andre voksen i pluss. Og voksne bytter inn i mellom.. det er kanskje ikke helt greit?

  Kjøpe med poeng 2 biz + 1 pluss og så oppgradere. Er det mulig?

  Kjøpe med poeng 2 biz + 1 biz med penger.
  Det billigste jeg finner er 8116kr for 1 barn.
  jeg bruker å regne 10000 poeng = reise innenlands i go = verdt i snitt 1500kr. så da 20000 ebpoeng 3000 nok mtp innenlands reiser
  men 20000 ebpoeng er ca. 1500 i trumf nok

  jeg synes det er vanskelig å regne akkurat verdien. men hvis jeg tar trumfnok så gir en reise til HND "tilbake" 1500 nok, så koster biz billetten 6616kr

  Noe annet? Hva er mulighetene egentlig?
  Jeg vil virkelig reise til HND med familien i Biz når dette roer seg ned, men jeg tenker og tenker og ser ikke bedre løsninger :eek:
   
  Last edited: 04. mars 2021
 2. oleredv

  oleredv Aktivt Medlem

  Innlegg:
  460
  Likes mottatt:
  1,182
  Bonuspoeng:
  93
  Mulighetene for såpass mange med reine bonusseter i biz hos SAS til HND anslår eg for å vere veldig små. Så alternativa blir jo å evt gjere som du seier å mikse litt, eller sjå på andre selskap. Dette spørs jo litt kor mange poeng du har å svi av.
   
 3. trygveat

  trygveat Senior Medlem

  Innlegg:
  1,064
  Likes mottatt:
  1,453
  Bonuspoeng:
  113
  Min plan for fremtidige reiser er å bestille to billetter i Business og en i Plus, for så å følge med på om det legges ut et ekstra sete i Business nærmere avgang.

  Går ikke dette har man litt forskjellige muligheter:
  - kjøpe en ordinær billett for penger eller poeng slik at alle får plass i Business
  - avbestille SAS-billettene og bestille bonusbilletter med annet selskap
  - legge inn bud på oppgradering gjennom Plusgrade eller forsøke å oppgradere i gate
   
  Upsaker liker dette
 4. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,681
  Likes mottatt:
  12,584
  Bonuspoeng:
  293
  Jeg ville booket voksen + barn + spedbarn først, eventuelt 2 voksne og spedbarn. Og så fulgt med som en hauk helt opptil. Og så har en plussbillett for poeng som backup hvis det ikke slippes mer. Dere kan nok ikke bytte underveis i flyvningen, men kanskje hver sin vei?
   
 5. Lars J

  Lars J Senior Medlem

  Innlegg:
  1,283
  Likes mottatt:
  2,209
  Bonuspoeng:
  113
  Har titt og ofte funnet flere enn to seter, i November '19 fant jeg 4 seter T/R for vinterferien i Februar'20, da var det mange datoer og velge i, endte opp med å ikke reise pga COVID-19 utviklinga
   
 6. Insomnia4u

  Insomnia4u Veteran

  Innlegg:
  2,161
  Likes mottatt:
  1,705
  Bonuspoeng:
  113
  Det er et ekstremt trangt vindu du forsøker å treffe. Hvis du virkelig "må" fly business anbefaler jeg enten å spare poeng amex-CT slik at du kan velge innen Star Alliance-nettverket, eller følge med å kjøpe Qatar Business på tilbud.
   
  magnusant liker dette
 7. XIII

  XIII Aktivt Medlem

  Innlegg:
  406
  Likes mottatt:
  194
  Bonuspoeng:
  43
  helt siden jeg fikk SAS MC har jeg lyst å oppleve SAS Biz (for Go :) i en lang reise. Til nå har jeg bare benyttet Plus for Go innenlands, fint men ikke kjempespennende. Har veldig lyst å dra til Japan, og det er lite interesse til andre langreiser som har lik tilbud med SAS.

  @trygveat er det bra historikk med oppgradering gjennom Plusgrade/gate til/fra HND?
  takk @Upsaker det var også bra tips

  ja, det var før HND..

  Hva som er ekstremt trant vindu? å fly SAS Biz med 3?
   
 8. Arvid2063

  Arvid2063 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,192
  Likes mottatt:
  4,135
  Bonuspoeng:
  113
  Dersom du får tak i 2 Biz billetter er det flere muligheter derfra for å få til dette på poeng. Som andre har vært inne på så er den "sikre" opsjonen å kjøpe den tredje billetten for poeng (/penger). Problemet er at det koster gjerne en hel del.

  Som du også selv nevner, så er del mulig å kjøpe den tredje billetten i Plus/Eco, og satse på å by på oppgradering på denne senere. Koster gjerne også en del poeng om du lykkes, og det er selvfølgelig høyst usikkert om du får tilslag på budet ditt, spesielt ettersom jeg antar at du ikke har gull/diamant status.

  Det er sikkert mulig å godsnakke med cc om å få lov til at de voksne bytter litt på Biz setet, men du kan i så fall neppe forvente full Biz oppvartning for begge, og igjen en høyst usikker opsjon som avhenger av (stor) velvilje hos cc. Det er selvfølgelig også veldig mye triveligere å kunne sitte sammen.

  Alt i alt så tenker jeg at @Upsaker sitt tips er det beste. Kjøpe en pluss billett og følge med på om det dukker opp flere Biz nærmere avgang. Om det ikke lykkes har du tross alt fortsatt muligheten med å by på oppgradering.
   
 9. Insomnia4u

  Insomnia4u Veteran

  Innlegg:
  2,161
  Likes mottatt:
  1,705
  Bonuspoeng:
  113
  Ja, og på spesifikke datoer. Jeg kjenner ikke igjen det du beskriver i første post med at det bare er å vente, så dukker award-seats opp. Med mindre du sitter klar 24/7.

  Du sier jo også selv at det er omtrent umulig.
   
  magnusant liker dette

Del denne siden