Kjapp omgruppering på rommet og ut i California aftenen. Sol men litt sur vind. Vi promenerte litt langs kaikanten, her fant vi en artig butikk som het «Seeweed». Stor kunnskap om mange typer gress hadde de også. Etter et besøk her, en stopp på benken ved sjøen var vi i godt humør og klar for vått og tørt. Det ble en Uber opp til China Town hvor vi besøkte Li Po Lounge for deres legendariske Chinese Mai Tais. Bartenderen ble veldig fornøyd da vi fortalte at vi var tilbakevendende kunder fra Norge, om dette eller generøs tips gjorde utslaget vites ikke, men fikk free refill av drinkene, så bare god stemning! Middag ble på Fusion Dumplings litt nede i gata. Kan kort oppsummeres som digg, digg, digg! Soupdumplings med svin: Røkt og glassrt andelår: Langtidskokt/marinert svineribbe: Dumplings med svinekjøtt og gressløk: Bunkret så opp med en mengde Donuts selv Homer Simpson ville nikket anerkjennende til, og satte snuten tilbake til hotellet for en tidlig kveld.
Planene for dagen var diffuse men ble utmeislet etter frokost. Først en buss bort til Golden Gate, titte litt, ta bilder, buss videre opp til botanisk hage. Første del gikk etter planen, deretter sporet vi av. Vi begynte å traske utover broen, og når vi hadde kommet et stykke utpå var det nesten like langt til hver side. Endte med at vi fortsatte hele veien og trasket videre til Sausalito for en velfortjent lunch.
I Sausalito fant vi oss en trivelig cafe med uteservering og utsikt over bukten og over til SF. Som belønning for strabasene ble det champis og burger til lunch.
Kvelden brakte flere Mai Tais i Chinatown. Nå var bartenderen som serverte her i fjor på plass også, en myndig dame på ca seksti som blandet drinker i et forbløffende tempo og sto for en jevn strøm av humoristiske fornærmelser til barpublikumet. En ny kinesisk restaurant ble tester, denne gangen Moo Shu pork. Utrolig digg!
Klokken er snart ni om morgenen i SF, men allerede rift om plassene langs bardisken hos Swan Oyster Depot, så vi venter i kø utenfor.
Swan Oyster Depot leverte! Fantastisk sted med unik atmosfære og utrolig digg sjømat. Absolutt verdt å stå i kø for, kaotisk og sjarmerende institusjon som har holdt koken fra 1912!
Dessert ble Donuts fra Bob’s litt lenger oppi gata. Utpå dagen lettet skyene og det sluttet å regne, så da ble det en tur for å hilse på sjøløvene ved Pier 39, Litt av et spekk-takkel
Pier 39 var raskt unnagjort, etter sjøløven er det lure dom frister her. Kan neppe tenke meg en mer turistfelle når det gjelder utsalgssteder, restauranter osv. Så vi vandret heller på måfå oppover i byen og glante på hus og folk, med noen ilagte cafestopp for å hvile føttene underveis. Når appetitten var tilstrekkelig oppbygd fant vi en trivelig liten italiensk restaurant - Luisa’s restaurant & winebar. Her hadde de skikkelig pasta og pizza. Og ikke minst en tiramisu som fikk maxijazy på terningen, anbefales!
Fant oss en lokal sjappe - Darren’s cafe - for frokost et kvartal unna hotellet så i dag utgikk vi endelig IHop. Eggs Benedicte og vietnamesisk chargrilled pork sandwich, slik skal dagen startes!
Utpakket og utsjekket fra hotellet var det på tide å kjøre Cable Car opp og ned, og bort og frem. Fra toppen av en eller annen bakke, tuslet vi ned til Embarcadero og fant et vannhull i solen utenfor Ferry Building.
Noen timer og halvlitre i solen senere og det ble trikk tilbake til hotellet for å plukke opp bagasjen, derfra Uber ut til SFO. Innsjekk og Security kjapt unnagjort. Så nå avrundes det med et besøk på Polaris lounge før hjemreisen starter. SAS maskinen som skal bringe oss hjemover ankom nettop så da er vi trolig i rute også.
Tilbake i sete 1F, favoritten når jeg reiser med følge. Dagens maskin er SE-REH, så nok en gang har jeg testet setet før, da fra JFK til CPH, så bør gå bra!
Fin fin flytur over til CPH. dagens forrett var kamskjell, de var helt ok men intet mer. Hovedrett ble kylling og pasta Avrundet med en terte Så var det natta, sov gode syv åtte timer og våknet til lyden av frokost. Nå venter bare siste etappe hjem til OSL, så om ikke noe spesielt skjer, runder jeg av rapporten her og takker for følget for denne gangen