Minitur: halvveis til Nordpolen

Tråd i 'Reisebrev' startet av jgroneng, 04. okt 2019.

  1. OttoL

    OttoL Veteran

    Innlegg:
    4,318
    Likes mottatt:
    12,285
    Bonuspoeng:
    183
    Takk for flotte bilder. Må si at du virkelig har fikset neglelakken, noe som er positivt.

    #settersvalbardlitthøyerpålistenoverrisemål.
     
  2. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    Vi fant en matfestival gitt ... :)

    5C67DB78-F792-4BD7-A998-A9404B1822E5.jpeg
     
    ArthurDent, Misterix, Avixlo and 6 others like this.
  3. Sonictravel

    Sonictravel Veteran

    Innlegg:
    2,620
    Likes mottatt:
    24,725
    Bonuspoeng:
    183
    Dette ser jo helt fantastisk ut, men hva tror du om å dra med to niåringer hit med relativt begrenset smakssympati og dertil hørende vegring mot alt som ikke er chicken nuggets eller salmalaks?
     
    ArthurDent liker dette
  4. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    Det er vel litt bortkastet å tilbringe både tid og penger på restauranten på Huset med barn. Men det er mange steder som serverer mat som absolutt bør være innenfor for barn.
     
  5. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    8B610701-047D-448A-A3B7-CD30051B1E54.jpeg

    Lyst på en matbit, helst noe ordentlig realt - som for eksempel kjøttkaker med fløtesaus, tyttebær og potetmos eller fiskegrateng med baconsmør, kokt potet og råkost? Sjekk ut dagens arbeidskar på Stationen! For overraskende 129,- (189,- på en lørdag, men da er det gjerne noe litt ekstra godt) får du et skikkelig måltid. Og om du skulle ha lyst på noe annet er det mye å velge blant, både til lunsj og middag. Stationen har godt med plass, også for større grupper.

    E763AD6F-1D9B-4CAB-B75D-AA21BD1F61E3.jpeg

    388C9F13-1FE7-40F8-899A-C65849098F61.jpeg

    945727FE-8519-40EC-99FF-79E25DEDD2E1.jpeg



    Vi skulle bare ha en liten smakebit, og delte et fat med litt diverse spekemat, med rømme og knekkebrød til. Ved siden av et par øl fra Spitsbergen bryggeri var det akkurat det vi trengte for å holde oss på beina frem til middagen.

    48FF24A7-3C65-4FD8-B92F-E5CED57678FD.jpeg

    963C11B0-8F07-4132-A63E-F020F1913CDF.jpeg
     
    SAJblue, Kalsnes, Kaffen and 15 others like this.
  6. Upsaker

    Upsaker Fastboende

    Innlegg:
    7,729
    Likes mottatt:
    21,915
    Bonuspoeng:
    293
    Som vanlig helt topp reisebrev som jeg får ekstra god nytte av når jeg reiser oppover på torsdag.
     
    ArthurDent and jgroneng like this.
  7. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    Hva er planene der nordpå?
     
    ArthurDent liker dette
  8. Upsaker

    Upsaker Fastboende

    Innlegg:
    7,729
    Likes mottatt:
    21,915
    Bonuspoeng:
    293
    Jeg reiser opp for å jobbe, så det blir ikke så mye annet enn det og måltider på Stationen, Barentz Pub og Huset.
     
    drsyk, ArthurDent and jgroneng like this.
  9. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
    Takk for en tipp topp avhandling, illustrasjoner og mat anmeldelse i ypperste klasse ;)
     
    jgroneng liker dette
  10. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    Takk for det! Gjenstår en restaurant til, oppdatere i kveld.
     
    Sonictravel and drsyk like this.
  11. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    Noen ganger får man seg en skuffelse – som når man tar taxi til Gruvelageret, bare for å oppdage at der er det helt mørkt og stengt. Til tross for at vi booket bord tilbake i juli en gang, og fikk det bekreftet to ganger… Slukørete tok vi samme taxi tilbake til hotellet, der vi tilfeldigvis hadde sett at de skulle ha en ”Chefs of Svalbard”-kveld i forbindelse med matfestivalen…. Om de hadde plass til to til, kanskje?

    IMG_1418.jpg

    Og så var det det med lykken og forstanden, da. Joda, de hadde plass til to til. Og da vi satt og ventet med et par glass vin, ringte det en dame fra Gruvelageret (vi hadde jo sendt epost, selvfølgelig, og uttrykt vår sorg over at det var stengt – det var jo nettopp for å besøke dem vi reiste til Svalbard denne gangen), og et par minutter etter kom hun inn døra. Hun var helt klar på at her hadde hun gjort en feil, og de var veldig lei seg for det – og selvfølgelig skulle de betale middagen samme kveld på Polfareren!

    IMG_1420.jpg

    Mmmmmm…. åkei, da!


    Så halvannen time etter opprinnelig planlagt middag var vi passe sultne da vi endelig tok plass i restauranten. Og vi må bare si – det ble en strålende kveld! Kjøkkensjef Josh Wing hadde fått med seg tidligere venner og kollegaer Ida Jørgensen (Radisson) og Rogier Jansen (Isfjord Radio), og med Anna Hutcheso som sommelier fikk vi virkelig et nydelig måltid med fokus på råvarer fra det høye nord.


    Vi startet pent med ishavsrøye med syltet butternut squash, hasselnøtter og saffranskum, servert med en cider fra Edel gård laget på champagnemetoden. Veldig friskt og godt – og selvfølgelig litt ekstra nerdepoeng for drikke det ikke er mulig å få andre steder…

    IMG_1424.jpg

    Deretter fikk vi en helt utrolig god hvaltartar, nydelig balansert med svarte og hvite sesamfrø, sesamaioli og små chips av jerusalemartisjokk. (Ida – dette er fortsatt vår favoritt!) Ved siden av fikk vi en barbaresco 2014 fra Serra Boealla, som alene var litt streng til tross for lang luftetid – men sammen med maten åpnet den seg helt vakkert!

    IMG_1431.jpg

    Så fulgte det som for madammen var en førstegangsopplevelse – ringsel! Og for anledningen forkledd omtrent som en kyllingnugget – panert og fritert som de gjør det i sørstatene over dammen. En helt sprø idé, men det fungerte godt med det mørke selkjøttet. Selnuggeten ble servert med marinerte gulerøtter og cashew-ost, noe som matchet selen godt – men barbarescoen (samme som for hvalen) strevde litt med de lett syrlige gulerøttene.

    IMG_1441.jpg

    I en ikke-så-vanlig rekkefølgevurdering gikk vi tilbake til hvitvin, en herlig hvit burgunder (2006 Benjamin Leroux) for den neste retten, som var så vidt vi kunne skjønne selvfisket torsk. Denne ble servert med en ”chips” av sprøtt fiskeskinn, stekt blomkål, purreskum og sprøstekte purrebiter.

    IMG_1448.jpg

    Og så var det tid for svalbardrein. Denne hadde fått mer enn vanlig oppmerksomhet på kjøkkenet, og var dry aged, supermør og helt perfekt stekt. De nydelige, røde bitene ble servert med potetpuré, svart hvitløk og den demiglace på løk og urter. Her fikk vi nok en fransk vin, en 2006 Moulins de Citran Haut Medoc fra Bourdeaux, og den gjorde seg ypperlig til det møre, søtlige kjøttet.

    IMG_1455.jpg

    Og til slutt, desserten. Iskrem på tindved (de oransje, vet dere) med kandisert gresskar (oransje igjen) og tindvedgelé. Friskt og godt, og matchet med en 2011 Oremus late harvest Tokaji. Vi klager ikke!

    IMG_1459.jpg

    Så alt i alt ble kvelden slett ingen nedtur, til tross for den startet litt kjedelig. Og det må jo nesten sies at da vi sånn underveis en gang (et sted mellom torsken og reinen, antakelig) fikk beskjed om at vår flyavgang klokken alt-for-tidlig neste morgen ble utsatt et par timer fordi ettermiddagsflyet opp var forsinket (og crew må jo hvile), steg stemningen nok et par hakk. Det er rart hvor godt det føles med en time eller så ekstra på øyet, og ordentlig frokost i stedet for matpakke…
     
    SAJblue, Travellingalf, Earl and 22 others like this.
  12. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,141
    Likes mottatt:
    869,585
    Bonuspoeng:
    293
    Det er direkte ufint å skrive dette!
    Jeg sitter akkurat nå ved gate H10 på MIA og «gleder» meg til middagen i Plus på SK956 til OSL.. fy!
     
    Kristian, RoadKing and jgroneng like this.
  13. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    Du slipper kuben da ;)
     
    Eddie47 liker dette
  14. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,212
    Likes mottatt:
    17,271
    Bonuspoeng:
    293
    Evt så kan du håpe på denne retten i plus: (Fått på plus til HKG), ikke så ille visuelt ...

    A7A0954D-1165-4E7F-9A69-AE0572671954.jpeg
     
    Eddie47 liker dette
  15. Rscott

    Rscott Senior Medlem

    Innlegg:
    1,434
    Likes mottatt:
    3,252
    Bonuspoeng:
    113
    S
    Sykt misunnelig! Hadde gledet meg vilt til villrein på Svalvard, og så fikk vi verdens mest ihjelkokte, tørre variant på en hytte i skauen. Må oppover igjen skjønner jeg.
     
    jgroneng liker dette
  16. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    518
    Likes mottatt:
    2,675
    Bonuspoeng:
    93
    Du verden så flott!
    Det frister med nok en tur til det nordlige mat- og vinmekka:)
     
    jgroneng liker dette
  17. Kaffen

    Kaffen Globetrotter

    Innlegg:
    2,049
    Likes mottatt:
    5,344
    Bonuspoeng:
    183
    Tror jeg tar meg en tur dit til sommeren, har lært en kompis opp i trumf/Eurobonus, har automatisert greia for han, så når han har 10.000 Poeng, så booker jeg han med meg til Svalbard for en vinsmakingstur :)
     
    jgroneng liker dette
  18. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
    Skal sies du holdt ditt løfte! Dette var igjen helt elegant utført, selv med bomtur:rolleyes: Vel hjem.
     
  19. CKG

    CKG Nytt Medlem

    Innlegg:
    6
    Likes mottatt:
    93
    Bonuspoeng:
    13
    Sjekk vinsmakinger på Funken! De kjører en del artige smakinger.
     
    Kaffen liker dette
  20. Earl

    Earl Veteran

    Innlegg:
    2,362
    Likes mottatt:
    7,559
    Bonuspoeng:
    183
    Ser ut som ett strålende måltid, flotte bilder og god beskrivelse :)
     
    jgroneng liker dette

Del denne siden