Ny SAS Business Class i Europa

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av Henrik Olsen, 15. april 2025.

  1. DJViking

    DJViking Aktivt Medlem

    Innlegg:
    399
    Likes mottatt:
    343
    Bonuspoeng:
    63
    Hvordan har KLM/AF gjort det?
     
  2. Jorge

    Jorge Fastboende

    Innlegg:
    5,987
    Likes mottatt:
    8,686
    Bonuspoeng:
    293
    Radene helt fremst har bedre benplass. De bruker så mange rader de trenger til business (med ledig midtsete) og resten selges som Economy Comfort (uten garantert ledig midtsete). Ellers er setene like.
     
  3. DJViking

    DJViking Aktivt Medlem

    Innlegg:
    399
    Likes mottatt:
    343
    Bonuspoeng:
    63
    Hvorfor fjerner de ikke bare midtsetene, med mindre de bruker flyene med disse setene også til Economy på andre ruter.
    Hvis disse midtsetene aldri er i bruk på disse rutene, så ville det frigjort mye vekt.
     
  4. Nordlands

    Nordlands EBD

    Innlegg:
    1,431
    Likes mottatt:
    5,718
    Bonuspoeng:
    183
    Alle nyere 3-radere er konstruert som en enhet med to føtter, det går ikke å fjerne midterste sete uten å svekke hele konstruksjonen. Og hele konstruksjonen med 3 seter veier uansett bare 30-40kg. Ser heller ikke at det ville bedret komforten noe.
     
    tobeornot999 and Flyrlavt like this.
  5. Storbaba

    Storbaba Bitt av bonusbasiller..

    Innlegg:
    2,368
    Likes mottatt:
    2,846
    Bonuspoeng:
    113
    Samme maskiner flyr innenriks også - hvor det kun er Premium...
     
  6. Rapolo

    Rapolo Veteran

    Innlegg:
    1,998
    Likes mottatt:
    7,733
    Bonuspoeng:
    183
    Kostnaden ved å ha skjermer i alle seteryggene er langt høyere enn tapet av å miste lange passasjerer, og alt handler om å skape avkastning for aksjonærene.
    Du får nok heller velge ‘riktig’ selskap for deg (TK) og la SAS være svartelistet.
     
    tobeornot999 and holmen like this.
  7. tobeornot999

    tobeornot999 Flying high

    Innlegg:
    5,715
    Likes mottatt:
    12,205
    Bonuspoeng:
    293
    :D

    Ideen er jo ikke dum, men setene støtter nå engang ikke dette. Det ville også føre med seg endel logistikk som spiser tid fra det som skal være en kortest mulig turn-around periode på bakken.

    Sånn er livet, på maskiner som bare flyr short- og sjeldnere mid-haul.
     
  8. tobeornot999

    tobeornot999 Flying high

    Innlegg:
    5,715
    Likes mottatt:
    12,205
    Bonuspoeng:
    293
    Kjenner BA best selv. Inkl flere crew members jeg møter privat også.

    De er pålagt å helle resten av åpnet flaske ned i doen før landing.

    Ingen kunne I farten si om det var kvalitet, toll, eller andre grunner til å ikke beholde noe i den åpnede flasken. Men alle som har prøvd å åpne en flaske musserende, vet at den dør helt allerede iløpet av et par timer.

    Så jeg tenker at kvaliteten på det de serverer går kraftig ned, når champagne ikke lenger har bobler. Men har hørt rykter, ikke noe håndfast, om at SAS beholder flasken åpen videre på neste flight.

    Sikkert noen her som kjenner SAS bedre enn meg, og kan bekrefte/avkrefte.
     
    Earl liker dette
  9. tobeornot999

    tobeornot999 Flying high

    Innlegg:
    5,715
    Likes mottatt:
    12,205
    Bonuspoeng:
    293
    Lov å håpe, og det gjør jeg også for de gangene jeg må fly SAS.

    Men de har nok allerede blødd ved å gå ned fra 6 til 4 i bredden, og jeg ville blitt veldig overrasket om de også kutter ned på antall rader...
     
  10. Jorge

    Jorge Fastboende

    Innlegg:
    5,987
    Likes mottatt:
    8,686
    Bonuspoeng:
    293
    Det er neppe realistisk nei, bare mer realistisk enn asiatisk type businesseter
     
    tobeornot999 liker dette
  11. Jon_Noj

    Jon_Noj EBD, LH Senator, ROP Gold

    Innlegg:
    183
    Likes mottatt:
    360
    Bonuspoeng:
    63
    Med god vakuum-stopper og kjøling kan en musserende holdes boble-frisk i flere dager. Er mange bedre restauranter som serverer fra åpnede flasker ihvertfall over hele dagen (og noen dagen etter også), spesielt de som byr på flere typer per glass, uten at gjestene merker det på glasset de får.

    Men, nå er også logistikken litt annerledes på fly enn restaurant men noen timer/flighter burde de ihvertfall få til uten kvalitetsforringelse. Tore sier over her at SAS korker den for senere flighter inntil 4 timer såvidt han vet, og det høres fornuftig ut -- MEN da må de korke den også mellom servering. Satt på rad 1 for et par dager siden og observerte at flasken sto åpnet hele flighten uten at noe kork ble satt på, da forsvinner selvsagt boblene.
     
    Earl and democomputer like this.
  12. tobeornot999

    tobeornot999 Flying high

    Innlegg:
    5,715
    Likes mottatt:
    12,205
    Bonuspoeng:
    293
    Ja, siste avsnittet er det aktuelle her.

    Har ikke sett noen short haul flighter som kjøler åpnet vinflaske effektivt, og med økende temperatur på væsken i flasken forsvinner også co2'en.

    På samme tema: kudos til BA, som har chill-bags nederst i trolley selv på korte flights, men de er bare egnet til uåpnede bokser og små-flasker. Har feks fått iskald, god cider ut fra disse baggene midt ute i en 3 timers flight.
     
    Earl liker dette
  13. Kalsnes

    Kalsnes Medlem

    Innlegg:
    224
    Likes mottatt:
    774
    Bonuspoeng:
    93
    SK4604 Dublin-Oslo

    To norske herrer som stod for serveringen. Gardinen ble raskt trukket for etter takeoff, tissetrengte monkeyclasspassasjerer ble beordret slukøret bak i flyet. Tror han var innom 4 ganger på halvannen time. Bare ja hele veien, kunne stolt servere EKTE bobler som han sa det selv. Mat, helt ok. Ekstra sjokolade til kaffe ikke noe problem. Bare smil og vitsene satt løst. Tok han i hånden på vei ut og takket for en av de beste opplevelsene jeg har hatt på sas i Europa på lang tid! 20251102_121925.jpg 20251102_115510.jpg
     
  14. baniii

    baniii Nytt Medlem

    Innlegg:
    7
    Likes mottatt:
    2
    Bonuspoeng:
    3
    Noen nylige erfaringer med BIZ ut fra SVG? F.eks. til ABZ, CPH etc.?
     
  15. Kvalvaag

    Kvalvaag Senior Medlem

    Innlegg:
    791
    Likes mottatt:
    6,746
    Bonuspoeng:
    163
    Dette er fra 1Oktober SVG-CPH

    IMG_3715.jpeg

    Forhåpentligvis har det komt seg… Men en slipper inn i loungen :cool:
     
  16. MariusJS

    MariusJS Medlem

    Innlegg:
    203
    Likes mottatt:
    230
    Bonuspoeng:
    43
    Virker vel ikke som det er noe system på noe som helst enda?
    OSL - ARN og ARN - OSL fikk jeg samme rett med en dags mellomrom og den ene flighten var morgen og den andre ettermiddag, ARN - TLL og TLL - ARN var det såvidt servering, de hadde kun 3 ting, en sånn "sandwich", cashewnøtter og marsipan...
    20251106_132744.jpg
    20251106_100005.jpg

    Laksen var ikke for min gane, "hummusen" var ok, desserten var rett og slett god!

    Syntes også de kunne spandert lounge on arrival på oss?
     
    Spielhaug, kongenamundsen and Calling like this.
  17. stekus

    stekus Senior Medlem

    Innlegg:
    1,276
    Likes mottatt:
    1,129
    Bonuspoeng:
    113
    Statsråden fløy økonomi. Masud fløy business: – Det var en feil https://share.google/Hr2bZEElhFv7870wz

    "Masud Gharahkhani bekrefter saken overfor Nettavisen. Stortingspresidenten sier at han aldri skulle fått billettene på business-klasse.

    – Her ble det gjort en feil, og vi påpekte dette umiddelbart da vi kom om bord på flyet, sier han til Nettavisen."

    Ikke enkelt å vite at man flyr business før man kommer inn på flyet? Og hva skal det liksom hjelpe å varsle etter boarding?
     
    Earl, Mysterio, NoLimit and 1 other person like this.
  18. Jan Fredrik

    Jan Fredrik Veteran

    Innlegg:
    1,853
    Likes mottatt:
    1,769
    Bonuspoeng:
    113
    Står jo i artikkelen. Administrasjonen bestilte dagen etter endring fra SAS Plus til Business, og det stod feil i reiseportalen. En ikke-sak spør du meg.
     
    afirm, Spielhaug, Preference and 4 others like this.
  19. VikingFlyer

    VikingFlyer Medlem

    Innlegg:
    249
    Likes mottatt:
    166
    Bonuspoeng:
    43
    Litt drøyt å kalle dette konseptet en «luksusbillett» da, som Nøttavisen gjør.
     
    Ombo liker dette
  20. Upsaker

    Upsaker Fastboende

    Innlegg:
    8,323
    Likes mottatt:
    24,058
    Bonuspoeng:
    293
    OSL-LHR 4.11 kl 17:20, beef short ribs. Grei smak, men det var jo 50 gram med kjøtt.

    IMG_0583.jpeg
     
    McBuljo, Earl, tobeornot999 and 7 others like this.

Del denne siden