PAUL OG PÅL PRØVER "NYE GAGGAN"

Tråd i 'Reisebrev' startet av paron, 10. nov 2019.

  1. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Neste rett hadde de kalt indisk frokost.
    Den bestod av liten, tynn stivnet pannekake og to små smakstilsetninger. Den ene var Tamarind, og den andre bananbasert.

    IMG-20191111-WA0051.jpg

    Denne ble servert med Sake.

    20191110_182836.jpg

    Aubergine var hovedingrediensen i neste rett, sammen med litt sopp og rogn. Her kom også umamismaken tydelig frem.

    IMG-20191111-WA0053.jpg

    En treeske med lokk ble så plassert på bordet. Innholdet var et hardt frityrstekt skall med fyll av erterstuing.

    IMG-20191111-WA0054.jpg

    Til disse to rettene ble det servert en hvit italiener fra Toscana, Montenidolis Il templare.

    20191110_183538.jpg

    Nå fulgte det raskt to retter som ikke ble ledsaget av vin. Den første var grønn chili med kjøtt fra sauehode, pakket inn i et bananblad og lagt på grillen. Bananbladet var en av få ting under måltidet som ikke skulle spises.

    IMG-20191111-WA0056.jpg

    Kald sommersuppe ble neste rett. Med litt epler i bunnen av skålen, ga denne syrlige suppen raskt assosiasjoner til eplecider.

    IMG-20191111-WA0057.jpg
     
    veeegard, EndreD, chrt and 9 others like this.
  2. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,176
    Likes mottatt:
    869,686
    Bonuspoeng:
    293
    Fantastisk .. må vi prøve dette?
     
  3. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Absolutt, hvis dere får bord. Dere kan jo søke om reservasjon begge to samme dag for å doble sjansen;)
     
    drsyk liker dette
  4. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,176
    Likes mottatt:
    869,686
    Bonuspoeng:
    293
    Hadde bord på gamle Gaggan i mars 2020 ...
    Vi prøver igjen
     
    drsyk and paron like this.
  5. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
    @Eddie47 du er en fornuftig kar.

    Dette var bærre lækkert, en vakker dag skal dette prøves:)
     
    paron liker dette
  6. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Serveringen frem til nå hadde foregått i raskt tempo uten pause. Nå ble det et lite pusterom. En servitør kom og presenterte alle sopptypene så skulle brukes i en senere rett.

    IMG-20191111-WA0061.jpg

    Tema i innredningen var stjerner og planeter. Stjernehimmel i taket og måneskinnslamper. Jeg benyttet anledningen til å besøke toalettet, og her var også samme tema beholdt. I stedet for de tradisjonelle skiltene for menn og kvinner, var det her lamper av Mars og Venus.

    IMG-20191111-WA0074.jpg
     
    Kalsnes, Upsaker, veeegard and 8 others like this.
  7. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Videre i serveringen kom vi nå til kaviar. En hul fisk av rismel ble snudd og fylt med rogn fra flyvefisk, og toppet med en majoneskrem.

    IMG-20191111-WA0059.jpg

    Baby chicken kom på bordet, anrettet på gule varme bær. Saftig og behagelig krydret. Nydelig smak.

    IMG-20191111-WA0062.jpg

    Nok en liten sopprett ble neste rett ut. Flott anrettet, og med peppersaus til.

    IMG-20191111-WA0063.jpg

    Disse tre rettene kom sammen med en hvitvin Alexandro Bain L. D'ange 14 fra Loiredistriktet.

    20191110_185329.jpg
     
    Last edited: 15. nov 2019
  8. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,664
    Likes mottatt:
    32,511
    Bonuspoeng:
    293
    Imponerende!
     
    paron liker dette
  9. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Så var turen kommet til lammet. To saftige skiver var lagt på rist over en krydderblanding. Nederst var det varmekilde som sørget for en nydelig røykaroma. Til dette ble det servert en tomatbasert saus med hvitløk og ingefær, som matchet perfekt med kjøttet.

    IMG-20191111-WA0066.jpg

    Soppen vi ble presentert tidligere fant så veien til oss. Servert sammen med perfekt dampet villris. Mange gode smaker.

    IMG-20191111-WA0064.jpg

    Til disse to rettene ble det servert en Australsk Shiraz fra Sam Vinciullo.

    20191110_193517.jpg
     
    Kalsnes, Upsaker, veeegard and 9 others like this.
  10. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,176
    Likes mottatt:
    869,686
    Bonuspoeng:
    293
    Blir sulten ...nam
     
    Sunnfjordingen, paron and drsyk like this.
  11. drsyk

    drsyk Dr. Bonusnisse

    Innlegg:
    6,825
    Likes mottatt:
    21,409
    Bonuspoeng:
    293
    Meget enkelt skrevet: G-spot >Maeemo any day any time:cool:
     
    paron liker dette
  12. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,220
    Likes mottatt:
    17,303
    Bonuspoeng:
    293
    Fullt på høyde med gamle-restauranten dette. Ser veldig bra ut! :)
     
    paron liker dette
  13. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,220
    Likes mottatt:
    17,303
    Bonuspoeng:
    293
    Antar at G spot er mer som chefs-table i gamle-restauranten. Regn også med at han setter sammen folk fra forskjellige steder. Ikke regn med å komme 10 nordmenn og få plass ved dette bordet.
     
    paron liker dette
  14. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,664
    Likes mottatt:
    32,511
    Bonuspoeng:
    293
    Det slår meg at dere må begynne å bli rimelig mette nå...
     
    paron liker dette
  15. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Ja, det har du nok rett i. Vi forsøkte å reservere bord her, men hørte aldri noe.
    Neida, det var fortsatt litt å gå på:)
     
    RoadKing liker dette
  16. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Puslespillet begynte å bli klart, kun tre biter gjenstod. Turen var kommet til dessertene. Den første bestod hovedsakelig av soya og ananas i en lett syrlig saus. Det er alltid effektfullt når flytende nitrogen benyttes i serveringen.
    Helt utrolig match med vinen.

    IMG-20191111-WA0070.jpg

    Vinen som ble servert til disse tre siste rettene var forøvrig Kalkspritz, en perlende hvitvin fra Østerrike.

    20191110_200141.jpg

    Litt overraskende kom det nå mer sopp.
    Den var riktignok lagt på sjokoladepudding i en liten skål av rismel og fyllt med sjokolademousse.
    Fungerte veldig bra smaksmessig.
    Vi fikk beskjed om alt skulle i munnen på en gang, og tre servitører ropte no, no i kor da jeg spøkefullt prøvde å gape over det store skjellet det ble servert i.:D

    IMG-20191111-WA0069.jpg

    Siste rett for kvelden ble kalt black snow.
    Det var eple i bunnen og aprikos på toppen. Frisk og syrlig på smak.

    IMG-20191111-WA0068.jpg

    Dermed var kvelden over. Paul og Pål hadde puslet sammen alle de 25 bitene og ruslet fornøyde ut i den varme Bangkokkvelden.

    IMG-20191111-WA0072.jpg
     
    Kalsnes, Skarven, Frink and 14 others like this.
  17. mathiasfe

    mathiasfe Veteran

    Innlegg:
    2,773
    Likes mottatt:
    10,106
    Bonuspoeng:
    183
    Takk for bilder og beskrivelse!
     
    paron liker dette
  18. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    14,176
    Likes mottatt:
    869,686
    Bonuspoeng:
    293
    Fantastisk ... jeg søkt om bord med bakgrunn i dette!

    TAKK
     
    paron liker dette
  19. paron

    paron Senior Medlem

    Innlegg:
    521
    Likes mottatt:
    2,690
    Bonuspoeng:
    93
    Bare hyggelig!
    Flott. Du vil nok ikke angre!
     
  20. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    15,664
    Likes mottatt:
    32,511
    Bonuspoeng:
    293
    Hadde egentlig aldri tenkt meg til Bangkok igjen, men det spørs om det må revurderes...
     
    jgroneng, paron and holmen like this.

Del denne siden