Programmer som gir godkjent opphold/poeng gjennom tredjeparts booking

Tråd i 'Hoteller og bonusprogrammer' startet av Henning, 20. okt 2014.

 1. Henning

  Henning co-founder

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,841
  Bonuspoeng:
  113
  Bakgrunn
  De fleste hotellprogrammer opererer med uttrykkene "qualifying stay" og "non-qualifying stay", hvor det kun er førstnevnte som gir bonuspoeng og teller mot oppnåelse av høyere medlemsnivå. Et vanlig kriterium for førstnevnte er at overnattingene bestilles direkte fra hotellet, for eksempel gjennom hotellets hjemmesider. Dersom man bestiller gjennom en tredjeparts aktør som for eksempel Hotels.com, Expedia.com eller lignende, vil overnattingen normalt være "non-qualifying stay" i hotellkjedenes bonusprogrammer.

  Double-dip
  Det finnes tilfeller hvor oppholdene teller som "qualifying" selv om man bestiller gjennom tredjeparts aktør. Det åpner for å opptjene bonus i to programmer samtidig, såkalt "double-dip". Hvis man bestiller gjennom Hotels.com og får godkjent oppholdet som "qualifying", vil man både opptjene gratisnetter gjennom Hotels.com Welcome Rewards og poeng/status i bonusprogrammet til hotellet du bor på.

  Hvordan?
  For å oppnå double-dip kan man enten bestille overnatting hos kjeder hvis policy eksplisitt godtar dette, eller man kan ha flaks hos kjeder som eksplisitt ikke godtar dette. Det kan være at en hotellkjedes IT-løsninger har problemer med å skille en tredjeparts booking fra en direktebooking, eller det kan være en ansatt i resepsjonen som påvirker dette manuelt. Et triks man kan benytte for å øke sannsynligheten for suksess, er å alltid føre en utgift på rommet, for eksempel ved å ta noe fra minibaren. Forbruket vil alltid gi poeng uansett bookingmetode (hos kjeder hvor forbruk gir poeng), som igjen øker sannsynligheten for at IT-systemet eller en ansatt påvirker dette i din favør.

  Erfaringer
  Jeg ønsker å konsolidere folks erfaringer med dette i denne tråden så vi får oversikt over hvilke hotellkjeder og/eller enkelthoteller som gir dobbel bonus. Del dine erfaringer i følgende format, så oppdaterer jeg denne posten fortløpende:

  Hotell:
  Bonusprogram:
  Tredjeparts aktør:
  Resultat: (Funker, funker ikke)


  Jeg vil dele opp resultatene i følgende kategorier: Funker, funker noen ganger, funker ikke.
   
 2. Henning

  Henning co-founder

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,841
  Bonuspoeng:
  113
  FUNKER

  Fairmont President's Club
  Funker på hele kjeden, inkludert medlemsfordeler.
  Bekreftet av: @Fnate

  Starwood Preferred Guest

  Hotell: Sheraton Rio Hotel & Resort
  Tredjeparts aktør: Expedia.com
  Bekreftet av: @Henning

  FUNKER NOEN GANGER


  FUNKER IKKE

  Marriott Rewards

  Marriott Denver Tech
  Tredjeparts aktør: Hotels.com
  Bekreftet av: @Fnate
   
 3. Kjakan

  Kjakan Let There Be Dragons!

  Innlegg:
  1,235
  Likes mottatt:
  949
  Bonuspoeng:
  113
  Hva med hotell booket gjennom reisebyrå? På jobben bruker vi ViaEgencia, som igjen er eid av Expedia. Og når jeg går inn på nettløsningen deres for å finne hotell, er den fryktelig lik Expedia sine sider, og helt identiske priser med den/hotels.com. Skiller hotellene mellom de forskjellige aktørene?
   
 4. barca

  barca Nytt Medlem

  Innlegg:
  22
  Likes mottatt:
  17
  Bonuspoeng:
  3

  Hoteller booket via ViaEgencia, Berg Hansen, HRS og liknende sider som man benytter via jobben gir poeng hos hotellkjedene siden disse reisebyråene tar ikke provisjon fra hotellene slik som booking.com og hotels.com gjør. Disse reisebyråene gjør bare en jobb for selskaper som har avtaler med dem og holder oversikt over reiser, overnattinger i tilfelle noe skulle skje som streik, værfast osv. Slike reisebyråer belaster bare selskaper som er kunder av dem hver måned for en viss sum. F.eks. var jeg i Tromsø nå i helgen og bodde på hotellet The Edge, booket via Berg Hansen. Jeg fikk poeng for oppholdet i Nordic Choice siden bookingen var gjort via Berg Hansen.
   
 5. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,554
  Likes mottatt:
  6,521
  Bonuspoeng:
  183
  Sjekket Marriott kontoen min nå, og mitt siste opphold på Marriott Denver Tech har nok ikke talt som stays. Den var booket igjennom Hotell.com

  Fairmont er det ok å legge til at du fortsatt også får medlemsfordeler som gratis internet etc selv om det er booket på hotell.com
   
  Henning liker dette
 6. chrisbu

  chrisbu Senior Medlem

  Innlegg:
  877
  Likes mottatt:
  755
  Bonuspoeng:
  93
  Hotell: Novotel Liverpool
  Bonusprogram: Le club Accor platinum
  Tredjeparts aktør: hotels.com
  Resultat: Funket delvis?

  Var ikke jeg som booket rommet og vedkommende viste ikke at jeg hadde status hos Accor.

  Fikk upgrade til et litt større rom i høy etasje, men poengene kunne jeg se langt etter.
   

Del denne siden