"Mild" IPA smaker også godt i begrensede mengder, men hvetefavoritter er: Hoegaarden, Erdinger, Paulaner og faktisk Hansa(!)
Jeg tror jeg faktisk skal gi Carlsberg (Jacobsen), Franziskaner og Stuttgarts eget Sanwald den delte æren for beste hveteøl som har truffet min gane, ved siden av Weihenstephaner og Münchener Hofbräu, naturligvis. Indslevs julehvete var også fantastisk, hvis jeg skal gi litt mer ros til danskene. Og det finnes sikkert hundrevis av små tyske, belgiske og kanskje også danske bryggerier som produserer øl som overgår de nevnte. De som lager ihjelhumlet hveteøl kan umulig ha smakt noen av disse.
Jeg legger til Herslev Øko Hvede, La Trappe Witte, Hof ten Dormaal Wit Goude (med sikori) og Sara de Silenrieux (som er med bokkhvete, ikke hvete)* *Disclaimer: Jeg er djupt inhabile overfor alle fire, så det er betimelig å spørre om jeg her pusher for egen vinning. Svaret er ja. Bør jeg gjøre det i et reiseforum: Svaret er nei. Hva bør jeg da gjøre? Jeg tar kritikken, og legger meg paddeflat.