Tallinn

Tråd i 'Reisemål' startet av Scandi, 03. sept 2015.

 1. Scandi

  Scandi Medlem

  Innlegg:
  131
  Likes mottatt:
  63
  Bonuspoeng:
  28
  Jeg skal som mange andre med Finnair A350 til Helsinki nå i Oktober.
  I og med at jeg har vært i Helsinki et par ganger før, så tenkte jeg å legge inn en dagstur til Tallinn før jeg drar hjem dagen etter.

  Ser ut som jeg får en ca 4 timer i byen til å se meg rundt. Tenkte å ta en titt på gamlebyen.

  Så er det noen som har vært i Tallinn og vet om 4 timer høres ut som ok tid til å se litt eller om det blir alt for kort tid.

  Er det eventuelt noe jeg MÅ få med meg hvis jeg tar turen? :)
   
 2. RemiWM

  RemiWM EBS

  Innlegg:
  313
  Likes mottatt:
  236
  Bonuspoeng:
  43
  Har vært i Tallinn 2 ganger siste 2 år.
  4 timer holder i gamlebyen. Da kan du oppleve ekte gammeldags Hansa-stil. På 4 timer ville jeg bare ruslet rundt i gamlebyen og tittet innom alle de rare små butikkene. Ta gjerne en matbit på torget som er plassert midt i. Alle veier fører dit. Besøk gjerne verdens eldste apotek fra 1422. Det ligger på torget, og er fortsatt i drift. Eventuelt spis på Olde Hansa, der får du skikkelig middelalder mat og drikke. Har hørt at bjørnebiffen der er spesiell. Liker du italiensk mat, kan jeg anbefale en restaurant som ligger ved siden av / rett ovenfor Olde Hansa.
  Det ligger et middelaldermuseum rett på utsiden av gamlebyen (ca 5 min gange). Anbefaler å besøke dette for å få litt historikk om byen. Museet ligger innebygd i muren rundt gamlebyen. Det huser også et utsikttårn, hvor det er en liten kafe på toppen. Byens beste utsikt på toppen. Bruker fort 1,5 til 2 timer i dette museet.
   
  Scandi liker dette
 3. Scandi

  Scandi Medlem

  Innlegg:
  131
  Likes mottatt:
  63
  Bonuspoeng:
  28
  Takk. Da bestilte jeg meg en flybillett dit, så får vi håpe det er ute vær den dagen. :)

  Er det taxi eller buss som er det beste for å komme seg dit i fra flyplassen?
   
 4. RoadKing

  RoadKing Fastboende

  Innlegg:
  10,820
  Likes mottatt:
  18,482
  Bonuspoeng:
  293
  Med 4 timer er det definitivt taxi som er valget. Det er ikke dyrt uansett.
   
 5. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  569
  Likes mottatt:
  498
  Bonuspoeng:
  63
  Tok meg 20 minutter fra avgang Radisson blu sky hotel til jeg satt ved gaten. Så flyplassen er ikke langt unna sentrum, og er rask og effektiv.
   
 6. kiev

  kiev Ex Spært

  Innlegg:
  772
  Likes mottatt:
  2,175
  Bonuspoeng:
  93
  For mange på forumet ville det mest interessante med Tallinn være et besøk på Amex Eurobonus callsenteret for å hilse på de man har pratet i timesvis med. Kanskje en ide for en kommende fellestur? Billig øl har de og :)
   
  Darkcho, Travellingalf and Islending like this.
 7. Trillekoff

  Trillekoff Medlem

  Innlegg:
  70
  Likes mottatt:
  41
  Bonuspoeng:
  18
  Tallinn er en veldig grei by å besøke på dagstur, jeg regner med du skal ta fergen over? Da havner du uansett ganske midt i sentrum. Vil anbefale sterkt sjøflyhavn-museet "Lennusadam", som er ganske nytt og et av de stiligere museene jeg har sett. Der kan man blant annet titte inni en u-båt fra 30-tallet, i tillegg til å se en rekke andre forskjellige farkoster utstilt i en gammel sjøflyhangar. Det ligger litt utenfor gamlebyen. KGB-museet i hotell Viru skal også være verdt et besøk. Men for all del - å vandre rundt i gamlebyen, kikke i butikker og ta en matbit er helt ok for én dag.
   
 8. Scandi

  Scandi Medlem

  Innlegg:
  131
  Likes mottatt:
  63
  Bonuspoeng:
  28
  Takk for tips, har vurdert museet ved sjøflyhavnen, men tenkte kanskje gamlebyen fikk holde for denne gang. :) Er det dårlig vær så er jo museeum en super erstatning.

  Jeg tar fly nedover, det kostet bare 900kr og siden jeg skal hjem til Norge igjen samme dag så er det greit å havne direkte på flyplassen på returen. :)
   

Del denne siden