The Georgian Hotel – Santa Monica

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

– «E du steike sprø?» – spør kollega Tommy på bredt nordnorsk, når jeg sier jeg flytter ut fra Ritz Carlton og til The Georgian hotel. Tiden skulle få vise om Tommy hadde rett. Det var nemlig først og fremst en grunn til at jeg ville sjekke ut The Georgian, og det er at de har det klart kuleste bygget langs Ocean Drive. Rett på stranda og med en nydelig kafe utenfor inngangen.

The Georgian Hotel
The Georgian Hotel

The Georgian Hotel er ikke medlem av noen kjede, og man kan ikke tjene poeng av noe slag, men jeg booket med hotell.com og tjener sånn sett opp reward nights der. Dette hotellet får også fremragende omtale på Trip Advisor, og det var den andre grunnen til at jeg ville teste. Vel inne må jeg vel innrømme at det ser bedre ut på bilder enn i virkeligheten. Det er slitt her, det er det ingen tvil om. Men lobbyen er allikevel kul.

Lobby sett fra peisen
Lobby sett fra peisen

Selv om det er nokså nyoppusset ser det slitt ut. Mye pga støv i hjørnene og riper i lakken. Halvparten er plutselig nymalt, men det ser ikke nytt ut for det. Hotellet er nemlig gammelt. Så gammelt at det ikke engang har automatiske dører på heisen. Sånn sett var det et kultursjokk å komme fra Ritz Carlton på Marina del Rey. Et stort et.

Men clouet er at jeg tror mye av det er meningen. For det The Georgian HAR, og som Ritz kan skyte en hvit pil etter, er sjel. Det er Santa Monica i veggene her. Det er beach, det er soul, det er gjennomsiktige tenner og blått hår. Alt er etset inn i hver stol. Men det er en stor kulturforskjell.

Det er som å forsøke forklare en Harstadværing om «lagom» og «konsensus», eller en Wallenberg om viktigheten av, iblant, å skyte fra hofta. Det nytter ikke. Du må finne ut hva du liker. Liker du old rock og historisk sus, kommer du hit. Drømte du om å bo på Chelsea hotell i New York? Ja, da kommer du hit. Det er et sånt hotel.

Så tar man heisen opp til rommet. Det er akkurat passe stort og fresht. Det er aircondition og man kan faktisk åpne vinduet og lufte(!). Vifte i taket er det også. Sengen var utmerket.

Rom nr 701
Rom nr 701

Det er selvfølgelig også flatskjerm og TV. Hotellet har gratis internet der man får en log-in kode i resepsjonen. Det er raskt og bra.

TV og ymse
TV og ymse

Under TV’en er det til syvende og sist en velfylt minibar. Noe skikkelig arbeidsbord er det ikke, men det er kaffemaskin, gratis aviser i gangen, og plenty av snacks.

Masse grums i minibaren
Masse grums i minibaren

Badet er spill nytt, dog med retro-look. Veldig kult, synes jeg. God dusj og badekar er det. Amenities henger i store flasker på veggen, hvilket er litt «Scandic Nardo», men greit nok. Dusjsåpa luktet som mors mintjulekaker.

Baderom
Baderom

Men så… Bananen i banansplitten. Du booker et Ocean View rom. Det er det du gjør, for når du står opp og tasser bort til vinduet. Da ser det sånn ut utenfor.

Utsikt mot Santa Monica Beach
Utsikt mot Santa Monica Beach

Konklusjon:

Jeg synes dette hotellet var veldig kult. Jeg prøver ikke å si at det er like bra kvalitet som Ritz Carlton. Det ville bare avslørt meg som en uvitende fjomp. Det har åpenbare mangler i form av manglende vedlikehold, moderne faciliteter og det at det høres ut som om noen slipper en vaskemaskin ned ventilasjonssjakten et par ganger hver natt. Maten i lobbyen er helt klart so-so. Men det har «soul«, og jeg ville bodd her igjen.

Terningkast 7 av 10

[box style=’info’]
Quickfacts: Lokasjon: 
Santa Monica, CA. Rett ved stranden og Santa Monica Pier
Rompris: 
Fra 1830,- for en tilfeldig natt i Desember med hotell.com
Bonuspoeng opptjent / program: 
Har ikke bonusprogram, men jeg tjener Welcome Rewards netter på hotell.com

Hjemmeside:  The Georgian Hotel

Fordeler: Klassisk flott, sjel og god service. Deilig seng og fyldig snackbar. Lokasjonen er fantastisk.
Ulemper: Litt slitt i kantene

[/box]

 

 

 

Kommentar

  1. GinTonic sier

    Fantastisk! Er veldig svak for retro-california stil, sjelløse kjedehoteller skarru få billig av meg. Har en favoritt som er Hotel Erwin nede på Venice, men skal ikke se bort fra en tur innom Georgian neste gang 🙂

  2. Fnate sier

    Da tar jeg gjerne imot noen billige kjedehoteller, jeg! Spøk til side, det var et veldig kult opphold. Skjønner at jeg kanskje også får teste ut Hotel Erwin neste gang. Takk for kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *