Guide: Hotels.com Rewards

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

[alert color=»310DE0″]Oppdatert 15.05.2015[/alert]

Introduksjon
De fleste kjenner til nettsiden Hotels.com som lar deg booke billige og ofte svært rabatterte hotellrom over hele verden. Nettsiden gir deg tilgang til mer enn 240 000 ulike overnattingssteder, her finner du det meste av både uavhengige og store hotellkjeder. Selv om nettsiden selger rom på vegne av andre hoteller, har ikke fordelen av et eget bonusprogram gått uforaktet hen. Bonusprogrammet heter Hotels.com Rewards og er svært enkelt å bruke.

Opptjening
Tanken bak Hotels.com Rewards er enkel, for hver 10. overnatting du bestiller og gjennomfører får du én gratis bonusovernatting. Dette er egentlig alt du trenger å vite for å kunne benytte deg av programmet, men som med mye annet er det alltid noen spilleregler.

For det første, for at en overnatting skal kunne telle mot en bonusovernatting må bestillingen være gjort gjennom din personlige konto på Hotels.com. Konto oppretter du her.

For det andre, ikke alle hoteller kvalifiserer til opptjening og uttak av bonusnetter, hotellet må nemlig være et deltakende Rewards-hotell. Om et hotell er deltakende eller ikke, finner du ved å se etter Rewards-logoen til venstre for hotellnavnet i søkevinduet.

Rewards-logoen viser at dette hotellet deltar i bonusprogrammet.
Rewards-logoen viser at dette hotellet deltar i bonusprogrammet.

For det tredje, verdien av en bonusnatt tilsvarer gjennomsnittsprisen av de ti nettene du har samlet. For eksempel: Fire netter på Hotel Fawlty á 950,- natten, og seks netter på Hotel Towers á 1200,- natten, vil utløse en bonusnatt på en verdi av 1100,- Denne bonusnatten kan du ta ut på et valgfritt hotell så lenge det er deltakende i Rewards.

For det fjerde, bestillinger som utføres ved bruk av rabattkoder eller gavekort teller ikke mot opptjening. For eksempel, Hotels.com tilbyr ofte en rabattkode verdt 100,- dersom du skriver en anmeldelse av hotellet etter endt opphold. Dersom du løser inn denne hundrelappen ved bestilling, mister du altså opptjeningen for hele oppholdet. Rabatter må derfor brukes med omhu!

Gyldighet
Opptjente Rewards-netter utløper dersom det ikke har vært aktivitet på kontoen din de 12 siste månedene. Det vil i praksis si at du kun trenger å bestille og gjennomføre ett kvalifiserende opphold i året for å kunne beholde alle dine opptjente Rewards-netter. En gulrot er at en innløst bonusnatt også teller som aktivitet. For eksempel, dersom ditt siste fullførte opphold var 1. november 2014, må du fullføre neste opphold innen 1. november 2015. Dersom ditt siste opphold utløste en bonusnatt, må denne innløses før 1. november 2015. Opptjente Rewards-netter blir som regel kreditert til kontoen din tre dager etter et gjennomført opphold.

Uttak av bonusnetter
Etter å ha samlet 10 overnattinger, kan du altså løse inn én bonusovernatting med en verdi tilsvarende gjennomsnittsprisen av dine 10 siste overnattinger. Likt som for opptjening er at uttak også må skje på hoteller som deltar i Rewards-programmet.

På dette hotellet kan du både tjene netter og løse inn bonusnetter.
På dette hotellet kan du både samle netter og løse inn bonusnetter.

Som det fremkommer av bildet over, kvalifiserer begge priskategoriene til opptjening og uttak av bonusnetter. Dersom du nå trykker Bestill, vil du få opp et vindu som viser fullpris samt to alternativer for rabatt. Huk av for «Benytt Hotels.com Rewards» og prisen justeres etter verdien på din opptjente bonusnatt.

rewards_rabattvindu

Som du ser på eksempelet over vil du ikke få tilbakebetalt differansen dersom bestillingen koster mindre en verdien av bonusnatten du bruker. En bestilling som jeg har gjort her er derfor en trestreksfeil da bonusnatten jeg benytter er verdt 453,- mer enn hva bestillingen koster. På lik linje må du betale mellomlegget dersom bestillingen koster mer enn verdien på den opptjente bonusnatten. Verdt å merke seg er at man kan kun bruke én bonusnatt per bestilte overnatting. Men du kan innløse flere bonusnetter ved bestilling av flere overnattinger. For eksempel, du bestiller et opphold på syv netter og har fem oppsparte bonusnetter. Da kan du bruke alle fem bonusnettene og kun betale for de to siste, pluss skatter, avgifter og et eventuelt mellomlegg.

Medlemsnivåer i Hotels.com Rewards
Rewards opererer med tre ulike medlemsnivå basert på antall netter i løpet av et medlemsår:

 • Hotels.com Rewards: Automatisk medlem ved innmelding
 • Hotels.com Rewards Silver (10–29 netter):
  – Tilgang til eget telefonnummer og mail for bestillinger, 24-7.
  – Forhåndstilgang til salg og tilbud.
  – Problemfri reise: Dersom problemer med oppholdet oppstår, vil Hotels.com bistå med å planlegge en ny reise, samt redusere eventuelle hotellavgifter eller avbestillingsgebyrer.
 • Hotels.com Rewards Gold (30– netter):
  – Samme fordeler som Silver.
  – Eksklusiv tilgang til spesielle salg og tilbud

 

Konklusjon
Ulempen med Hotels.com er at det er en tredjepartsleverandør av hotellrom, de fleste hoteller favoriserer nemlig bestillinger gjort via deres egne portaler. I praksis betyr det at du som oftest ikke får kreditert opphold gjort gjennom Hotels.com til hotellenes egne bonusprogram. Du kan heller ikke dobbel dippe, altså kreditere både Rewards og et annet program. Selv har jeg som forhåndsregel å alltid booke de hotellkjedene jeg bruker meest via deres egne hjemmesider, og på den måten oppnå de fordelene og opptjeningen som måtte høre til. Uavhengige hoteller samt hotellkjeder jeg ikke bruker fast, bestiller jeg alltid gjennom Hotels.com. Det er og verdt å merke seg at bestillinger fra Hotels.com bookes i hotellenes billigste kategori. Det vil si at du stiller bakerst i køen hva gjelder rommet med den feteste utsikten, suiteoppgraderinger og andre god saker. Men unntak skjer, vel og merke.

Nb! Er du en ekte bonusrøver kan du opptjene cashback ved bruk av Hotels.com, les mer her.

Spørsmål eller kommentarer til Hotels.com Rewards? Post gjerne i forumet vårt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *