Guide: Scandic Friends

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Har du tenkt deg på sommertur med Scandic og Widerøe i Norge i sommer? Da kan det kanskje være lurt å melde seg inn i Scandics stamgjestprogram, Scandic Friends!

Scandic Friends er Scandic (og tidligere Rica) Hotels sitt lojalitetsprogram som gir fordeler fra første stund. Visste du at selv som 1st floor-medlem, får du blant annet gratis avis på døren hver morgen, og rabatt i restauranten og kiosken på hotellet i helgene?

 

Opptjening av poeng

Du opptjener poeng på overnattinger ved Scandic hotellene, som du kan bruke som betaling for nye hotellovernattinger. Hvor mange poeng du opptjener, avhenger av ditt medlemdsnivå. I tillegg kan du opptjene poeng gjennom Scandics partnere.

Les mer om Scandic Friends samarbeidspartnere!

 

Fire medlemsnivåer

I tillegg vil hver kvalifiserende overnatting telle for din status i programmet, som har ulike fordeler.

1st floor

Dette er inngangsnivået i programmet, som man automatisk «oppnår» når man melder seg inn. Kravet er således 0 kvalifiserende netter per år (12 måneder) og gir 2 000 poeng per kvalifiserende overnatting.

2nd floor

Hvis du gjennomfører 5 kvalifiserende overnattinger i løpet av ett år, blir du oppgradert automatisk til 2nd floor-statusen. Statusen gir 2 300 poeng per kvalifiserende natt.

3rd floor

Hvis du gjennomfører 25 kvalifiserende overnattinger i løpet av ett år, blir du oppgradert til 3rd floor. Denne statusen gir 2 500 poeng per kvalifiserende natt.

Top floor

Toppnivået i stamgjestprogrammet oppnås etter 45 kvalifiserende overnattinger i løpet av ett år. Man opptjener 3 000 poeng per kvalifiserende natt som Top floor-medlem.

Les mer om kvalifiserende netter her!

 

Gyldighet av statusnivå, poeng og soft landing-konseptet

Statusen din er gyldig ut neste kvalifiseringsperiode. Dersom du kvalifiserer til en høyere status nå i juni 2015, vil statusen være gyldig ut desember 2016.

Poengene du opptjener er gyldige i 3 år.

Dersom du ikke klarer å rekvalifisere deg, har Scandic Friends en såkalt soft landing, som betyr at du kun blir nedgradert ett nivå per kalenderår. Dersom du har kvalifisert deg til Top floor nå, vil du inneha den statusen frem til 31. desember 2016, deretter vil du bli nedgradert til 3rd floor i ett år, og deretter 2nd floor i ett år.

 

Medlemsfordeler

De ulike medlemsnivåene har forskjellige fordeler, og jo høyere medlemsnivå du har, jo flere og bedre fordeler mottar du.

Scandic_Friends_benefitsScandic Friends medlemsfordeler – utklipp fra Scandichotels.no

Bruk poeng

Poengene du opptjener kan du bruke til å bestille nye hotellovernattinger, kjøpe Scandic Friends-verdikuponger, eller benytte dem hos Scandics samarbeidspartnere. Scandic Friends-kupongene er gyldige på alle Scandics hotellprodukter, og kan kjøpes for 5 000 Scandic-poeng (verdikupong på 100 NOK) eller 25 000 Scandic-poeng (verdikupong på 500 NOK)

Kostnaden for en bonusovernatting på ett av Scandic-hotellene varierer. En overnatting på Scandic Gardermoen koster 10 000 poeng, mens en overnatting på Scandic Kirkenes koster 20 000 poeng. For å finne ut hvor mye en bonusnatt koster, kan du bruke søkemotoren på Scandichotels.no.

For mer nyttig info om Scandic Friends-programmet, trykk her!

Hovedbilde: Scandic Hotels / Scandic Friends

Kommentar

 1. asbjorto sier

  Det må nevnes at fordelene ikke alltid er så lette å få… Jeg er Top Floor og har vært det i over 6 mnd, og bor ukentlig på Scandic. Har aldri fått spørsmål om å få avis på rom, fikk ikke booket rom via sentral Booking da de påsto at hotellet var fullt, men ble henvist til direktøren, som også skyldte på fullt hotell. Måtte til slutt sende link til Friends-siden der det står garantert rom ved booking 48 t i forveien. Og veldig variert om man får oppgradert rom og velkomstgave. Og når man får, er det til dels svært merkelige ting. Som oftest en melkerull, en gang fikk jeg en liten pose med sånne mini-grissini, men noen ganger fruktfat som er desidert hyggeligst.

  • Cecilie Larsen sier

   Hei! Takk for førstehånds erfaringer! Jeg har ingen erfaring med programmet personlig, så det er godt å få litt «inside info» 🙂

   Mvh Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *