Utgått artikkel

Utgått artikkel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Eurobonus er SAS sitt eget Bonusprogram. Her kan man opptjene poeng for hver flygning man gjør med SAS eller andre partnere i Star Alliance.  Det er også andre måter å opptjene poeng på som vi vil komme tilbake til.

SAS har 2 typer poeng: Grunnpoeng og ekstrapoeng.

  • Grunnpoeng: Poeng som teller med for å nå neste nivå (sølv, gull) og for å kunne kjøpe reiser for (Bonusreiser). Opptjenes ved å fly SAS, Widerøe (utenom kortbanenettet) eller Star Alliance selskaper i alle klasser.
  • Ekstra poeng: Poeng som ikke teller med for å nå neste nivå, men som teller med for å kunne bruke poengene til å kjøpe reiser for. (Bonusreiser). Dette kan være bonuspoeng opptjent i forbindelse med hotellovernatting, leiebil, kredittkortbruk etc.

Bonuspoengene i Eurobonus har holdbarhet i 5 år. Hver gang du tar ut en bonusreise eller på andre måter bruker bonuspoeng (som vi kommer tilbake til) tar man de eldste poengene fra kontoen din. Om du ikke klarer å bruke opp poengene innen 5 år er gått, forsvinner de automatisk fra kontoen din.

SAS Eurobonus har 12 måneders opptjeningsperiode. Melder du deg inn nå går denne perioden fra 1 januar til 31 desember. Flere som har meldt seg inn for noen år siden kan ha avvikende perioder.

SAS Eurobonus har følgende nivåer og krav:

  • Eurobonus Basic. Dette er grunnivået alle som melder seg inn starter på og som heller ikke har noe krav til poengopptjening for å beholde nivået. Hvilke fordeler du har som Basic medlem finner du ved å klikke her
  • Eurobonus Sølv. Dette nivået krever at du opptjener 20 000 grunnpoeng eller foretar 20 enkeltreiser med SAS eller Widerøe, eller kjøper et travelpass med 40 klipp eller halvårskort innen Norge. De beste fordelene ved dette nivået er at du kan sjekke inn på businessclass innsjekk, du opptjener 15% flere poeng hos SAS og Widerøe, og du kan ha med et ekstra kolli baggasje uten kostnad hos SAS eller Widerøe. En total oversikt over fordeler du får som Sølv medlem finner du ved å klikke her.
  • Eurobonus Gull. Dette nivået krever at du opptjener 50 000 grunnpoeng eller foretar 50 enkeltreiser med SAS eller Widerøe, eller kjøper et årskort innen Norge/ Sør-Norge. De beste fordelene ved dette nivået er at man kan sjekke inn på business class innsjekk eller egne dedikerte innsjekkingsluker for gullkortholdere hos alle Star Alliance selskaper, du får 25% flere poeng når du flyr SAS eller Widerøe, du har tilgang til lounger hos alle Star Alliance selskaper når du flyr med ett av dem uansett hvilken klasse du reiser på, og du kan ha med et ekstra kolli baggasje når du flyr med et Star Alliance selskap. En total oversikt over hvilke fordeler du får som Gull medlem finner du ved å klikke her.
  • Eurobonus Pandion. Dette er egentlig ikke et eget nivå, men en ekstra status man bare blir invitert til. Det er definert som et gullkort med Pandion status. Pandion kortet er dog sort i farge. Det sies at du må kjøpe flybilletter hos SAS for minst 300 000 kr i året i minst 3 år for å ha sjanse til å bli invitert. Det sies at det kun er SAS sine 1000 beste kunder som blir invitert til å bli Pandion medlem. Fordelene ved dette nivået er ikke beskrevet på nett, men sies å skal være egen concierge service, alltid plass på flyet, lettere å få bonusbillett for å nevne noen av de kjente.

Det går rykter om at SAS i løpet av vinteren kommer til å lansere et nytt nivå mellom Gull og Pandion. Vi vil oppdatere denne artikkelen så snart informasjonen foreligger om hva dette nivået vil hete og hva det vil inneholde.

Opptjening av poeng
Flyr man med SAS, Widerøe, Estonian Air, eller Star Alliance selskaper opptjener man Grunnpoeng i Eurobonus. Hvor mange poeng man tjener, avhenger av hvor langt man fly, og i hvilken klasse man flyr. Hvis du klikker på denne linken, vil du se hvor mange poeng du vil opptjene når du flyr med SAS. Det er vel å merke seg at på de interkontinentale flygningene så opptjener du i både SAS Plus og SAS Business dobbelt så mange poeng som om du flyr på SAS Go. Legg også merke til at dersom du har Eurobonus Sølv så opptjener du 15% flere poeng, og har du Eurbonus Gull opptjener du 25% flere poeng.

Hvis du fly med Star Alliance selskaper beregnes poengene litt anderledes. Da gjelder distanse flydd i antall miles. Dette kan du for eksempel lett regne ut ved å bruke Great Circle Mapper som du finner ved å klikke på denne linken. Skal man for eksempel reise Oslo – Frankfurt – Bangkok med Lufthansa vil du se at det er 710 miles fra Oslo til Frankfurt og 5 599 miles fra Frankfurt til Bangkok. For å finne hvor mange Eurobonus poeng du opptjener, avrunder du oppover til nærmeste 100. I dette tilfellet vil du opptjene 800 poeng for Oslo – Frankfurt og 5 600 poeng for Frankfurt – Bangkok. Reiser du i business- eller first class får du dobbelt så mange poeng. (SAS gir ikke ytterligere poeng hvis du reiser first class desverre.) Reiser du kortere ruter, er det vel å merke seg at det er et minimum antall poeng man får. Dette avhenger av billettklassen du har kjøpt. Det må også nevnes at enkelte flyselskaper har billettklasser som ikke gir poengopptjening i det hele tatt. Eksempler på dette er de billigste kampanjebillettene til Thai Airways og Singapore Airways.

Det finnes også flere muligheter til å opptjene poeng uten å fly. Alle disse gir Ekstrapoeng til din Eurobonuskonto.

Her på Bonusfeber har det allerede blitt lagt ut en guide til hvordan du kan tjene Eurobonuspoeng ved bruk av ulike betalingskort. Denne artikkelen finner du ved å klikke på denne linken.

Kjøpe poeng
Dersom du står og mangler noen få poeng for å kunne kjøpe en bonusreise har du muligheten til å kjøpe de siste bonuspoengene. Det er ikke direkte billig, men du slipper å ta en ekstra flyreise for å oppnå de siste poengene. Hva det koster for hvor mange poeng, finner du ved å klikke på denne linken.

Tilbud på bruk av poeng Fra tid til annen tilbyr SAS gode tilbud på bruk av bonuspoeng. De kan finne på denne linken.

Du kan også finne en oversikt over internasjonale Eurobonus nyheter og tilbud under denne linken.

Bruk av Eurobonuspoeng:
Det Eurobonuspoeng brukes mest til er å ta ut flyreiser. Enten med SAS eller en av partnerne i Star Alliance.

Hvor mange poeng en reise koster avhenger av hvor langt du skal reise, eller om du skal reise med SAS eller andre partnere i Star Alliance.

Hvis du allerede har kjøpt en billett kan du bruke poeng til å oppgradere deg selv til en høyere reiseklasse (business/ first)

For reiser med SAS gjelder de poengsatser som du finner på denne linken.

For reiser med Star Alliance gjelder de poengsatser du finner på denne linken.  Legg merke til at det ikke er alle billettklasser som kan oppgraderes!

Der finnes en rekke andre muligheter til å bruke poeng. Dette er til å betale for hotell, leiebil, handle på utvalgte nettsteder, betale for mat og drikke ombord hos SAS og enkelte andre muligheter. Du finner alle disse mulighetene ved å klikke på denne linken.

SAS tilbyr deg også muligheten for å kombinere poeng og penger ved kjøp av billett for flyreiser hos SAS. Mer informasjon om dette finner du under denne linken.

Etterregistrere poeng. Hvis du ikke har fått poeng på konto for en SAS eller Star Alliance flight eller hotell/leiebil/annet, er det enkelt å få etterregistrert den. Mer informasjon om hvordan du går frem finner du under denne linken.

Ikke medlem enda?
Skulle du ønske å melde deg inn i Eurobonus kan du gjøre dette ved å klikke på denne linken.

 

Hva synes du er de beste fordelene og de største ulempene med SAS Eurobonus? Del det gjerne med oss på vårt forum hvor vi diskuterer dette i diskusjonen på denne linken?

Dette burde være de viktigste tingene rundt SAS Eurobonus. Vi kommer til å oppdatere siden dersom det kommer endringer eller at vi finner noe smart å legge til.

SAS2

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *