Reiseapper: CheckMyTrip

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber vil i artikkelserien om «reiseapper» teste forskjellige apper (applikasjoner/programmer) til smarttelefoner og nettbrett som er rettet mot reising og feriering. I denne artikkelen tester vi appen: CheckMyTrip!

Quickfacts
Navn: CheckMyTrip
Versjon: 3.2.3
Pris: Gratis
Fungerer offline: Ja
Tilgjengelig til: iOS, Android, Windows Phone
Testet på modell/OS: iPhone 5 / iOS7 (7.0.3)

CheckMyTrip er en app/nettside som driftes av selskapet Amadeus. For de som ikke kjenner til Amadeus kan vi raskt forklare at svært mange aktører innen reiseliv benytter deres «Amadeus Distribution System» for billettresevasjoner og reisebestillinger. Appens funksjoner er at man ved hjelp av bookingnummer (PNR) og etternavn vil kunne hente opp alle vesentlige opplysninger om din reise, inkludert informasjon om flybilletter, hotell osv (forutsatt at de er booket via Amadeus). Svært enkelt og svært praktisk!

Bookingnummeret eller PNR (Passenger Name Record) er en reservasjonskode bestående av seks tegn (tall og bokstaver) og du finner dette på reservasjonen din hos de aller fleste selskaper. Vi kan nevne at reservasjoner både SAS og Norwegian støttes av denne appen i tillegg til de aller fleste flyselskaper i verden.

cmt1

For å få fullt utbytte av appen er det viktig at man lager seg en personlig profil. Når det er gjort kan man legge inn reiser og lagre disse på profilen slik at de blir liggende tilgjengelig på appen. Reiser gjøres da tilgjengelig offline og her vil all informasjon om rutetider, reisende, flightnummer og mye mer være tilgjengelig rett på telefonen din til enhver tid. Man vil kunne få opp informasjon om hvilket bonusprogram som er lagt inn på de reisende, telefonnummer, været på destinasjonsstedet og andre preferanser som setevalg etc. Appen vil også vise deg informasjon som adresser til hotell, priser som ligger i bestillingen, samt eventuelle kommentarer eller tilleggsinformasjon.

Om en reise er bestilt av f.eks arbeidsgiver og endringer er gjort kan du enkelt synkronisere på nytt ved nettilgang og få opp eventuelle endringer. Dette gjør du «manuelt» ved å trykke på synkroniseringssymbolet og du slipper derfor at det påløper roaming-utgifter i utlandet uten at du er klar over det. Om du ønsker å dele en reise kan dette enkelt gjøres via epost, facebook osv.

cmt2

Selv om mange flyselskaper og andre reiseaktører har egne apper vil CheckMyTrip kunne være praktisk å benytte seg av. Dette gjelder spesielt siden man ofte får opp billetter fra flere/forskjellige aktører, offline tilgjengelighet og det faktum at kvaliteten på enkelte selskapers applikasjoner varierer veldig. CheckMyTrip er uansett et svært godt supplement og en «backup» av opplysningene du trenger. Du vil imidlertid ikke kunne endre opplysninger om reisen via CheckMyTrip, men de linker ofte til respektive nettsider for innsjekk osv.

Konklusjon
CheckMyTrip har fungert svært godt for meg de månedene jeg har benyttet tjenesten. Spesielt om reisene dine bestilles av reisebyrå/arbeidsgiver vil appen være et særdeles godt hjelpemiddel på reisen. Du får samlet all informasjon på en enkel måte og kan enkelt oppdatere informasjonen for å se endringer. Alt er tilgjengelig for deg også offline. Anbefales sterkt!

9av10

 

 

(Det gjøres oppmerksom på at Bonusfeber.no på ingen måte er tilknyttet utgiverne av applikasjonene vi skriver om. Anmeldelser og tester er kun basert på egne brukererfaringer).

Les også våre tidligere tester av reiseapper: Tripadvisor – AwardWallet

Diskuter denne og andre reiseapper i forumet. Klikk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *