Reiseapper – My Flights

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber vil i artikkelserien om «reiseapper» teste forskjellige apper (applikasjoner/programmer) til smarttelefoner og nettbrett som er rettet mot reising og feriering. I denne artikkelen tester vi appen: My Flights

Quickfacts
Navn: My Flights
Versjon: 3.1.7
Pris: Gratis
Fungerer offline: Ja
Tilgjengelig til: iOS
Testet på modell/OS: iPhone 6 / iOS8 (8.4)

Etter noen måneder med litt frustrasjon rundt småfeil og tull med den nye versjonen av min tidligere favoritt reiseapp «CheckMyTrip» (som vi tidligere har omtalt), kom jeg over «My Flights» etter anbefaling fra en bekjent. Appen gjør i stor grad akkurat samme jobben som CheckMyTrip, altså holder den oversikt over reisene dine på en oversiktlig og god måte. Man får versjoner til mobil og nettbrett (dessverre kun til Apple-produkter med iOS).

Hvordan fungerer det?
My Flights fungerer på den måten at man legger til bookinger ved å taste inn Amadeus/Sabre referansenummeret (det du får på billetten din fra feks SAS/Norwegian), sammen med etternavn. Appen henter da frem hele bookingen din og lagrer den på din profil. Superenkelt og praktisk!

Direkte i appen får du bla. frem reiseruten (med kart), tidspunkt for siste endring av bookingen, navn på reisende, lojalitetsprogram, tidspunkter, flytyper, setevalg, bookingkode (!) og mye annen praktisk informasjon. Så fort bookingen er lagt inn vil den også fungere offline, slik at du ombord på flyet kan sjekke når neste flight skulle ta av eller hvilket sete du hadde valgt (for eksempel). Appen viser deg også beregnet flytid, noe som kan være litt vanskelig å beregne når man reiser over flere tidssoner og kun har lokale tider å forholde seg til. Alt i alt usedvanlig praktisk!

myflights2
My Flights varsler deg ved endringer på bookingen din. For de av oss som reiser mye i jobb kan det fort komme endringer i både reiserute, bookingklasser, hotellopphold osv. Appen vil da varsle deg om endringer og tydelig merke disse med grønn farge slik at du ser hva som er endret siden sist. Du kan også selv «oppdatere» bookingen for å se etter endringer.

Den siste tiden har vi sett at mange flyselskaper opererer med differensiert opptjening av bonuspoeng basert på bookingklasse. For de som ikke vet hva dette er kan vi raskt forklare at reiseklasse og bookingklasse ikke er det samme. Eksempelvis kan to personer som begge reiser i SAS Go få vidt forskjellig opptjening av EuroBonus-poeng, basert på nettopp bookingklassen. Bookingklasse er en bokstavkode og vanlig økonomiklasse kan ha et titalls forskjellige bookingklasser på samme flyvning. På denne måten differensierer flyselskapene på billettpriser m.m. My Flights-appen viser deg både reiseklasse (feks Economy Class) og bookingklasse. Bookingklassen vises i form av en bokstavkode etter reiseklassen (feks MFFNO), hvor første bokstav (M) angir hvilken klasse du reiser i. Veldig praktisk for mange av oss med bonusfeber, samt de som raskt ønsker å se om din billett kan endres/refunderes osv.

My Flights lagrer også flyvningene dine i «Past Trips», slik at du kan sjekke tidligere flyvninger og informasjon om disse ved behov. Her ligger også en litt skjult funksjon som kommer til syne om du vrir mobilen til landskapsmodus. Appen vil da vise deg et verdenskart hvor du kan se hvor du har flydd. Dette fungerer også på kommende bookinger og er en morsom gimmick!

Trenger du den?
Hvorvidt du trenger denne appen er jo selvsagt svært avhengig av hvor mye og hvordan du reiser. For mange vil kanskje flyselskapenes egne apper være tilstrekkelig, men denne appen anbefales likevel da mengden informasjon man får er betydelig større, samtidig som den fungerer strålende selv om man flyr med mange forskjellige selskaper og/eller har andre bookinger enn flyreiser tilknyttet referansenummeret ditt (hoteller etc). Om du reiser mer enn «de fleste» er appen nærmest uvurdelig når det kommer til å ha oversikt over reisene dine!

Konklusjon
Etter at CheckMyTrip oppdaterte sitt grensesnitt har dessverre den appen blitt både treg og ustabil. Gleden var derfor stor når My Flights dukket opp. Etter flere måneder med testing kan vi si at My Flights er en helt strålende reiseapp for alle som liker å ha oversikt over reisene sine. Basert på Amadeus bookingkode vil man få frem masse informasjon som kan være praktisk før eller under reisen. Anbefales på det aller sterkeste!

Du kan lese mer om appen på den offisielle hjemmesiden myflightsapp.com

(Det gjøres oppmerksom på at Bonusfeber.no på ingen måte er tilknyttet utgiverne av applikasjonene vi skriver om. Anmeldelser og tester er kun basert på egne brukererfaringer).

Les også våre tidligere tester av reiseapper: TripadvisorAwardWallet – CheckMyTrip – Loungebuddy

Diskuter denne og andre reiseapper i forumet. Klikk her

Oversikt

Fordeler

- Enkel i bruk
- Oversiktlig
- Mye informasjon
- Rask
- Stabil

Ulemper

- Ingen vi har funnet!

FUNKSJON

BRUKERVENNLIGHET

VALUE-4-MONEY

MÅ-HA-FAKTOR

Overall Rating

Konklusjon

My Flights er en strålende reiseapp for alle som liker å ha oversikt over reisene sine. Basert på Amadeus bookingkode vil man få frem masse informasjon som kan være praktisk før eller under reisen. Anbefales på det aller aller sterkeste!

5

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *