Hotel Amadeus i Wien – i Mozarts fotspor

Hotel Amadeus i Wien. Foto: hotel-amadeus.at

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Wien er kjent for fantastiske slott, Sachertorte, opera og ikke minst, komponister som Strauss og Mozart. Hva er vel da mer naturlig enn å bo på Hotel Amadeus når man besøker byen første gang?

Hotel Amadeus åpnet dørene første gang i 1976. Det er et lite og intimt hotell med kun 32 rom, fordelt på enkeltrom, dobbeltrom og junior suiter. Hotellet ble valgt på bakgrunn av pris, beliggenhet og tilbakemeldinger på TripAdvisor og bookingsider på internett.

Beliggenhet

Hotel Amadeus ligger i Wildpretmarkt 5, ganske nøyaktig midt i Innere Stadt. I gangavstand fra hotellet finner du Stephansdom, Hofsburg Palace og andre populære severdigheter i Wien. Området har gode shoppingmuligheter og massevis av hyggelige restauranter og barer.

En enkel og rimelig måte å komme seg fra flyplassen er å ta S-bahn linje 7 til Wien Mitte, og videre med U-bahn linje 3. Nærmeste stasjon for undergrunnsbanen ligger på Stephansplatz og det går også rutebusser i nærheten av hotellet. Hvis du ikke har det travelt kan du alltids nyte en rolig og behagelig tur i Wiens berømte hestedrosjer.

Ankomst og innsjekking

Da vi kom ankom hotellet ble vi tatt imot av en svært hyggelig og serviceinnstilt resepsjonist. Hun fortalte litt om hotellets nærområde og hva som var verdt å få med seg. Dersom vi skulle trenge konsertbilletter, restaurantanbefalinger eller andre råd og tips var det bare å spørre.

Vi fikk utdelt nøkkel til rommet vårt som var klart, selv om vi var litt tidlig ute. Jeg kan ikke huske sist jeg bodde på et hotell som ikke brukte nøkkelkort, men dette hotellet bruker gode, gammeldagse nøkler.

Interiør og stil hos Hotel Amadeus oppleves kanskje litt gammeldags. Det er likevel varmt og hyggelig, og føles eksklusivt. Det er lite spor av slitasje og elde. Om du lider av klaustrofobi bør du nok imidlertid vurdere å ta trappa, heisen føles litt i overkant intim etter min smak. Her er det ikke plass til mer enn to personer med bagasje.

Rommet

For oppholdet vårt på Hotel Amadeus hadde vi booket et standard dobbeltrom. Rommet oppleves som stort og måler ifølge spesifikasjonene 23m2. Innredningen er i samme stil som resten av hotellet. En liten velkomstgave i form av to Mozart Kugeln har vi også fått.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er rent og pent, og både på badet og toalettet river klorlukten litt i neseborene når jeg kommer inn på rommet første gang. Det er lite spor av slitasje og elde, og rommet fremstår like velholdt som resten av hotellet.

Rommet er innredet med et stort garderobeskap i gangen ovenfor badet, hvor det også finnes en safe. Skrivebordet er stort, men TVen, en stor bordlampe, og glass og kopper opptar veldig mye av arealet. Skal man ha mulighet til å jobbe her må det ommøbleres litt. Minibaren under skrivebordet har et greit utvalg av øl, vin, vann og annen alkoholfri drikke, til priser som er til å leve med. Det er også et lite bord og to stoler.

Dobbeltsengen, som egentlig består av to enkeltsenger, er romslig og behagelig å sove i.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hvis jeg skal pirke på noe må det være mangel på stikkontakter. Bare en ledig kontakt på hele rommet er alt for lite når to personer gjerne skal lade både laptop og mobiltelefon. Air condition-anlegget kunne også vært bedre. Det var akkurat kraftig nok på en Mai-dag med temperaturer på litt over 20 grader, men på enda varmere dager tror jeg ikke effekten er god nok.

Rommet har trådløst internett uten begrensninger på tilkoblede enheter. Dette fungerte bra under hele oppholdet.

Bad og toalett

Rommet har separat bad og toalett, og begge rommene er ganske romslige. Badet er flott innredet, hånddukene er myke og det er greit utvalg av baderomsprodukter i små flasker. I tillegg er det dispensere for dusjsåpe i dusjen og håndsåpe ved servanten.

Dusjen er akkurat passe stor, vanntrykket er bra og vanntemperaturen er stabil og lett å regulere.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Mat og drikke

Hotellet har frokostservering i en hyggelig frokostrestaurant og frokosten var inkludert i vårt opphold. Det er ingenting å utsette på hverken innhold eller kvalitet, men det er heller ikke noe ved frokostserveringen som utmerker seg spesielt i positiv retning.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Andre fasiliteter

Hotellet har hverken treningsrom, egen parkering eller andre ekstra fasiliteter. Dersom man ankommer i bil har man to muligheter for parkering. Det første alternativet er å parkere ved BOE parkeringsgarasje ved Franz Josefs Kai for €25 pr. døgn. Herfra er det ca. 500 meter å gå til hotellet. Hvis du vil gjøre det litt rimeligere kan du bruke Park & Ride i Erdberg for €3,40 pr. døgn og ta U-bahn linje 3 til Stephansplatz.

Lojalitetsprogram

Hotel Amadeus er et uavhengig hotell og har heller ikke noe eget lojalitetsprogram.

Priser og bookiong

Rommet ble booket direkte fra hotellets hjemmeside, hotel-amadeus.at. Prisen var €186 pr. natt. Hotellet lover 5% rabatt, gratis frokost, gratis internett og oppgradering hvis tilgjengelig ved direkte booking. Det virker imidlertid som man får gratis internett og frokost også ved booking gjennom tredjepart. Vi ble ikke oppgradert til høyere romkategori.

Konklusjon

Jeg er godt fornøyd med valget av hotell. Vi hadde et fint og behagelig opphold, og jeg føler at vi fikk mye for pengene. Betjeningen var hyggelig og serviceinnstilt, og det er generelt lite å pirke på. Det er imidlertid heller ingenting som utmerker seg spesielt ved Hotel Amadeus. Som turist er beliggenheten suveren med kort vei til attraksjoner og severdigheter, og et godt utvalg av butikker og serveringssteder i nærområdet.

Jeg anbefaler gjerne Hotel Amadeus i Wien, og bor der gjerne igjen ved senere anledninger.

Alternativer

Dersom du ser etter noe litt mer eksklusivt kan du lese vår anmeldelse av Park Hyatt Vienna, som vi testet tidligere i år.

Oversikt

Fordeler

Flott beliggenhet
Mye for pengene
God komfort og service

Ulemper

Få stikkontakter
Air condition kunne vært bedre

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Jeg er godt fornøyd med valget av hotell. Vi hadde et fint og behagelig opphold, og jeg føler at vi fikk mye for pengene. Betjeningen var hyggelig og serviceinnstilt, og det er generelt lite å pirke på. Det er imidlertid heller ingenting som utmerker seg spesielt ved Hotel Amadeus. Som turist er beliggenheten suveren med kort vei til attraksjoner og severdigheter, og et godt utvalg av butikker og serveringssteder i nærområdet.

Jeg anbefaler gjerne Hotel Amadeus i Wien, og bor der gjerne igjen ved senere anledninger.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *