Har det blitt mer usikkert å reise til Thailand?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

1. desember offentliggjorde de amerikanske luftfartsmyndighetene, FAA, at Thailand har blitt nedgradert til “Kategori 2” når det gjelder sikkerhet. Dette skjer fordi Thailands flyselskap og myndigheter ikke innretter seg etter internasjonale retningslinjer rundt nettopp flysikkerhet.

Nedgraderingen til et “Kategori 2” land vil bety flere restriksjoner for landets flyselskap iflg. CNN. Blant annet vil det ikke være mulig for thailandske flyselskaper å åpne nye ruter til USA. Det vil derimot ikke ha noen større praktisk innvirkning da ingen thailandske flyselskap for tiden flyr til USA.

Mer alvorlig kan det vise seg å bli hvis europeiske og øst-asiatiske myndigheter velger å følge amerikanernes kategorisering. Og dette er faktisk ofte tilfellet.

Thailand har siden 1997 hørt hjemme i den beste “Kategori 1”, men må nå altså se seg degradert. Dette ifølge FAA fordi landet ikke overholder “internasjonale minimumsstandarder”. Det bringer også landets sikkerhetsnivå i gruppe med land som Angola, Botswana, Sierra Leone og Uruguay.

Umiddelbart efter FAA offentliggjorde sin beslutning har Thailands statsminister beordret en omgående gjennomgang av landets flysikkerhet.

Thailands største flyselskap, Thai Airways, har også sendt ut en pressemelding hvor de forteller at beslutningen ikke vil få noen innflytelse på dem. De la ned deres siste rute til USA så sent som i oktober i år. Ruten var mellom Bangkok og Los Angeles.

Thai Airways sier videre at de opererer etter de beste internasjonale nivåer når det dreier sig om sikkerhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *