Roof Top Studio på Hotel Schiller5 i München

Hotel Schiller5 i München

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

«Hos oss er alle gjester VIP-gjester» lover Hotel Schiller5 i München på sine nettsider. Prisen var god og det samme var tilbakemeldingene fra andre gjester på Tripadvisor. Dette må jo være et kupp?

Oppholdet i mai ble booket allerede i januar, så vi hadde god tid til å finne gode tilbud og vurdere ulike hoteller. Valget falt til slutt på Hotel Schiller5 og et rom av typen Roof Top Studio ble booket.

Beliggenhet

Hotel Schiller5 ligger i Schillerstrasse, på sørsiden like ved München Hauptbahnhof. Akkurat denne siden av jernbanestasjonen viser ikke München fra sin beste side, men vi opplevde aldri dette som noe problem og vi følte oss aldri utrygge. Beliggenheten er praktisk og sentral, med under fem minutters gange til jernbanestasjonen og ti minutter til gamlebyen. Det ligger også et teater og noen museer i gangavstand fra hotellet. Området byr også på barer og restauranter i alle prisklasser.

Hotel Schiller5: Utsikt fra balkongen
Utsikt fra balkongen

Ankomst og innsjekking

Inngangen til hotellet ligger i en bakgård, men hotellet er godt skiltet fra gaten og var lett å finne. Resepsjonsområdet er ganske lite, men det var ikke noe kø da vi ankom hotellet rundt klokken 13. Selv om det ikke er innsjekking før klokken 15 var rommet vårt allerede klart ved ankomst.

Resepsjonisten ga ikke et veldig godt førsteinntrykk. Han var på ingen måte uhøflig, men var heller ikke spesielt hyggelig eller imøtekommende. Kanskje hadde vedkommende bare en dårlig dag, men jeg sitter pris på å bli snakket til fullstendige setninger og gjerne med et smil også. Det skulle heldigvis vise seg at førsteinntrykket ikke var representativt for hotellet generelt – vi opplevde bare hyggelig og imøtekommende betjening, og god service under resten av oppholdet.

Rommet

Roof Top Sudio-rommet ligger naturlig nok i hotellets øverste etasje. Rommet er som resten av hotellet elegant og moderne innredet. Det er stort og lyst, og har god takhøyde. Jeg klarte ikke å finne noe informasjon om når Hotel Schiller5 ble bygget, men det er åpenbart nytt eller nylig oppusset.

Rommet er utstyrt med et skrivebord med god arbeidshøyde og et romslig garderobeskap.  TVen har et rikt utvalg med tyskspråklige TV-kanaler, samt en god del italienske, spanske og franske TV-kanaler. Engelskspråklige TV-kanaler er det imidlertid ganske dårlig med. Rommet har to balkonger hvorav en har adkomst fra rommet og en har adkomst fra badet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet har også et lite kjøkken med kopper, kar og bestikk. Kjøkkenet har et lite kjøleskap med noen minibarartikler, kokeplate, mikrobølgeovn og en Nespresse kaffemaskin. Utvalget av minibarartikler er noe beskjedent, men er til gjengjeld gratis for alle hotellets gjester. Dersom man ønsker minibarartikler utover det som er inkludert, kan man bestille fra et større utvalg fra resepsjonen for €1,50 pr. artikkel. Det er absolutt ingen upris og langt under normalt prisnivå for minibarvarer. Her finnes også et lite kjøkkenbord og to stoler.

Sengen er behagelig, men kunne gjerne vært litt større. Uten at jeg tok mål ville jeg tippe at den er maks. 150 cm. Bred.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommet har velfungerende og forholdsvis stillegående air condition. Vindusglassene er godt lydisolert og det er overhode ingen støy fra gaten.

Hotel Schiller5 tilbyr gratis WiFi for inntil to klienter pr. rom. Dette er litt svakt da det ikke er uvanlig å ha flere dingser som krever internettilkobling. Har man en PC med Windows 10 er det imidlertid lett å omgå dette ved å dele PCens trådløse internett. Kvaliteten på WiFi-tilkoblingen varierte mellom helt greit og ubrukelig, noe som dessverre gjelder mange tyske hoteller.

Badet

Badet er svært romslig og holder den samme elegante og moderne standarden som resten av rommet. Spesielt dusjområde imponerer – her er det god plass til mer enn én person! Badet har også en egen balkong. Det eneste som trekker ned er at det tilsynelatende ikke finnes en eneste stikkontakt på badet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En morsom detalj er baderomsdøren av type BeatDoor fra Herholz som også fungerer som et bluetooth høyttalersystem. Du kobler til med mobiltelefonen, også er det bare å spille av favorittmusikken sin. Lydkvaliteten er faktisk helt grei. Kjekt hvis du skal oppholde deg på badet en stund eller redd for «sjenerende lyder».

Mat og drikke

Det er ingen fullverdig restaurant på hotellet, men hotellet serverer en svært god frokost. Frokost er alltid inkludert for alle rom. Under frokosten benyttet hotellets eier, Leo Milchiker, anledningen til å gå rundt i frokostrestauranten og hilse på alle gjestene.

Hotellet har også en enkel lounge som er tilgjengelig for alle hotellets gjester. Den er ikke så stor, men pent og hyggelig innredet, og siden dette er et lite hotell var det aldri noe kapasitetsproblem i loungen. Loungen er utstyrt med PC og skriver, noe jeg i alle fall ofte får bruk for til å skrive ut billetter og lignende når jeg er ute på reise.

Fra klokken 17 tilbyr loungen selvbetjening av gratis øl og vin, samt enkle snacks og bakervarer, for alle hotellets gjester.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Andre fasiliteter

Hotel Schiller5 har ikke noe eget treningssenter, men man får muligheten til å benytte et treningssenter som ligger i nærheten av hotellet til redusert pris. Hotellet tilbyr parkering for €19 pr. natt i egen parkeringskjeller.

Pris og booking

Rommet ble booket til Early Bird Rate direkte fra hotellets nettside. Prisen pr. natt var €152. Det er mulig å booke hotellet fra de fleste tredjeparts bookingsider også, men direktebooking var rimeligere i dette tilfellet.

Konklusjon

Hotel Schiller5 lover personlig service og «VIP-behandling» for alle sine gjester. Med noen få og små unntak leverer de et svært godt produkt, og svært mye for pengene. God frokost, gratis loungetilgang, fine rom og god service trekker opp. Middelmådig internettilkobling er det som først og fremst trekker ned.

Hotel Schiller5 anbefales på det varmeste og jeg bor gjerne her igjen ved neste tur til München.

Alternativer

Det finnes selvfølgelig andre hoteller i München og hvis du vil ha litt mer å velge i har vi tidligere testet Westin Grand Hotel München.

Oversikt

Fordeler

Flotte, moderne rom
God frokost som alltid er inkludert
Gratis "lounge" for alle gjester
Mye for pengene

Ulemper

Ustabilt internett
Sengen kunne vært større

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Hotel Schiller5 lover personlig service og "VIP-behandling" for alle sine gjester. Med noen få og små unntak leverer de et svært godt produkt, og svært mye for pengene. God frokost, gratis loungetilgang, fine rom og god service trekker opp. Middelmådig internettilkobling er det som først og fremst trekker ned.

Hotel Schiller5 anbefales på det varmeste og jeg bor gjerne her igjen ved neste tur til München.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *