Anmeldelse: Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg har vært ganske lojal mot Carlson Rezidor de siste par årene. Hotellenes beliggenhet, da spesielt Radisson Blu og Park Inn by Radisson, passer godt med reisemønsteret mitt både privat og i jobbsammenheng. De leverer et forutsigbart godt produkt og kan som regel henge med på pris, og har et lojalitetsprogram som tidvis gir gode fordeler.

København har to Radisson Blu-hotell og ved min siste tur til den danske hovedstaden benyttet jeg anledningen til å teste Royal Hotel Copenhagen som er et av byens mest kjente landemerker. Vi har også besøkt dette hotellet tidligere, i oktober 2013.

Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen

Hotellet ble bygget som SAS Royal Hotel og var Københavns første skyskraper da det sto ferdig i 1960. Både fasaden, mye av interiøret og bestikket i restauranten ble tegnet av den danske arkitekten og designeren Arne Jacobsen. Selv om mye av Jacobsens originale interiørdesign er blitt borte, har hotellet bevart rom 606 helt i sin opprinnelige stil. Fasaden prydes fortsatt av en stor SAS-logo, selv om det snart er ti år siden SAS solgte seg ut og hotellkjeden byttet navn.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Beliggenhet

Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen ligger i Hammerichsgade på Vesterbro, rett ved Tivoli og jernbanestasjonen. Dette er omtrent så sentralt som du kan få det i København. Ankommer du med tog fra flyplassen går du til hotellet på under tre minutter. Mange populære severdigheter og handleområder ligger i gangavstand fra hotellet, og området har også god tilknytning til resten av byen gjennom offentlig transport.

Ankomst og innsjekking

Lobbyens resepsjonsområde består av flere små innsjekkingsøyer og en concierge desk. Lobbyen er smakfullt innredet og gir et eksklusivt førsteinntrykk. Her er også lobbybar ved inngangen til restauranten.

Betjeningen var smilende og imøtekommende, og beklaget at jeg hadde måttet vente, selv om jeg sannsynligvis ikke hadde stått der i mer enn ett minutt. Innsjekkingen gikk ellers raskt og effektivt, og resepsjonisten gledet seg over å kunne informere om at jeg var oppgradert til Club Room i 15. etasje. De som har fulgt Club Carlson-tråden i forumet vårt har kanskje registrert at Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen ikke har vært kjent for å være spesielt rause med oppgraderinger ovenfor Gold Elite-medlemmer, så dette var absolutt en positiv overraskelse. Jeg hadde booket et standard rom og hadde egentlig ikke forventet noen ting utover dette. Frokost i restauranten i 20. etasje var riktignok ikke inkludert, selv om det vanligvis inngår når man booker Club Room, men dette er likevel en bra oppgradering.

Personlig brev og velkomstgave
Personlig brev og velkomstgave

Da jeg ankom rommet mitt stusset jeg litt over at jeg ikke hadde fått noen «velkomstgave» slik man ofte får som Gold Elite-medlem, men jeg hadde ikke vært på rommet i mer enn to minutter før det banket på døren og velkomstgaven ble servert. Velkomstgaven besto av fire biter håndlaget dessertsjokolade fra Kathrine Andersen, en solbærmost fra Bornholms mosteri, et eple og et personlig brev fra hotellet. Absolutt godkjent!

Rommet

Royal Club Room er hjørnerom som ligger i 11. etasje og oppover, og måler 24 m2. Rommet har vinduer som går langs begge ytterveggene med fantastisk utsikt over hele byen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I gangen ligger et romslig garderobeskap på den ene siden og badet på den andre siden. Foruten oppbevaringsmuligheter for sko og annet tøy, har garderobeskapet også tøfler og badekåpe, vannkoker, safe, strykejern og strykebrett, samt noen minibarartikler.

Skrivebordet har godt med arbeidsplass og er foruten «vanlige» stikkontakter også utstyrt med et dedikert 110V-uttak til glede for amerikanske gjester. Det er også en telefon og datauttak i veggen. I den ene skuffen ligger en roomservice-meny, et sysett, samt en ekstra hårføner. På skrivebordet står det også en Nespresso kaffemaskin, kaffekapsler, te, sukker og kaffekopper.

Minibaren er plassert i et skap under skrivebordet. Utvalget er greit nok, men ikke veldig imponerende.

Rommet har også et sitteområde med bord og to stoler av typen Svanen, designet av Arne Jacobsen. TVen har et greit utvalg av nordiske og internasjonale TV-kanaler. TV-systemet er av en eldre analog type og bildekvaliteten er ikke spesielt god. Royal Club Room har også gratis Pay-TV, men utvalget er temmelig labert og det ble ikke testet. Etter min mening er ikke dette noe stort tap. For de fleste vil en laptop eller et nettbrett gi et langt bedre underholdningstilbud enn den tradisjonelle hotell-TVen. Trådløst internett på rommet fungerer svært bra og er raskt nok til å bruke Netflix i høy kvalitet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Dobbeltsengen er romslig og behagelig med passelig harde madrasser. Det er nattbord på hver side av sengen og i en av skuffene er det «obligatoriske» nye testamentet å finne.

Selv om rommet bærer noe preg av å ikke være helt nytt er det meste på stell. Renholdet er det heller ikke noe å utsette på. Noe slitasje er imidlertid ikke til å unngå og legge merke til. Skrivebordet er slitt, døren til garderoben er tung og kiler seg lett fast, og skapdøren til minibaren lar seg ikke lukke ordentlig.

Badet

Badet er ganske stort og har den samme flotte utsikten som resten av rommet. Her er det både dusj og badekar. Badekaret kunne godt ha vært litt større og føltes litt trangt for min nesten 1,9 meter lange kropp. Det er også dobbel servant og det store speilet over servantene dekker nesten hele veggflaten. Det er også en veggmontert hårføner med strømuttak for barbermaskin og lignende. Skulle det oppstå kapasitetsproblemer i forbindelse med hårføningen ligger det også en ekstra hårføner i en av skuffene i skrivebordet.

Badet har også toalett og bidé, og det er montert en telefon på veggen i armlengdes avstands fra bidetet.

Utvalget av baderomsprodukter er bra. Det er dusjsåpe, sjampo, balsam og body lotion i store flasker, i tillegg til to såpestykker og en badehette. Det ligger også en pose med badesalt ved badekaret.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet er rent og fint, og det meste fungerer som det skal, selv om det også her merkes at rommene ikke er helt nyoppussede. Vannet fra begge servantkranene har en tendens til å sprute litt i alle retninger om man skrur opp vanntrykket. I dusjen er håndtaket på kranen så tungt å vri på at det er litt vanskelig å stille riktig vanntrykk og temperatur.

Mat og drikke

Hotellet har en lobbybar som ikke ble testet og en restaurant. Middagsmenyen i restauranten er både i innhold og utseende ganske lik andre Radisson Blu-hoteller jeg har bodd på. Betjeningen er profesjonell, hyggelig og imøtekommende, og maten er god og vakkert presentert, uten at den byr på noe ekstraordinært. Det er rikelig med andre restauranter i områder som sikkert kan levere like god mat til en bedre pris, men om du ikke orker å forlate hotellet kommer du ikke til å sulte i hjel.

Jeg tok også frokost i restauranten på avreisedagen. Jeg var egentlig ikke spesielt sulten etter en veldig sen middag kvelden i forveien, men hva gjør man ikke for å skrive en fullstendig hotellanmeldelse. Buffeten var helt grei og selv om utvalget ikke var enormt, var maten god og flott presentert. 195 DKK er riktignok ingen billig frokost og du bør helst være litt sulten om du skal klare å «vinne buffeten».

Fasiliteter

Hotellet har et treningssenter tilknyttet fitnessDK som gjestene kan benytte. Det er med andre ord ikke snakk om et enkelt treningsrom, men et fullverdig treningssenter. Her finner du alt du forventer av et moderne treningssenter som kondisjonsapparater, styrketreningsapparater, vekter og gruppetimer. Treningssenteret tilbyr også barnepass, spa-behandlinger, personlig trener, sauna og solarium.

Lojalitetsprogram

Hos Radisson Blu opptjener du poeng i Club Carlson, Carlson Rezidor-kjedens lojalitetsprogram. Min erfaring som Gold Elite-medlem har vært svært positiv så langt, med 100% uttelling på romoppgraderinger så langt. Carlson Rezidor har for tiden en kampanje med trippel poengopptjening som gjør programmet ekstra attraktivt. Club Carlson Gold Points kan også veksles til EuroBonus-poeng, noe som gir ekstra fleksibilitet.

Priser og booking

For én person i standardrom betalte jeg en gjennomsnittspris på kr. 1 363,- pr. natt (DKK), forskuddsbetalt og ikke-refunderbar. Oppholdet ble booket med ViaTrumf gjennom radissonblu.com.

Oppsummering

Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen leverer et solid produkt på alle områder. Selv om noen elementer har spor av aldersrynker, er dette et hotell jeg gjerne booker igjen og jeg har ingen problemer med å anbefale Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen. Det at jeg ble oppgradert to romkategorier og den pågående kampanjen med trippel poengopptjening gir ekstra mye valuta for pengene. Servicen var topp, utsikten fra rommet er fantastisk og det er ellers lite å pirke på.

Oversikt

Publiseringsdato

15. April, 2017

Fordeler

Stort rom med fantastisk utsikt
God annerkjennelse av status
Svært bra WiFi
God beliggenhet

Ulemper

Enkelte deler av hotellet har rehabiliteringsbehov

Service

Beliggenhet

Rom

Fasiliteter

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen leverer et solid produkt på alle områder. Selv om noen elementer har spor av aldersrynker, er dette et hotell jeg gjerne booker igjen og jeg har ingen problemer med å anbefale Radisson Blu – Royal Hotel Copenhagen. Det at jeg ble oppgradert to romkategorier og den pågående kampanjen med trippel poengopptjening gir ekstra mye valuta for pengene. Servicen var topp, utsikten fra rommet er fantastisk og det er ellers lite å pirke på.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *