Hotellbesøk på Bali

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tidligere har jeg skrevet om hotellbesøk på Lombok. Denne gangen er det på tide å ta for seg noen av hotellene på den kommersielle storebroren og naboøya Bali!

Tusen takk til PATA og Asian Trails for et flott opplegg i Indonesia!

Første natten på Bali ble tilbragt i Nusa Dua, og da bodde jeg på Nusa Dua Beach Hotel & Spa. Du kan lese mer om det oppholdet her!

Denne artikkelen vil omhandle The St. Regis Bali Resort, Space at Bali Villas, The Oberoi Bali og Alila Hotel Ubud.

The St. Regis Bali Resort

Femstjerners luksus på sitt aller, aller beste!

Jeg vet nesten ikke helt hvor jeg skal begynne, når jeg skal beskrive St. Regis Bali. Det er kanskje lettest, som vanlig, å la bildene stå for mesteparten av formidlingen.

St. Regis ligger i Nusa Dua, rett ved stranden.

Welcome to The St. Regis!
Welcome to The St. Regis!
Inngangspartiet ved lobbyen
Inngangspartiet ved lobbyen

De aller fleste hotell både på Bali og Lombok har open-air løsninger for lobbyen og gangene til rommene. Dette var også tilfellet ved St. Regis Bali. Lobbyen var smakfullt dekorert med store og flotte, lyse fliser på gulvene. Statuer og blomster rammet det hele fint inn.

St. Regis Bali lobby
St. Regis Bali lobby
St. Regis Bali lobby
St. Regis Bali lobby

Priser

Prisoversikt
Prisoversikt

I tillegg finnes The Strand Residence (var det her Ethiad hentet inspirasjonen sin fra, montro?) på hele 966 kvadratmeter! Der er det sengeplass til seks personer, noe som skulle tilsi en person per 161 kvadratmeter. Det burde være plenty. The Residence koster fra 4300 USD per natt.

The St. Regis Suite

St. Regis Balis laveste kategori er The St. Regis Suite. Sammenlignet med mange andre hotell, så er ikke dette noe dårlig utgangspunkt. Med en størrelse på 92 kvadratmeter og sengeplass til to, burde det være mer enn nok for mange. Suiten er nydelig innredet med møbler og kunst, og fargene er naturlige og fine.

St. Regis Suite
St. Regis Suite
St. Regis Suite king size-seng
St. Regis Suite king size-seng
Fruktfat, veggmontert TV og et Bose-dockinganlegg på benken.
Fruktfat, veggmontert TV og et Bose-dockinganlegg på benken.
St. Regis Suite baderom
St. Regis Suite bad

Badet var nydelig innredet med marmor på både gulv og benkeflater. Lyst og luftig.

St. Regis Suite bad
St. Regis Suite bad
St. Regis Suite badekar
St. Regis Suite badekar

St. Regis Pool Suite

Neste kategori er Pool Suiten som har et totalareal på 189 kvadratmeter. Her inngår også det flotte uteområdet i arealet. Suiten er ganske lik innvendig som suiten uten basseng.

Rommet jeg fikk omvisning på hadde to dobbeltsenger, men fordelen her er at dette rommet kan omgjøres til å bli et connecting rom til king size pool suiten ved siden av. Det er da ideelt for familier.

St. Regis Bali Pool Suite soverom
St. Regis Bali Pool Suite soverom
St. Regis Bali Pool Suite bad
St. Regis Bali Pool Suite bad
St. Regis Bali Pool Suite
St. Regis Bali Pool Suite plunge jacuzzi
St. Regis Bali Pool Suite bungalow
St. Regis Bali Pool Suite bale bengong

På grunn av høyt belegg på hotellet da jeg besøkte det, var det kun vanlig suite og pool suite jeg fikk komme inn i. De andre kategoriene kan man jo drømme seg bort til, ved å besøke St. Regis Bali sin hjemmeside.

Villaer ved saltvannslagunen
Villaer ved saltvannslagunen

Ved den store saltvannslagunen finner man både ett- og to-soveroms villaer.

St. Regis Lagoon Villa One Bedroom

St. Regis Lagoon Villa Two Bedroom

Det kan jo være verdt å nevne, for de som har med seg slikt på ferie, at Lagoon villaene også inkluderer eget anneks til butleren.

St. Regis Bali saltvannslagunen
St. Regis Bali saltvannslagunen

St. Regis Strand Villa

Alle de tolv strandvillaene var opptatte da jeg besøkte St. Regis Bali, men vi fikk se stranden, hvor hver strandvilla har sine private, reserverte strandstoler med parasoll.

St. Regis Strand Villa
St. Regis Strand Villa

Bortenfor de reserverte strandstolene, så er det også strandstoler og parasoller som er tilgjengelige for de øvrige gjestene.

St. Regis Strand Villa inngangsparti sett fra stranden
St. Regis Strand Villa inngangsparti sett fra stranden

The Remède Spa

Butterfly spa
Butterfly behandlingsrom
Basseng ved spaet
Basseng ved spaet

Fellesarealer

På vei ned mot stranden
Stier gjennom hotellets hager
St. Regis bassengområde
St. Regis bassengområde

Konklusjon

Fantastisk resort, med prikkfrie fellesarealer. Suitene er nydelige, men strandvillaene eller lagunevillaene er nok mine favoritter basert på bildene på nettsidene.

St. Regis Bali er et kategori 7 hotell i Starwood Preferred Guest-programmet og koster mellom 30 000-35 000 poeng per natt.

Lokasjon

Etter en hyggelig formiddag på St. Regis Bali, tok vi turen til Seminyak for å besøke noen villaer.

The Space at Bali

Veien mellom villaene
Space at Bali

Hidden just behind the exciting Seminyak beach, restaurant and shopping district is an exclusive villa property that introduces a new level of holiday vacationing. Experience this boutique complex of six individual two bedroom and five one bedroom spacious private pool villas all with interconnecting Balinese carved wooden doors.

Dette er feriestedet for deg som ønsker en litt mer selvstendig opplevelse. Her er det mulighet for å stelle i stand til større festligheter, med egen kokk og det hele. Kanskje noe for en bursdagsfeiring eller lignende?

Les mer om Villa Dining her!

Selv om villaene ligger litt borte fra strendene, så har anlegget en egen shuttlebuss som kjører deg dit du måtte ønske i nærområdet. Det tar cirka fem minutter med bil fra villaene til stranden i Seminyak.

Priser

One Bedroom Villa – fra 484 USD per natt

Two Bedroom Villa – fra 605 USD per natt

Space Bali salgsbrosjyre
Space Bali brosjyre

Villa layout

Totalt er det 11 villaer – seks villaer med to soverom og fem villaer med ett soverom. Alle villaene har privat basseng.

Velkommen inn til villa nummer 3!
Velkommen inn til villa nummer 3, en villa med to soverom.

Two bedroom Villa

Villa med to soverom
Two bedroom villa
Soverom
Ett av soverommene
Baderom
Baderom
Oppholdsrom
Oppholdsrom
Soverom nummer to er oppe på den åpne hemsen
Åpent opp til andre etasje. Dette arealet kan brukes til soverom.
Kjøkkenkrok
Kjøkkenkrok
Privat basseng ved hver villa
Privat basseng ved hver villa

Villaene var åpne og luftige. Dette kan jo både være en fordel og en ulempe. Med de temperaturene som er på Bali, så kan det kanskje bli litt varmt. Heldigvis er det kraftige airconditionanlegg installert i alle villaene.

Uteområdene, inkludert bassenget, var veldig privat med murer rundt hele hagen. Solsenger med parasoll, samt et lite lysthus med stor seng. Det er også mulighet for connecting villas, ved å åpne porten som du kan se i enden av bassenget.

One bedroom Villa

Inngangspartiet
Inngangspartiet
Kjøkken/spisekrok
Kjøkken/spisekrok
Bad, med både dusj og badekar. Utgang til hagen og bassenget direkte fra dusjen.
Bad, med både dusj og badekar. Utgang til hagen og bassenget direkte fra dusjen.
Privat basseng og hage
Privat basseng og hage

Konklusjon

Villaene med privat basseng på Space at Bali var vakre og innbydende. Siden det ikke ligger rett ved stranden, så ville jeg nok ikke lagt hele Bali-ferien min til kun dette stedet, men heller komplimentert det i forbindelse med et festlig lag eller lignende.

Lokasjon

The Oberoi Bali

Etter å ha bodd på The Oberoi Lombok litt tidligere på turen, så hadde jeg skyhøye forventninger til søsterhotellet på naboøya Bali.

The Oberoi Bali ligger nydelig til ved stranden i Seminyak. Totalt har hotellet 74 villaer og lanaier, hvor de minste lanaiene er på rundt 60 kvadratmeter, mens den største villaen, Royal Villa Ocean View with Private Pool, er på 400 kvadratmeter!

Inngangspartiet
Inngangspartiet

Beklager først og fremst for at dette blir en sammenligning mellom Oberoi Bali og Oberoi Lombok. Men sånn må det nesten bare bli. «Skaden» har skjedd og jeg følte meg hodestups forelsket i Oberoi Lombok. Det føltes derfor litt som om jeg var utro mens jeg gikk rundt på Oberoi Bali. Førsteinntrykket av Oberoi Bali, i forhold til Oberoi Lombok, var noe mindre «storslagent.»

Men bevares, Oberoi Bali er slettes ikke noe dårlig hotell, altså.

Bare se her:

Utsikt mot stranden
Utsikt mot stranden
Oberoi Bali
Oberoi Bali

Priser

Oberoi Bali

Luxury Villa bad
Luxury Villa bad

Det er ikke vanskelig å se likhetene mellom Oberoi Lombok og Bali. Som her på badet, hvor badekaret er identisk med det jeg hadde på mitt rom på Lombok.

Luxury Villa with Pool
Luxury Villa with Pool
Luxury Villa himmelseng
Luxury Villa himmelseng
Luxury Villa - uteområde
Luxury Villa uteområde
Utsikt mot stranden og havet
Utsikt mot stranden og havet

Jeg har jo egentlig ingen grunn til å være skuffet over Oberoi Bali. Men jeg sitter allikevel igjen med følelsen av.. «men, det var jo bedre på Lombok»

Man bygger jo på tidligere erfaringer. Hadde jeg vært på Bali før Lombok, så hadde det kanskje stilt seg litt annerledes. Men nå var jeg jo først på Lombok, og det må jo også få en innvirkning på mine opplevelser på Bali.

The Oberoi Bali jo fantastisk det også, misforstå meg rett, men det finnes noe enda bedre litt lengre øst.

Heldigvis, så kan man oppleve begge hotellene på samme tur. Hotellet ordner med transport mellom Lombok og Bali. Så da kan jo du kanskje ta turen selv og se hva du synes selv?

Besøket på The Oberoi Bali ble avsluttet med en forfriskende drink i baren ved bassenget
Besøket på The Oberoi Bali ble avsluttet med en forfriskende drink i baren.

Konklusjon

The Oberoi Bali ligger nydelig til ved en ren og fin strand i Seminyak. Selv om førsteinntrykket ikke rekker helt opp til førsteinntrykket jeg fikk på Lombok, så er det absolutt et flott resort å tilbringe noen dager. Jeg ville nok dog anbefalt å benytte deg av muligheten for gratis transfer mellom Oberoi Bali og Lombok, så kan du jo se selv om du er enig med meg i mine betraktninger!

Lokasjon

Etter en lunsj i Seminyak, tok vi buss mot det neste hotellet vi skulle besøke i Ubud.

Lunsj i Seminyak
Lunsj i Seminyak

Ta alle tidsestimater fra Google Maps med en stor klype salt. Dette gjelder både for Bali og Lombok. Om ikke store deler av Stillehavsregionen. Det står at det tar 40 minutter fra Seminyak til Alila Ubud. Vi brukte i alle fall to timer. (Ett noe usikkert estimat det óg, for såvidt, da jeg sov for det meste av bussturen.)

Men etterhvert kom vi oss i allefall frem, og det var nesten forfriskende å komme ut av bussen, og ut på parkeringsplassen til hotellet som ligger 700 meter over havet. Man kunne nemlig merke at luften var litt kjøligere og ikke så klamt som nede i Denpasar-området.

Alila Hotel Ubud

Alila Ubud ligger idyllisk til midt i jungelen. Det er ingen andre hotell i nærheten. Det eneste man kan skimte i det fjerne er rismarker og små gårder i åsene rundt. Ren idyll, med andre ord.

Etter å ha blitt ønsket velkommen av salgssjefen ved hotellet med en forfriskende drink i lobbyen, tok vi turen til infinitybassenget som er selve varemerket til hotellet.

Velkommen til paradis, midt i jungelen på Bali!
Velkommen til paradis, midt i jungelen på Bali!

«Just 5 km from Ubud, Bali’s thriving cultural heart, this hillside retreat has 56 rooms, housed in two-story blocks designed to resemble a Balinese village, a stunning pool and a spa.»  – Condé Nast Traveller

Priser

Superior Room – fra 230 USD per natt
Deluxe Room – fra 275 USD per natt
Valley Villa – fra 410 USD per natt
Pool Villa – fra 480 USD per natt
Terrace Tree Villa – fra 550 USD per natt

Alle priser er eks. skatter og avgifter.

Trappene ned mot bassenget
Trappene ned mot bassenget

Vi besøkte først et av superior-rommene, men av en eller annen grunn så har jeg kun klart å ta bildet av apekatten som satt på utsiden der. Det er tydelig at min fasinasjon av våre fjerne slektninger tok fullstendig overhånd.

Sulten apekatt
Sulten apekatt

Det løp flere apekatter rundt forbi på hotellet, men de gjorde oss ingenting. Men det kan sikkert være greit å holde litt ekstra på solbrillene hvis de er i nærheten.

Men, vi tar turen videre til hotellets kronjuvel – Terrace Tree Villa.

Det er akkurat like eksotisk som navnet antyder!

Terrace Tree Villa

Terrace Tree Villa
Terrace Tree Villa

Hele villaen er på 120 kvadratmeter og har sengeplass til to voksne og ett barn.

Terrace Tree Villa - utsikt fra balkongen
Terrace Tree Villa
Nydelig utsikt fra terrassen
Nydelig utsikt fra terrassen
Sittegruppe på terrassen
Sittegruppe på terrassen
Villa på påler
Villa på påler
Alila Ubud
Villa på påler, og en fantastisk jungel rett utenfor stuedøra

Terrace Tree Villa er den ultimate, private villaen i Ubud-området. En vanvittig flott utsikt, kombinert med et fantastisk fint interiør.

Himmelseng
Himmelseng
Kombinert stue og soverom
Kombinert stue og soverom
Alila Ubud
Soverom/stue
Romslig og innbydende bad, med mye naturlig lys. Utsikten fra badekaret er uslåelig nydelig!
Romslig og innbydende bad, med mye naturlig lys. Utsikten fra badekaret er uslåelig nydelig!
Separat regndusj
Separat regndusj
Det var så god gulvplass på badet, at de hadde spandert på det et rundt bord midt i rommet med blomster.
Det var så god gulvplass på badet, at de hadde spandert på det et rundt bord midt i rommet med blomster.
Egenmerkede såpeprodukter og amenities.
AlilA-amenities

Konklusjon

Et fantastisk intimt og eksklusivt hotell «midt i skogen» – helt usjenert. Perlen ved eiendommen er helt klart Terrace Tree Villa, og kombinert med et vanvittig flott basseng, er nok dette faktisk mitt favoritthotell på Bali, av de jeg har besøkt!

Lokasjon

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *