Test – Hotel Sercotel Spa Porta Maris

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når man kommer til Alicante er det mange hoteller å velge mellom. Skal man dog ha umiddelbar nærhet til stranden, er alternativene færre. Hotel Sercotel Spa Porta Maris i Alicante har en god kombinasjon av umiddelbar nærhet til stranden, bykjernen og god standard.

Hotellet har 141 rom totalt og ligger sentralt til på Playa de Postiguet. Alle rommene på hotellet har egen balkong med utsikt over enten småbåthavnen i Alicante eller Alicante-bukten. Treningsstudio og spa ved hotellet koster 30 Euro i inngang, men er inkludert i prisen dersom man bestiller et «Premium»-rom eller oppover. På hotellets spa finnes seks ulike bassenger og boblebad som kan gi et fint avbrekk fra strandlivet ved behov. Hotellrommene finnes i tre ulike klasser. De ulike klassene er «Classic» (ikke inkludert treningsstudio/spa), «Premium» (inkludert treningsstudio/spa) og «Juniorsuite» (inkludert treningsstudio/spa).

Min reservasjon

Min reservasjon ble gjort av undertegnede gjennom Hotels.com. Vi bodde på et «Premium»-rom med havutsikt som hadde treningsstudio og spa inkludert i prisen. Det kostet omtrentlig 1.500 kroner natten for et slikt rom med frokost. De rimeligste rommene lå på omtrentlig 1.100 kroner for natten. Merk at dette er priser som gjelder for høysesong, og det bør tas forbehold om sesongvariasjoner i prisingen.

Rommet

Vi hadde et rom med havutsikt mot Alicante-bukten. Utsikten kunne man ikke klage på. Rommet vårt lå i 2.etasje av i alt fem etasjer totalt.

Utsikten fra hotellrommet i 2.etasje
Utsikten fra hotellrommet i 2.etasje

Førsteinntrykket vårt av rommet var bra. Det var relativt stort med god plass til begge sine respektive kolli. Badet synes jeg bar preg av at det hadde fått seg en oppussing for ikke lenge siden. Sengen var overraskende solid, med tanke på at sengene i Sydenland ofte kan bli enten for myke eller for harde sammenlignet med hjemme. De har til og med fått plass til kunst på veggen.

IMG_6612

IMG_6613

En godkjent seng som hverken var for hard eller for myk.
En godkjent seng som hverken var for hard eller for myk.
Spanjolene hadde til og med fått på plass et maleri.
Spanjolene hadde til og med fått på plass et maleri.

Det var en god del amenities på badet. Både shampo, balsam, diverse såper med mer stod fremme til fri disposisjon. Dobbeltsengen var heldigvis av den typen som er en hel dobbeltseng og ikke to enkeltsenger som er satt sammen. De kunne med fordel hatt et par flere stikkontakter på rommet. Både reisefølget og jeg synes det var irriterende at det ikke fantes stikkontakter i umiddelbar nærhet til sengen for lading av eksempelvis mobil og nettbrett. Renholdet stod til terningkast 6 i de nettene som vi hadde på hotellet. Vaskedamene var flinke til å bytte håndklær og tørke vekk støv de nødvendige stedene.

Frokost

Hver gang man kommer nedover i Europa er det et visst spenningsmoment når man kommer til frokosten. Frokost på hotell kan være både fugl og fisk, og i dette tilfellet overrasket heldigvis spanjolene positivt. Jeg er av den sorten som liker å ha frokost inkludert på hotellet. Ved flere anledninger har jeg forsøkt løsninger der man dropper frokosten, og heller tar det på restaurant eller gjør nødvendige innkjøp. Det er mer enn greit dersom man har et kjøleskap å oppbevare mat/drikke i og gjerne en lite kjøkkenkrok. Med kun minibar og ingen kjøkkenkrok var derfor valget om frokost relativt enkelt i dette tilfellet.

Frokosten ble servert i det såkalte Alborada-rommet som har en herlig utsikt over Alicante-bukten. Ingenting er som å kunne nyte frokosten til en pen utsikt. Dagen jeg tok bildet var det faktisk noen skyer tidlig på morgenkvisten.

Utsikt fra frokostsalen.
Utsikt fra frokostsalen.

Personalet hadde delt inn frokosten på en fin måte med drikke for seg, varme retter og pålegg på en egen «øy» i tillegg til egen brød – og momseavdeling. Dette gav god flyt i trafikken og det ble aldri plagsomt travelt ved frokosten. Vi fikk alltid et godt bord når vi kom ned rundt klokken 09:00 hver morgen.

Deretter over til selve kvaliteten på frokosten. Det skal nevnes at hotellet tilbød sprudlevann til frokosten, og denne stod i en bøtte med is. Dog var det ikke ekte champagne det var snakk om, men en gjennomsnittlig spansk cava for de som liker bobler på morgenkvisten. Vi forsøkte oss på ett glass den ene morgenkvisten. Hverken reisefølget eller undertegnede fikk det ned da smaken var middels.

Pålegget under frokosten var faktisk det som overrasket mest. Spekeskinken var knallgod, og det samme gjaldt resten av kjøttpålegget som var tilgjengelig.

IMG_6648

Utvalget av oster var helt på det jevne.

Utvalg av oster.
Utvalg av oster.

I avdelingen for varme retter fantes det pommes frites, pølser, eggerøre, tomater, sopp, bønner, bacon samt stekt paprika og squash. Vi holdt oss til henholdsvis eggerøren og bacon i løpet av oppholdet. Eggerøren kunne sies å være noe bløt enkelte dager, mens den andre dager var mer enn godkjent. Baconet burde vært mer stekt etter min smak, men her går det på personlige preferanser.

IMG_6652

IMG_6651

Spa

Som nevnt innledningsvis i anmeldelsen hadde vi treningsstudio/spa inkludert i prisen. Vi benyttet oss av dette tilbudet ved én anledning, men fikk ikke tatt bilder her inne. På tross av dette synes jeg det kan være greit å inkludere noen ord om fasilitetene. Inngangsbilletter til treningsstudio/spa får man i resepsjonen ved at man oppgir rom-nummeret sitt. Inngangen ligger rett ut fra resepsjonen og inn en dør til høyre. I bytte mot rom-nøkkelen får man håndkle og nøkkel til skap i resepsjonen i spa-avdelingen. Hele spa-anlegget fremstod som relativt nytt og med god renslighet. Før vi slapp til på egenhånd kom det en kar fra personalet som forklarte oss nøye om de respektive bassengene og tilbudene deres. Meget bra service med andre ord. Det eneste jeg kan sitte fingeren på er at garderobene muligens kunne trengt en oppussing. Ellers var det strøkent.

Generelt

Avslutningsvis synes jeg det er på sin plass med noen generelle kommentarer. Alle ansatte vi møtte på hotellet gikk rundt med store smil og hilste på oss hver eneste gang man passerte. I frokostsalen var de flinke til å rydde vekk tallerkene i et solid tempo. Den ene kvelden testet vi ut baren på hotellet, og selv her var det fornuftige priser (henholdsvis på øl og vin).

Oversikt

Fordeler

+ Fin utsikt og romslig veranda
+ Hyggelig og behjelpelig personale
+ God frokost

Ulemper

- Prismessig noe høyt grunnet beliggenhet
- Liten minibar (ikke andre steder å sette egne vannflasker)

Rommets komfort

Fasiliteter

Service

Frokost

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Samlet sett synes jeg at Hotel Sercotel Spa Porta Maris er et godt alternativ dersom man ønsker sentral beliggenhet i Alicante. God frokost, gode fasiliteter og hyggelige ansatte gjør hotellet til et sted man kan komme igjen til uten problemer. Jeg kan godt anbefale å legge i noen kroner ekstra for "Premium"-rom både med tanke på størrelse og utsikt.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *