Hva tilbyr Singapore Airlines kundene i sin Premium Economy?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I denne artikkelen tar vi deg med på en gjennomgang på hva Singapore Airlines har å tilby, når du reiser med dem,  i deres Premium Economy.
Vi har også tatt en prat med Henrik Hanevold, som er Sales Manager i Norge, om nettopp Premium Economy produktet. Les mer hva han sa til InsideFlyer.

Vi starter gjennomgangen med å se nærmere på hard-produktet, setet og kabinen. Derette går vi over på soft-produktet, mat og drikkevarer, samt de fordelene du får før, under og etter reisen. Til slutt tar vi praten med Henrik Hanevold om hans syn på Premium Economy, som han selv har prøvd på reiser fram og tilbake mellom Norden og Singapore.

Setet

Setet er helt klart det grunnleggende ved Premium Economy. Det er derfor du velger å betale ekstra for billetten, og det med god grunn.

Slik ser den lille og eksklusive Premium Economy kabinen ut.

Setet er både bredere, kan legges lengre ned og har mer benplass enn i økonomikabinen. Det vises også ved at layouten i kabinen er 2-4-2. Så om du reiser som par eller familie, er det gode muligheter for å sitte sammen. At layouten er 2-4-2, og det lave antallet seterekker, gjør at det føles mer eksklusivt og «høyere til taket,»

Du får god avstad til den som sitter foran, og en god fotstøtte.

Selve setet er 19,5″ bredt, og det er godt med plass til å legge fra seg private ting. Bordet felles ut fra midten, og siden det er god avstad til setet foran, kan du faktisk sitte og spise eller arbeide på datamaskinen din, selv om setet foran deg legges ned. Dette er ofte et irritasjonsmoment i økonomikabinen.

Det er masse plass til å sitte og jobbe- selv om setet foran skulle legges bakover.

Nettopp seteavstanden gjør at det er mulig å spise eller arbeide om det passer deg. Det er 38″ mellom seteryggene. Mulighet for fotstøtte finnes også.

Når du skal slappe av eller sove, kan setet legges ned med 8″, og samtidig med fotstøtten og justeringen av setet, gir dette de fleste mulighet til å finne en behagelig posisjon.

Den tabletaktige fjernkontrollen, styrer den 13,3″ store full HD-skjermen.

Dersom du vil benytte underholdningssystemet, kan du nyte en større og bedre skjerm enn i økonomikabinen. Skjermen er 13,3″ og i full HD

Du vil heller ikke gå tom for strøm, da det er to usb-porter tilgjengelig. En ved skjermen, og en mellom setene. Der finnes også et strømuttak til å lade en eventuell datamaskin. Både du, din smarttelefon, tablet og datamaskin kan dermed være fulladet ved ankomst. Med andre ord ingen problemer med å bestille transport fra Uber.

Se en kort video hvor setet presenteres:

 

 

Mat og drikkevarer

Singapore airlines har alltid hatt et godt rykte når det kommer til mat og drikkevarer. Dette gjelder på alle klasser, fra økonomi og opp til First Class.

Eksempel på mat når du reiser i Premium Economy

I Premium Economy har de nok en gang lagt listen høyt sammenlignet med andre lignende produkter. Først og fremst har de innlemmet den gode og meget poulære tjenesten «Book the Cook» også i Premium economy. Dette er en stor fordel, hvor du som reisende har mulighet til å sikre deg at din hoverett faktisk er noe du har lyst på, og ikke noe som ikke passer deg. Til tross for at du kan velge mellom 3 hoveretter ombord i flyet, er «Book the Cook» et unikt produkt for Premium Economy- i allefall når det som her, er inkludert i billettprisen.

Når det kommer til drikkevarene, er hovedgevinsten at det under hele turen serveres ekte Champagne. Ikke noe musserende vin eller Cava. Det er ekte vare fra Frankrike.

Utover dette er det et utvalg av røde og hvite viner, som løpende skiftes ut.

Se en kort video av hva Singapore Airlines tilbyr:

Før, under og etter reisen

Allerede før reisen starter, kan du nyte godt av å ha valgt å fly i Premium Economy. Du kan nemlig ta med deg mer bagasje enn på vanlig økonomiklasse. Kvoten er hele 35 kilo i tillegg til håndbagasjen

Ved ankomst flyplassen, kan du benytte en av de skrankene som er forbeholdt prioritert innsjekk. Dette gjør at du ganske ofte får langt mindre ventetid.

Ved gaten, når du skal ombord, har du igjen prioritet i form av tidlig boarding. Igjen en fordel, da du slipper å kjempe om å finne plass til håndbagasjen i de altfor ofte, overfylte hattehyllene.

Når turen så er begynt, vil du oppleve et større sete, forbedret tilbud av mat og drikkevarer, samt støyreduserende hodetelefoner. Du får også utlevert et amenity kit.

Etter reisen, mens du venter på bagasjen, trer siste fordel inn. Bagasjen har også prioritet. Den kommer derfor ut blandt de første og du slipper også her ekstra ventetid.

Til sist kan du nyte godt av bedre opptjening av bonuspoeng. Du vil tjene 110% av det antall miles du har fløyet. Noe som hjelper deg til hurtigere å nå eller beholde status i KrisFlyer-programmet, samt at du oppnår poeng til bonusbilletter raskere.

Destinasjoner

Det hele begynte 9 august 2015, på ruten mellom Singapore og Sydney. Dette er også er den ruten, som nylig ble valgt til å være først med de helt nye kabinene i First Class Suites, Business Class og Economy.

På nåværende tidspunkt flyr Singapore airlines med den nye Premium Economy kabinen til følgende 29 destinasjoner:

Amsterdam Auckland Barcelona
Beijing Brisbane Cape Town
København Dubai Düsseldorf
Frankfurt Hong Kong Houston
Johannesburg London Manchester
Melbourne Milano Moskva
Mumbai München New Delhi
New York Paris Rom
San Francisco Seoul Sydney
Tokyo Zürich

Dette betyr at du også ut fra København kan fly i Premium Economy, via Singapore til 28 destinasjoner. Antallet økes hele tiden, så er du interessert i å reise mer komfortabelt, følg med om ditt neste reisemål blir en av de destinasjonene som har en Premium Economy kabin.

Det er ganske interessant at du for eksempel kan reise fra København, via Singapore til så fjerne destinasjoner som Auckland, Sydney eller Brisbane.

Intervju med Henrik Hanevold, Sales Manager for Singapore Airlines i Norge

Vi har i forbindelse med denne artikkelen bedt Henrik Hanevold, Sales Manager i Norge, om et intervju, for å høre hans mening og erfaring med Premium Economy produktet:

Hva får du ekstra når du flyr Premium Economy sammenlignet med vanlig økonomi?


Den største forskjellen ligger i den ekstra komfort man får i Premium Economy. Setene er bredere, det er ekstra benplass og man sitter i en liten og eksklusiv kabin. Detaljer som oppgraderte puter og pledd samt støyreduserende hodetelefoner og større skjermer bidrar også til en ekstra komfortabel reise. Utover det har man fordeler som mer bagasje som blir prioritert, og man har tilgang til prioritert innsjekking og ombordstigning. Mat og drikke er også oppgradert fra Economy med Champagne og flere valgmuligheter.

Hva er de tre beste tingene med å fly Premium Economy?

Alle setter pris på ulike ting, men personlig vil jeg spesielt trekke frem mer komfort, mindre stress og Champagne!

Hvordan virker «Book the Cook»?

Mange kjenner «Book the Cook» fra Business og First Class, og vi er stolte over å også kunne tilby denne tjenesten i Premium Economy. Tanken er å gi passasjerer i premiumklassene tilgang til en meny med langt flere valg enn den som er tilgengelig ombord. Menyen varierer avhengig av hvilken flyplass man reiser fra og man må bestille minimum 24 timer før avgang. Ved å logge seg inn med navn og bookingreferanse på singaporeair.com kan man se menyen og velge hva man ønsker. Per i dag tilbys «Book the Cook» i Premium Economy ut fra 20 flyplasser, og stadig flere kommer. Selv om vi dessverre ikke ennå kan tilby «Book the Cook» ut fra København eller Stockholm så er det fullt mulig å bestille for returen fra Singapore, eller på reiser videre fra Singapore.

Kan du si litt om hvilke destinasjoner dere flyr til?

Singapore Airlines flyr per i dag til 62 destinasjoner i 32 land, og hvis vi regner med datterselskapene SilkAir og Scoot blir det totalt 137 destinasjoner i 37 land. Mange passasjerer fra Norden skal til verdensmetropolen Singapore på jobb, mens feriereisene ofte går videre til destinasjoner i Indonesia, Malaysia, Thailand, Vietnam, Fillipinene, Australia eller New Zealand. Samtidig ser vi også at stadig flere reiser langt selv på korte turer. En langweekend til Singapore er fullt mulig, spesielt hvis man reiser i Premium Economy.

Hvilke 3 destinasjoner vil du anbefale våre lesere til å reise til i Premium Economy?

Jo lenger man skal fly desto viktigere er naturlig nok den ekstra komforten og fordelene man får med Premium Economy. Singapore er i seg selv en populær destinasjon, men det er kanskje spesielt på enda lenger reiser til for eksempel Sydney eller Auckland man virkelig merker hvor mye mer avslappet man blir av å reise litt ekstra komfortabelt.

Er det kun forretningsreisende som bestiller Premium Economy?

Overhodet ikke! Det er to tydlige passasjerprofiler i Premium Economy, og det fordeler seg ganske likt mellom forretningsreisene og feriereisende. Forretningsreisende er ofte styrt av en reisepolicy i bedriften man jobber for, mens feriereisende selv vurderer hva man synes gir riktig verdi på feriebudsjettet. Felles for begge er at man ønsker mer komfort og flere fordeler enn man får i Economy, men kanskje synes Business Class blir litt vel kostbart. Det beste med Premium Economy som en mellomklasse er nettopp evnen til å tilby en oppgradert reise til en hyggelig pris. Når man først har prøvd Premium Economy og opplevd hvor mye man får for pengene vil man sjelden tilbake til vanlig Ecconomy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *