Hvilke Business Class-seter er best i den nye kabinen?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber kunne tirsdag offentliggjøre de første bildene fra den helt nye kabinen på SAS sin langdistanseflåte. Og selv om ikke alle setene enda er ferdiginstallert, så ga det et godt inntrykk av hvordan det endelige produktet vil bli seende ut. Vi kommer i denne artikkelen med våre tips om hvilke seter som er de beste i den nye kabinen.

SAS Business Class ser det umiddelbart ut til at det ikke er noen spesielt «dårlige» seter. Det er likevel mulig at man kan oppleve litt mer støy fra galley på de bakerste radene. Selv om ingen seter er dårlige, finnes det små forskjeller som kan være verd å være oppmerksom på. Du kan for eksempel få en litt lengre «seng» om du velger riktig sete.

Her er våre tips til hvilke seter man bør prioritere å velge:

BestSeats

 

Beste seter:
2A, 4A, 6A
2H, 4H, 6H

Dette er enkeltstående seter som er plassert med stolen inntil vinduet. Sengen på disse setene er noen centimeter lengre enn på de øvrige setene (202 cm mot 196 cm). Det skyldes at man har føttene inn under stolen foran når stolen er i «sovemodus». Ettersom stolen foran har bordet plassert inn mot vinduet er det litt bedre plass ettersom passasjeren foran deg ikke trenger plassen for å gå ut i midtgangen. Dette gir altså deg litt bedre beinplass. Disse seks setene er (etter vår mening) altså de beste setene ombord i den nye Business Class-kabinen.

GoodSeats

 

Gode seter:
8A og 8H

Disse setene er forsåvidt maken til de forrige seks vi markerte som de beste setene, men de er plassert tettere mot galley, så det er en risiko for at du vil oppleve litt mer støy fra for eksempel matlaging om du sitter i disse. Du vil i tillegg kunne oppleve litt mer trafikk av andre passasjerer som skal på toalettet eller besøke bufféten.

GoodSeats2
1A, 3A, 5A, 7A
1H, 3H, 5H, 7H

Disse setene er noen få centimeter kortere enn de beste setene i liggeposisjon og de er plassert slik at du sitter nærmest midtgangen. Dette er likevel enkeltstående seter som er en klar fordel om man reiser alene, men nærheten til midtgangen gjør de litt mindre private enn de setene vi har valgt å rangere som de beste.

StandardSeats

 

1D, 1F, 2D, 2F, 3D, 3F, 4D, 4F, 5D, 5F, 6D, 6F, 7D, 7F

Alle disse setene er standardseter, men likevel meget gode og private. Reiser du sammen med noen, så er det disse du skal velge. I det minste om du faktisk ønsker å snakke med personen du reiser sammen med. Setene er såpass private i hele kabinen at ingen av setene er kjempegodt egnet til å føre lengre samtaler med sidemannen, men disse er absolutt de som er best egnet ombord. Lengden på setet i liggeposisjon er 196 cm.

StandardSeats2

 

8D, 8F

Disse to setene er de samme setene som de foregående, og kan være utmerkede om man reiser sammen. De er likevel, i likhet med 8A og 8H, plassert helt bakerst og dermed nærmest galley. Det kan som nevnt gi litt mer støy fra personalet som arbeider, og trafikk av andre passasjerer.

Konklusjon
Alt i alt så tror vi alle setene ombord i SAS sin nye Business Class-kabin vil oppleves som meget gode. Såvidt vi kan se er det ingen av de som har en direkte dårlig plassering, men om du er relativt høy og setter pris på litt ekstra lengde på stolen, er det altså visse seter du bør velge. Dessuten kan det som sagt være greit å velge sete utifra at det kan oppleves mer støy på bakerste rad enn lenger fremme i kabinen. Om du ønsker mest mulig privatliv er det altså setene som har stolen mot vinduet du bør velge.

(Artikkelen er oversatt fra dansk til norsk av Jørgen).

Kommentar

  1. bisniss-only sier

    Det skal jo bli en fornøyelse å nyte den nye kabinen og ikke minst de de nye setene!…etter at jeg mistet mobiltelefonen min nedi setet på en tur fra Beijing til København nylig brukte 2 flyvertinner i overkant av 5 minutter på å demontere setet og fiske den ut. Da tenkte jeg; hva gjør SAS med alle de tingene de helt sikkert finner under de gamle setene som nå skiftes ut etter mange års tjeneste? Kanskje de bør donere funnene til en ideel organisasjon el?

  2. T.O.M sier

    Ingen loveseats? 🙂 De kunne iallefall hatt et midt-par med setene ved siden av hverandre og bordene rundt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *