I dag åpnet Scandic Sortland dørene

Scandic Sortland

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mandag 15. mars var det snorklipping og kake da Scandic Sortland endelig åpnet. Nå vil hotelldirektør Sven Walczak bidra til å bygge opp Sortland som destinasjon.

Det nye hotellet er det største i Vesterålen med 128 rom, og ligger fantastisk til i kaikanten midt i sentrum. Fra hotellet er det panoramautsikt over sundet og fjellene i Vesterålen, med spektakulære Møysalen i spissen.

Scandic Sortland er vårt fjerde hotell i Lofoten og Vesterålen, og har blitt et fantastisk produkt som vi er veldig stolte av. Dette bidrar til å styrke vår posisjon i nord ytterligere

Asle Prestegard, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge.

Hotelldirektør Sven Walczak ser frem til å ønske gjester velkommen på det splitter nye hotellet, og mener Sortland har et stort og uforløst potensial som turistdestinasjon.

Sortland er en perle av de sjeldne. En vakker og unik by hvor det er umiddelbar tilgang på en lang rekke fantastiske naturopplevelser. Stedet har stort potensial, og vi på Scandic Sortland skal bidra til at mange flere vil oppdage dette stedet i tiden fremover.

Sven Walczak, hotelldirektør

Glassfasade og utsikt

Hotellet ligger om lag 20 minutter fra Stokmarknes lufthavn og én time og 45 minutter unna Evenes lufthavn. Uansett om du befinner deg på hotellrommet eller i den flotte restauranten på Scandic Sortland, vil du ha orkesterplass til det vakre sundet og de høyreiste fjellene som omkranser stedet.

I førsteetasje, hvor resepsjonen, lobbyen og restauranten er plassert, er det en monumental glassfasade fra gulv til tak. Det er også panoramautsikt fra en rekke av rommene. Walczak tror restauranten, med det passende navnet Bistro Panorama, og den tilhørende uteserveringen vil bli et samlingspunkt både for lokalbefolkning og tilreisende.

Her kan vi skilte med Vesterålens flotteste uteservering, god, ujålete mat basert på lokale råvarer og en hyggelig, uformell atmosfære. Bistro Panorama er et sted man kan stoppe innom for en matbit etter å ha vært på fjellet eller på skitur, eller om man bare har lyst å nyte god mat i vakre omgivelser.

Sven Walczak, hotelldirektør

Høytidelig markering

Scandic Sortland har en møte- og konferanseavdeling bestående seks rom, hvor det største er 123 kvadratmeter og har kapasitet til å huse 110 personer i kinooppsett. Møterommet kan også deles i tre for parallellsesjoner og separate konferanser. Hotellet kan også legge til rette for hybridmøter, hvor deltakerne kan møtes både fysisk og digitalt.

Byggingen av hotellet startet høsten 2019, og mandag markerte Walczak og de 20 ansatte åpningen med både snorklipping, kake og omvisninger.

Hotellet, som inneholder 128 rom fordelt på seks etasjer, eies av Hotelleiendom Nord AS, som har Holmøy Holding Invest AS og Nordic Investment AS som eiere. Scandic Hotels har inngått en franchiseavtale med Vesterålen Hotelldrift AS, som skal drifte hotellet.

Vi som eiere er veldig stolte over dette flotte produktet, og ser frem til å samarbeide med nærings- og kulturlivet for å løfte Vesterålen-regionen generelt og Sortland spesielt. Vi håper og tror det nye Scandic-hotellet vil gi ytterligere en dimensjon til et allerede veletablert reiseliv.

Alf Hansen, økonomidirektør i Nordic Investment As. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *