IAG CEO Willie Walsh presser på for Open Skies avtaler

iag lcc bcd

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

International Airlines Group (IAG) president Willie Walsh har ikke spart på kruttet i sine uttalelser om presidentvalget i USA. Han har også stresset viktigheten om at Open Skies avtalene mellom Storbritannia og resten av verden holdes aktive. Under en tale i den internasjonale Aviation Club i forrige uke var briten svært fritt-talende.

Nå ca fem måneder etter at Storbritannia ønsker å tre ut av den europeiske union,ønsker direktøren for Aer Lingus, British Airways og Iberia ønsker å sikre seg at flyselskapene fortsatt har tilgang til internasjonale markeder. For å opprettholde kontinuiteten i avtalene, frir ha til det britiske parlamentet for å vurdere nye Open Skies avtaler med EU, USA og andre land.

«Luftfarten er en global industri,»»Noen avkortning av Open Skies avtalene vil være et massivt tilbakeskritt for bransjen. Avgrensninger i flytrafikken er proteksjonisme. Vi trenger et liberalt regime for å tilrettelegge  for handel og interaksjon mellom våre nasjoner. »

I tillegg til å igjen sette internasjonal luftfart høyt på agendaen, benyttet Walsh anledningen til å gratulere USAs nyvalgte president Donald Trump med seieren. Walsh uttrykte også spenningen i Trumps seierstale, som lovet å skape arbeidsplasser og styrke økonomien. Han bemerket at dersom Trump lykkes med dette, kan det gi bedre konkurranse vilkår og valgfrihet for reisende i Europa og USA.

«Personlig ser jeg frem til å se hva president Trump får utrettet, jeg forventer at dette kommer til å bli en veldig spennende tid for luftfarten.»

Proteksjonisme og strengere kontroll

Selv om valgets vinner enda ikke har kommet med noen luftfartsplan som en del av sin handlingsplan, har CAPA Center for Aviation kommet med spådommer om at en Trump administrasjon kan øke proteksjonismen for  handel og luftfart i USA. Som del av valgkampanjens retorikk, har Trump lovet at visumregler og innvandringspolitikken skal skjerpes, og analyser tyder på at internasjonal luftfart kan komme til å lide under Trumps periode i Det Hvite hus.

Kilde: ATW

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *