Iberia åpner nye ruter til Asia

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det spanske flyselskapet Iberia vil også satse østover og har i derfor startet opp nye ruter til Japan og Kina. Den første ruten er fra Madrid til Tokyo i Japan og åpner i oktober og Shanghai følger etter.

IAG-selskapet har vært et av de sterkeste flyselskaper mellom Europa og Sydør-Amerika, men nå velger flyselskapet i tillegg å fokusere på Østen, i det Shanghai og Tokyo kommer på rutekartet senere i år. De nye rutene er en satsing med de nye Airbus A330-200 flyene de har mottat, og selskapet har til hensikt å annonsere 9 nye langdistanseruter i år.

Den første avgangen fra Madrid til Tokyo-Narita finner sted den 18. oktober og har 3 ukentlige avganger. I løpet av vinterprogrammet 16/17 følger en rute til Shanghai etter, som også den vil ha 3 ukentlige avganger. Første avgangsdato til Shanghai er enda ikke offentliggjort da det mangler en tillatelse fra de kinesiske myndighetene.

Luis Gallego, som er konsernsjef for Iberia, sier i en pressemelding:

Vi har alltid ønsket å bli et globalt flyselskap. Med disse nye rutene til Tokyo og Shanghai tar vi et skritt i den retningen, hvilket vil bringe våre land tettere på to store økonomiske og turistmessige stormakter som Japan og Kina.

Ruten mellom Madrid og Tokyo blir den eneste flyruten mellom Japan og Spania, og Iberia har 90 000 seter tilgjengelig pr år. Iberia regner med at flyene blir temmelig fylt opp begge veier da antallet av japanske turister steg med 27% i Spania de første ni månedene i 2015.

På samme måten blir ruten til Shanghai den eneste direkte ruten mellom Spania og million-byen. Også her regner Iberia med mange kunder, siden det var 66% flere kinesiske turister i 2015 i forhold til året før.

Iberia tok imot det første av i alt 13 Airbus A330-200 fly i desember som har lengre rekkevidde og lavere drivstoff-forbruk enn de Airbus A340-300 flyene selskapet har i sin flåte i dag. De 13 nye flyene vil være utstyrt med plass til 288 passasjerer, fordelt med 19 i Business Class og 269 på Economy Class. Iberia har også planer om å åpne ruter til Doha, Johannesburg, Toronto, Guadalajara (Mexico), Managua (Nicaragua), Brasilia samt Ascunsion i Paraguay.

Iberia er eid av samme selskap som British Airways og er begge medlem av OneWorld alliansen.

Saken er opprinnelig skrevet av Marc Nøhr for Insideflyer.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *