Ibis Berlin Messe Hotel

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ibis Berlin Messe Hotel er det hotellet som ligger nærmest messeområdet i Berlin. Dette er blant annet der hvor ITB Berlin avholdes, så det er bekvemmelig å bo på dette hotellet hvis man deltar på denne eller andre messetilstelninger. Det bør vel poengteres at bekvemmeligheten gjelder ut ifra avstand til messa, og ikke nødvendigvis ellers. Ibis er ikke akkurat kjent for å være en kjede av luksushoteller, men heller i det nedre sjiktet hva pris og kvalitet angår. Man får som regel en seng og et bad, og forventningene til dette oppholdet oversteg ikke dette faktum.

Ibis tilhører kjeden Accor Hotels, og man kan opptjene poeng med deres lojalitetsprogram Le Club. Undertegnede har Platinum-nivå i dette programmet, men det er ikke kjent for å gi noen spektakulære fordeler, og ihvertfall ikke på Ibis-hoteller. En av fordelene med Le Club er at de har en del gode kampanjer hvor man kan tjene ekstra poeng med mer. Vi har skrevet om en del av disse kampanjene allerede her på Bonusfeber.no

Innsjekk gikk smertefritt og greit. Resepsjonisten var meget oppegående og profesjonell. og måtte håndtere stor pågang fra mange gjester med diverse forespørsler. Imponerende oversikt og evne til multitasking. Skryte-email til hotell-ledelsen skal oversendes.

Hotellrommet var overraskende stort. Skulle tro de kunne ha utnyttet plassen bedre, for her var den mange kvadratmeter som gikk til spille i form av tomrom. For øvrig var rommet omtrant som forventet på et Ibis-hotell.

Førsteinntrykket fra inngangsdøren
Førsteinntrykket fra inngangsdøren
Absolutt godkjent seng
Godkjent seng
Arbeidsbord og TV
Arbeidsbord og TV
Et lite klesskap
Et lite klesskap

 

Servant og toalett
Servant og toalett
Dusj
Dusj

Som man kan se av bildene er dette veldig «basic», men det gjør nytten dersom man bare skal ha et sted å sove. Såpedispenseren på badet var ganske knotete siden man måtte lene seg ut av dusjkabinettet for å forsyne seg med såpe. Jeg endte opp med å demontere holderen og tok med meg hele greia inn i dusjen. Ellers var det bra trykk og temperatur i dusjen.

Det finnes ingen minibar på rommene her, men det er en bar i resepsjonen med særdeles vennlig personale. Det er ingen problem å bestille ting i baren og ta det med opp på rommet. Det er også en kiosk rett rundt hjørnet hvor man får kjøpt det meste.

På sengen lå denne lappen:

IMG_5654

De tar mål av seg å løse alle problemer som måtte oppstå i løpet av 15 minutter. Jeg fikk testet dette da gratis internett ikke fungerte (les: ekstremt tregt) og jeg valgte å kjøpe raskt internett for 6 Euro. Dette fungerte heller ikke, men ovennevnte multitaskende resepsjonist sørget for at dette gikk i orden på mindre enn de 15 minuttene.

Det er moderat lytt ut til gangen. Man kan høre støvsuging og denslags, men lydene er litt «i det fjerne», og ikke veldig plagsomt.

Jeg fikk sen utsjekk til klokken 15.00 som passet meg ypperlig. Oppbevaring av bagasje etter dette var heller ikke noe problem.

Summa summarum var dette en positiv hotellopplevelse alt tatt i betraktning, men prisen jeg måtte betale for rommet (215€!) var ran ved høylys dag. Dette skyldes utelukkende ITB-messen og fulle hoteller overalt. Det fantes faktisk ikke noen billigere alternativer i det området. Høy pris og dårlig internett trekker ned, men hyggelig og imøtekommende betjening trekker opp, så jeg velger å gi hotellet en svak syver.

7av10

[box style=’info’]Quickfacts:
Pris: 215€ (Vanligvis fra 54€)
Hotellets hjemmeside: Ibis Berlin Messe Hotel
Fordeler: Nært messeområdet
Ulemper: Dårlig internett[/box]


 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *