IndiGo med kjempeordre på Airbus A320neo

IndiGo Airbus A320neo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det indiske flyselskapet IndiGo er allerede en av Airbus’ største kunder på A320-familien. Nå har selskapet bekreftet en bestilling på ytterligere 300 fly.

Det indiske lavprisselskapet IndiGo er en av verdens raskeste voksende flyselskaper. Selskapet er en av Airbus sine største kunder på Airbus A320neo og har per i dag verdens største A320neo-flåte bestående av 97 fly. Da Airbus for noen uker siden leverte sin A320neo-maskin nr. 1000, var også denne til IndiGo.

Airbus A320neo under montering på Airbus-fabrikken i Hamburg
En A320neo på siste ledd i en av produksjonslinjene hos Airbus i Hamburg. Foto: Martin Damm Laupstad

IndiGo er tydeligvis ikke ferdig med å vokse enda. I går bekreftet flyselskapet en ordre på ytterligere 350 fly i A320neo-familien, fordelt på A320neo, A321neo og A321XLR. IndiGo har dermed totalt 730 fly i bestilling fra Airbus.

– Denne ordren er en viktig milepæl og bekrefter våre ambisjoner om å styrke flyforbindelsene i India, noe som igjen vil bidra til økt økonomisk vekst. India forventes å fortsette med sin sterke vekst innen luftfart. Vi er på god vei til å bygge verdens beste system for lufttransport. Vi skal betjene flere kunder, tilby lave priser og problemfrie reiseopplevelser, sier Ronojoy Dutta, administrerende direktør i IndiGo.

IndiGo Airbus A321XLR
IndiGo er at flyselskapene som satser på den nye langdistansevarianten A321XLR.

Airbus A321XLR

Med mer punkt-til-punkt-trafikk øker også etterspørselen etter mindre fly med lengre rekkevidde. Under Paris Air Show i sommer ble Airbus A321XLR, en videreutvikling av A321LR (Long Range), offisielt lansert. Flytypen har en rekkevidde på 4700 nautiske mil, rundt 20% mer enn A321neo. Dette gjør flytypen ideell for lengre ruter med begrenset passasjergrunnlag.

– Vi har hatt stor tro på IndiGo fra første dag og er glade for å utvide vårt svært fruktbare samarbeid, sier Christian Scherer, markedsdirektør i Airbus. – IndiGo har virkelig vist hvor godt A320neo fungerer for et lavprisselskap. A321neo og nå også A321XLR gir våre kunder enda bedre muligheter til å oppnå lavere driftskostnader, mer komfort og høyere markedsandeler.

Foto: Airbus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *