Petter Stordalen og Altor kjøper Vinggruppen i Norden

Petter Stordalen i Strawberry Group og Magnus Wikener i Vinggruppen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter konkursen i Thomas Cook ble det raskt klart at reiseoperatøren Ving skulle drive videre. Nå har Petter Stordalen har, sammen med Altor og TDR Capital, inngått en avtale om å kjøpe Vinggrupen.

I dag kunne Vinggruppen presentere sine nye eiere på en pressekonferanse i Stockholm. Det blir det Stordalen-kontrollerte Strawberry Group som, sammen med Altor Fund V (Altor) og TDR Capital, sikrer et sterkt og langsiktig nordisk eierskap av Vinggruppen, som har totalt 2300 ansatte i Ving, Spies, Tjäreborg og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

– I dag er en stor dag for en som elsker reiselivsbransjen. Vinggruppen i Norden har skapt en portefølje med sterke nordiske merkevarer, og er i dag selve kronjuvelen blant nordiske reisearrangører. Derfor er jeg utrolig stolt over at vi, sammen med to solide partnere, har landet på en løsning som gjør at vi nå kan sikre fremtiden til disse selskapene. Og ikke minst, at de 400 000 menneskene som allerede har bestilt høst- vinter og sommerreiser gjennom Ving, Spies, Tjäreborg og Globetrotter nå får reisen sin gjennomført, sier Petter Stordalen i Strawberry Group. – Denne avtalen betyr først og fremst forutsigbarhet og trygghet for kundene og personalet.

Ving ferie
Vinggruppen skal skape unike opplevelser for gjestene sine og gi dem “de beste ukene i året”, sier den nye eieren Petter Stordalen.

– Fantastisk selskap i uheldig situasjon

Strawberry Group og Altor kjøper 40 prosent hver av selskapet, og TDR Capital kjøpe de resterende 20 prosentene. All virksomhet vil bli overført til et nytt selskap, der transaksjonen innebærer en kombinasjon av kjøp av hele selskapet eller eiendelene til visse selskaper fra den tidligere juridiske strukturen i Vinggruppen. Rent teknisk betyr det at noen av de svenske selskapene nå blir satt i konkurs, og at alle virksomhetene deretter overføres direkte til det nyetablerte selskapet, opprettet av de nye eierne.

Thomas Cook Airbus A321

– Vinggruppen er et fantastisk selskap med god lønnsomhet, som har havnet i en veldig uheldig situasjon. De er i dag markedsleder innen feriereiser, takket være egne konsepter som Sunwing og Sunprime. De har også vært ledende i omstillingen til online-bestillinger. Gjennom en finansiell omstilling kommer vi som nye eiere, sammen med øvrige finansierer, til å sikrestille omtrent 6 milliarder svenske kroner i likviditet og garantier. Det sikrer virksomheten og skaper et stabilt fundament for den fremtidige utviklingen, sier Harald Mix, partner i Altor.

Kjøpet inkluderer all pågående virksomhet og har ingen innvirkning på gruppens nåværende gjester eller kommende reiser.I praksis betyr dette at Ving Sverige (og også Thomas Cook Northern Europe og Thomas Cook Nordic Holding) nå settes konkurs for at all virksomhet deretter direkte skal kunne overtas av det nyetablerte selskapet, forutsatt at konkursforvalterne aksepterer budet. Alle deler av virksomheten, inklusive personale, er forventet å være flyttet til, og leve videre i, det nye selskapet innen det nærmeste døgnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *