Ingen permitteringer i Nordic Choice Hotels

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hotellkonsernet tar størstedelen av regninga selv for å holde de ansatte i jobb.

Etter en hektisk innspurt før jul, inkludert kraftig kritikk av regjeringens forslag til lønnsstøtteordning og en demonstrasjon foran Stortinget, kan alle ansatte i Nordic Choice Hotels gå julen i møte i visshet om at de unngår å bli permittert

Det har vært noen vonde dager etter at vi fikk forslaget til lønnskompensasjon presentert. Heldigvis sluttet hverken vi, våre bransjekolleger, arbeidsgiverorganisasjonene og ikke minst de ansatte å kjempe for en ordning som gjør at tusenvis av hotell- og restaurantansatte slipper å bli permittert like før jul.

Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Tar størstedelen av regninga selv

Hotellkonsernet har rundt 5000 ansatte i Norge. Mange har vært permittert i flere runder og gjerne langvarig. Tilbakemeldingen fra hotellene har vært tydelig på at man mister mer kompetanse ved ny permittering og at de ansatte er på bristepunktet.

Derfor velger vi å ta menneskelige hensyn foran økonomiske. Jeg vil likevel understreke at selv om dette er den eneste ordningen vi kan bruke, er den en skuffelse når tapene vi nå må ta kommer fordi vi er ilagt næringsforbud. Den største delen av regninga for å holde våre ansatte i jobb, er det vi selv som tar, som vi har gjort gjennom hele pandemien. Rundt regnet så dekker ordningen bare 35 prosent av lønnskostnadene for våre fast ansatte, så jeg vil ikke gi regjeringen æren for at de ansatte slipper å feire jul med klump i magen.

Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Demonstrerte sammen

Sammen med konsernsjef i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, deltok Silseth i lørdagens demonstrasjon foran Stortinget der kokker, servitører, resepsjonister og andre ansatte i servicenæringen demonstrerte for en rettferdig kompensasjon for de ansatte i bransjen som har vært gjennom de tøffeste restriksjonene.

Vi hadde et bittelite håp om at markeringen ville få regjeringen til å våkne. Det er godt at vi kan stå sammen i kriser som denne. Jeg er utrolig glad for at ledelsen har hatt is i magen og unngått å sende ut permitteringsvarsler, og enormt lettet for at vi slipper å gå inn i en ny nedbemanning rett før jul.

Merethe Sutton, konserntillitsvalgt.

Kilde: Pressemelding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *