JetBlue kommer til Europa – konkurrentene bør være nervøse!

JetBlue

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ryktene har gått lenge, men i går ettermiddag ble det endelig helt offisielt. JetBlue starter flygninger med Airbus A321LR til Europa med ruter fra New York og Boston til London.

JetBlue annonserte nyheten på et stort internt arrangement i en hangar i New York i går ettermiddag. President og COO Joanna Geraghty fortalte at flyselskapet nå endelig var klare til å ta det siste skrittet mot å starte flygninger til Europa. Det har imidlertid lenge gått rykter om at JetBlue har hatt dette i sine fremtidsplaner.

JetBlue fra New York og Boston til London

Konkurrentene på det europeiske markedet har all grunn til å være litt nervøse i dag. Spesielt Norwegian, som kjemper om mange av de samme kundene.

– Prisene på flybilletter på rutene fra London er så høye at de faktisk får deg til å rødme, spesielt på premiumbillettene.
– Joanna Geraghty, JetBlue

Gode priser og høy komfort

JetBlue er i ISA kjent for å tilby den beste benplassen i økonomiklasse, Live TV, gratis WiFi (Fly-Fi internet), gratis snacks og alkoholfrie drikkevarer. Flyselskapet er også godt kjent for business class-produktet sitt som de kaller JetBlue Mint. Det er spesielt dette produktet som er JetBlues hemmelig våpen i konkurransen mot andre flyseslskaper som flyr ut av London.

Joanna Geraghty lovte også at JetBlue Mint skulle få en ekstra oppgradering for å kunne tilby enda bedre transatlantisk service. Det kom imidlertid ingen informasjon om hvilke seter JetBlue har valgt for sine 13 Airbus A321LR som skal brukes på de nye rutene. Vi gjetter på at det blir Thompson Aero og deres kommende Vantage Solo Suites, som passer godt til akkurat Airbus A321LR.

Thompson Aero Vantage Solo Suites

Selve setet ser slik ut

Thompson Aero Vantage Solo Suites

Økt konkurranse

Med Airbus A321LR kan JetBlue nå flere interessante byer i Europa. Det er logisk å starte i London og det er ikke utenkelig at flyselskapet vil sikre seg landingssloter på London Heathrow. Hvis det ikke skulle skje er det sannsynlig at JetBlue starter opp på London Gatwick, ansikt til ansikt mot Norwegian.

Airbus A321LR rekkevidde

JetBlue har tilsynelatende det beste produktet å tilby sine reisende, både i økonomi og i business class. Norwegian har som kjent ikke business class, kun deres premium økonomi-produkt.

Det går også rykter om at JetBlue vurderer å starte flygninger fra London City-flyplassen til New York. Dette vil også være et ganske interessant trekk, som helt sikkert vil gjøre noe med prisnivået i markedet. Dette vil i så fall være med en mindre flytype, som for eksempel Airbus A220 med ekstra rekkevidde.

Det var først da Norwegian begynte å fly fra London til USA at prisene begynte å falle. Selskaper som British Airways, American Airlines, United og Delta ble tvunget til å gjøre noe med sine priser. Når JetBlue starter opp sine ruter vil det helt sikkert også påvirke prisene, spesielt på premiumproduktene.

Konkurransen kommer fortsatt til å være tøff, til det beste for kundene.

Denne artikkelen ble først publisert av Henrik Olsen for InsideFlyer.dk.

Foto: JetBlue

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *