KLM med biodrivstoff på alle flyvninger fra Gardermoen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

KLM vil fly på biodrivstoff på flyvninger fra Oslo Gardermoen til Amsterdam Schiphol. Det er Avinor og SkyNRG som står bak initiativet, som er et samarbeidsprosjekt mellom SkyNRG og Statoil Fuel & Retail Aviation. Alle KLMs flyvninger fra Gardermoen vil gå på 5 prosent biodrivstoff, med oppstart i 2015.

Biodrivstoff bidrar til å redusere flyselskapenes klimagassutslipp, og er enda et steg i retning mot å gjøre flytrafikken mer miljøvennlig.

KLM er svært stolt av å være en del av partnerskapet mellom Statoil Fuel & Retail Aviation og SkyNRG, i arbeidet med å gjøre bransjen vår mer bærekraftig. Dette initiativet befester posisjonen til KLM, som sammen med Air France har vært rangert som det mest bærekraftige flyselskapet (DJSI*) i ti år på rad, sier Welmer Blom, kommersiell sjef for Europa og Nord-Afrika i AIR FRANCE KLM.

KLM var det første flyselskapet som gjennomførte en flyvning som delvis gikk på biodrivstoff i 2009, etterfulgt av den aller første kommersielle flyvningen på biodrivstoff mellom Amsterdam og Paris i 2011. I mai tidligere i år lanserte KLM en serie med flygninger på biodrivstoff med Airbus 330-200 til Aruba og Bonaire, over en seksmåneders periode. Biodrivstoffet var hentet av ITAKA og levert av SkyNRG, et selskap KLM startet i 2009 sammen med ARGOS (North Sea Petroleum) og Spring Associates. SkyNRG er i dag verdensledende innen bærekraftig biodrivstoff.

Norge er det andre markedet, etter Nederland, hvor KLM starter med bruk av biodrivstoff. I Nederland har KLM Corporate BioFuel Program vært en stor suksess og har allerede 17 bedriftskunder.

 

Hovedbilde: Wikimedia Commons/Adrian Pingstone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *