Kroken på døra for Air Italy

Air Italy Boeing 737 MAX

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det italienske flyselskapet Air Italy er konkurs. Selskapet som eies av Alisarda og Qatar Airways ble relansert for knappe to år siden, men en omfattende snuoperasjon og omprofilering var ikke nok til å holde liv i selskapet. Nå er pengesekken tom.

I et hardt presset marked har vi de siste årene har vi sett flere små og store aktører i luftfarten gå overende. Nå er det altså slutt for det italienske flyselskapet Air Italy. Selskapet hadde i 2018 et underskudd på mer enn 1,6 milliarder kroner, av en omsetning på rundt 2,8 millarder kroner. Nå har Alisarda og Qatar Airways som eier Air Italy bestemt seg for at de ikke ønsker å investere mer i selskapet. Flyselskapet er dermed konkurs.

Hjelper kundene så langt det er mulig

Air Italy sier i en uttalelse at de på best mulig måte vil hjelpe sine kunder som allerede har kjøpt billetter med selskapet. Alle flygninger som var planlagt fram til 25. februar vil bli operert av ander flyselskapet. Har du billett på en flygning etter denne datoen, lover Air Italy å refundere flybilletten.

Air Italys flåte består av 13 fly totalt, fordelt på Boeing 737BG, Boeing 737 MAX og Airbus A330. Flyselskapet var Italias nest største med totalt 34 regionale og internasjonale destinasjoner på rutekartet.

– Har gjort det vi kan

Qatar Airways gikk høsten 2017 inn i Air Italy med en eierandel på 49%. Flyselskapet sier i en uttalelse at de på tross av sin rolle som minoritetsaksjonær, har gitt all mulig støtte til Air Italy fra begynnelsen. Dette har blant annet innebåret frigjøring av fly fra egen flåte, støtte til kjøp av nye fly og kapitalinnskudd.

Air Italy Qatar Airways Boeing 737 MAX
Bildet er tatt under leveringen av Air Italys første Boeing 737 MAX. Foto: Qatar Airways

Qatar Airways sier de hadde vært villig til å satse videre på Air Italy, men at dette ikke vil være mulig uten støtte fra de andre akjsonærene.

Forsidefoto: Air Italy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *