Ukens andre – over og ut for tyrkiske AtlasGlobal

AtlasGlobal Airbus A321

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Så sent som i går kunne vi melde at Air Italy måtte innstille driften med øyeblikkelig virkning. I dag våknet vi til nyheten om at det tyrkiske flyselskapet AtlasGlobal er konkurs.

I går kunne vi melde at Air Italy kastet inn håndkleet. I dag er det AtlasGlobal som dessverre lider samme skjebne. Det tykiske lavkostselskapet har siden i fjor hatt problemer med å holde driften i gang, og har hatt flere runder med stopp i flygninger og billettsalg. I et forsøk på å restrukturere og frigjøre kapital, har selskapet de siste månedene kvittet seg med store deler av flåten. Nå ser det ut som en konkurs var uunngåelig.

AtlasGlobal Airbus A330-200
AtlasGlobals to Airbus A330-200 ble levert tilbake til leasingselskapet i fjor høst. Foto: Anna Zvereva from Tallinn, Estonia [CC BY-SA]

Det skal spesielt være flyttingen til nye Istanbul Airport og oppstartsproblemet på den nye flyplassen som har vært en belastning for flyselskapets økonomi.

Det som sannsynligvis er selskapets siste flygning, KK1283 fra Bagdhad til Istanbul, landet i går kveld på Istanbul Airport. Flyselskapets ansatte skal ha fått beskjed om å ikke møte på jobb i dag.

Det har så langt vi kan se ikke kommet noen offisiell uttalelse fra selskapet, men det ser ikke ut til å være mulig å bestille billetter på noen av selskapets ruter.

Forsidefoto: BriYYZ from Toronto, Canada [CC BY-SA]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *