Nok en konkurs – Flybe setter alle fly på bakken

Flybe Bombardier DHC-8-402Q (reg G-FLBC)

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I går kveld ble samtlige fra det britiske regionalflyselkapet Flybe satt på bakken. Selskapet har slitt økonomisk i lengre tid og slik det ser ut nå, er det ingen tegn til at situasjonen bedrer seg.

På tross av Flybe fram til i fjor var Europas største uavhengige regionalflyselskap, har selskapet i lang slitt med å oppnå lønnsom drift. Flybe ble i februar i fjor kjøpt opp av Connect Airways, en sammenslutning bestående av Virgin Atlantic, Stobart Aviation og Cyrus Capital Partners. Flybe ble da innvilget et lån på 30 millioner britisk pund for å sikre videre drift. Planen var videre at flyselskapet endre navn til Virgin Connect i løpet av 2020.

I januar var Flybe igjen i økonomiske vanskeligheter. Den britiske regjeringen sa seg villig til å yte et redningslån på 100 millioner pund og innledet samtaler med EU-kommisjonen for å sikre at relevante regelverk for offentlig støtte ikke ble brutt. Det pågående utbruddet av Coronaviruset har imidlertid forverret situasjonen ytterligere og forhandlingene om et redningslån stoppet opp.

– Ikke dra til flyplassen!

Allerede i går kveld kom de første tegnene på at en kollaps i selskapet var nært forestående. Den skotske journalisten twiret fra flyplassen i Birmingham at flyet hans til Glasgow var kansellert og at personalet kunne bekrefte at flyet hans «definitivt ikke ville gå i morgen heller».

På selskapets nettside ligger det nå kun en melding hvor det informeres om at selskapet er satt under administrasjon. Kunder oppfordres til å ikke dra til flyplassen med mindre de allerede har skaffet seg nye flybilletter på egen hånd og at Flybe ikke vil være behjelpelig med ombooking.

Selskapet vi i dag kjenner som Flybe har vært i drift i mer enn 40 år. Flybe fraktet i 2018 nesten ti millioner passasjerer og hadde drøyt 2300 ansatte. Vi har de siste par årene sett en rekke små og store flyselskap gå over ende og konkursen i Flybe er nok dessverre ikke den siste.

Takk til Steffen hos InsideFlyer.de som først tipset oss om saken.

Forsidefoto: Anna Zvereva from Tallinn, Estonia / CC BY-SA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *