Lufthansa Gruppen setter 150 fly på bakken

Lufthansa-gruppen, Austrian Airlines, Lufthansa, SWISS, Eurowings, Brussels Airlines

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lufthansa Gruppen har besluttet å sette 150 fly på bakken som følge av coronaviruset og sviktende etterspørsel. Selskapet kunngjorde onsdag dermed økt reduksjon fra den allerede meldte reduksjonen fra før helgen. Nå står nesten en femtedel av selskapet sine fly på bakken.

Lufthansa har i tillegg utvidet kanselleringen av alle flygninger til fastlandet i Kina til 24. April 2020. Selv sier selskapet følgende via en talsmann til nyhetsbyrået Reuters om kapasitets reduksjonen:

– Vi justerer planene våre dynamisk for å gjenspeile omstendighetene

Parkerer fly og vurderer muligheter

Selskapet responderer på spredningen av corona viruset med ytterligere kapasitets justeringer. Flyene som nå settes på bakken er fra hele Lufthansa Gruppen, som inkluderer Lufthansa, SWISS og Austrian Airlines i denne omgang. Det er både kort- mellom og langdistanse ruter som rammes. 25 av de 150 flyene er langdistansefly.

Det er flere flyselskaper som de siste ukene har merket effekten av corona viruset og redusert sine avganger, særlig til Kina og Italia. Onsdag forrige uke kuttet blant andre Finnair kraftig i flytrafikken til Kina og Ryanair har redusert sin trafikk til Italia med 25%. SAS har også besluttet full stopp av alle sine avganger til Italia de neste ukene. Corona viruset fortsetter dermed å sette press på flyselskaper sin inntjening og ikke minst øke etterspørsel reduksjonen som følge av frykt for smitte fra reisende.

Samtidig som selskapet setter 150 fly på bakken ser de også på muligheten til å redusere antall arbeidstimer de ansatte skal ha i enkelte områder i et forsøk på å dempe den økonomiske konsekvensen av å parkere flyene. Dette gjelder kostnadstiltak blant annet innenfor personell og prosjekt. Imidlertid understreker selskapet at det «foreløpig ikke er mulig å estimere den økonomiske virkningen» coronaviruset vil ha. Lufthansa Gruppen planlegger å publisere sin inntektsrapport 19 Mars 2020 og det er da ventet at selskapet vil uttalelse seg ytterligere om både tiltak og mulige konsekvenser av corona viruset Covid-19.

Forsidefoto: Lufthansa Group

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *