Lag oversikt over reisene dine!

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Enten du flyr masse, litt mindre eller nesten ingenting, kan det være morsomt å føre en statistikk eller oversikt over turene du tar! Det finnes mange nettsteder som tilbyr dette på en enkel og morsom måte, som samtidig gir deg statistikk og fakta på en oversiktlig måte. Vi vil i denne artikkelen presentere noen av løsningene som finnes og vise deg litt av mulighetene du har. Vær dog oppmerksom på at dette kan medføre lett avhengighet!

Det finnes flere nettsider som tilbyr en løsning hvor du kan legge inn hvilke ruter/flygninger du har flydd. De kanskje mest kjente er Flightmemory.com og Flightdiary.net, samt Openflights.net. Sistnevnte har jeg personlig aldri brukt og har derfor lite erfaring med og jeg vil derfor konsentrere meg om Flightmemory og Flightdiary i denne artikkelen. Begge disse benyttes mye av både norske og utenlandske brukere og hva man foretrekker er nok litt smak og behag. Man vil også oppleve at de har litt forskjellige funksjoner tilgjengelig. Her må man prøve seg litt frem for å finne ut hvilken nettside man liker best og hvilken som dekker ditt behov.

Generelt (og uten og tråkke verken tilbydere eller brukere på tærne) kan man vel si at Fligtdiary fremstår som mye enklere i både bruk og design, mens Flightmemory er vanskeligere å bruke (i det minste i starten), men har en noe mer omfattende nettside som også tilbyr betalingsløsning for utvidede muligheter. Et tips er å benytte begge i starten, for deretter å bestemme seg for et endelig valg (evt. benytte begge).

(Vår søsterside, Bonusfeber.dk har publisert en litt mer detaljert guide til Flightmemory. Du finner den ved å trykke på denne lenken)!

Flightmemory
Flightmemory

Hvilke funksjoner har disse sidene?
Som nevnt vil man kunne oppleve litt forskjell på hvilke funksjoner som tilbys, men en del basisfunksjoner er tilstede hos alle sammen: Muligheten for å legge til hvilke flyvninger du har tatt. Dette inkluderer dato, tid, flight nummer, flyselskap, sete osv. Begge sidene har i tillegg mulighet for å hente ut statistikk basert på de dataene du registrerer. Lurer du på hvor mange flygninger du har i midtsete (urk)? I Businessclass (yeah)? Eller hvor mange ganger du har vært på en spesifikk flyplass? Eller kanskje du bare ønsker å se hvor mange av reisene som er gjort i jobbsammenheng kontra privat?

Fligtdiary
Fligtdiary

Man kan på begge nettsidene får oversikt over alle flygninger man har foretatt, eller spesifisere f.eks. år for år. Her får man da opp kart, flyplasser, flyselskaper osv. Morsomt og praktisk om man vil oppsummere reiseåret raskt, se eksempler i denne tråden på vårt nettforum. Hvor mye du kan få oversikt over avhenger selvsagt av hvilken informasjon du orker/ønsker å legge inn. For noen vil eksempelvis registreringsnummeret på flyet (f.eks LN-RRT) være interessant, for andre ikke. Det er selvsagt også et moment hva tjenesten du benytter støtter av informasjonsinntasting og informasjonsuthenting. Her må man som nevnt forsøke seg frem for å finne den man selv liker best.

Flightmemory
Flightmemory

Det tilbys også enkelte muligheter for å linke kontoen sin med sosiale medier eller andre reiseapplikasjoner. F.eks støtter Flightdiary at du kobler sammen kontoen din med TripIt. Praktisk om man benytter seg av begge.

På smarttelefonen/nettbrettet
Ingen av de nevnte nettsidene har noen egen applikasjon for smarttelefoner/nettbrett. Det er litt ubeleilig ettersom mange kanskje ønsker å legge inn flighten allerede på flyplassen, mens man husker setenummer, rutenummer og registreringsnummeret på flyet. Flightdiary.net har nylig fått en mobiltilpasset nettside som fungerer bra på smarttelefon, mens Flightmemory.com ikke har dette.

Flightmemory
Flightmemory

Andre praktiske nettsteder
Flightdiary har muligheten for å hente data automatisk fra Flightradar24 sine nettsider. Man taster inn dato og flightnummer, trykker Enter («Go» på iPhone) og mye informasjon blir automatisk lagt inn. For de uinvidde er Flightradar24.com en nettside hvor man kan følge flygninger i hele verden i relativ sanntid og finne tidspunkter, reg.nr på fly etc etc. De tilbyr også en applikasjon (app) til smarttelefoner som gjør at du kan se hvilke fly som er hvor og når. Her snakker vi altså flynerd-materiale, men mange vil bli imponert når du enkelt kan finne ut hvilket fly og hvor det skal når det passerer over deg! Uansett veldig praktisk om du må sjekke informasjon om en flygning du har foretatt tidligere og ikke husker all informasjon om.

Også nettstedet «Great Circle Mapper» / gcmap.com er en fin nettside for å lage kart over reiser du har foretatt. Her kan du ved å taste inn flyplasskoder (f.eks OSL for Oslo) kunne lage kart, beregne avstander m.m.

Lykke til med registreringen og bonusfeberen!

Kommentar

  1. Tony sier

    Flightdiary har fortsatt muligheten til å hente detaljer automatisk selv om knappen for dette har forsvunnet. Skriv inn rutenr og trykk Enter, og vips så kommer det frem om informasjonen finnes på flightradar24.com.

    • Jørgen sier

      Takk for innspill Tony! Dette var topp informasjon. Jeg har benyttet iPhone mye uten at dette har funket og ser nå at man må huske å trykke «Go» for å få oppdatert fra Flightradar24! Artikkelen er oppdatert 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *