Fairmont Palliser Hotel Calgary

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

– Oh, The Palliser. Suuuure – Sa taxisjåføren på Calgary flyplass da jeg spurte om å bli kjørt til Fairmont Palliser. Det skal de ha – Fairmont. Det pleier å ha ganske flotte eiendommer. Av den gamle og klassiske typen. Den typen som ikke het et kjedenavn, men som som hadde et egennavn tidligere. Jeg har bodd på noen av dem og de har stort sett vært veldig flotte. Den typen hoteller som alle lokale vet historien til. Så hvordan var Calgary?

Fairmont Palliser Hotel
Fairmont Palliser Hotel

Jeg ankom i 18-tiden en lørdag i romjulen. Neppe den travleste tiden, hvilket jeg regner med forklarte den lave prisen. Jeg betalte ikke mer enn ca 1600,- for to netter. Jeg var også spent på om det kunne være andre årsaker. Det var det, og vi kan likesågodt ta dem først som sist. Rommet mitt vendte ut mot Canadian Pacific Railway, med deres godstog. Greit nok. Jeg booket et billig rom, har ingen status hos Fairmont og booket igjennom www.hotels.com. Da kan man ikke forvente at de skal falle i staver og tilby deg det beste de har.

Grand lobby
Grand lobby

Det som er litt verre er at det sårt trenger en brush up. Alt er der som det skal. Fairmont amenities og myke håndklær. Det som derimot ikke passer inn er at håndklestativet henger i en halv skrue. At støvklasene står ut av ventilasjonssjaktene. Av klimanalegg kontrollene er eldre enn noe jeg engang har sett på film. At det er sparklet og lappet over alt. At det var så mye støv på toppen av bilderammer, sprinkler og sengegavl at en teddybjørnfamilie kunne flyttet inn uten at noen merket det. At såpeholderen på badet var innsmurt av et tykt lag gammel såpe.

At man har satt og voldsomme juledekorasjoner i lobbyen, men treet er skakt og julepynten som henger på ikke kan ha vært blåst av siden man kjøpte det. Jeg klagde morgenen etter og sa at de måtte vaske rommet mitt bedre. Det lovet de, med det resultat at alle vaskefolkene skulte på meg og nektet å hilse. 5 CAD tips som jeg la på hodeputa hadde demonstrativt blitt lagt tilbake på en ristet hodepute, og støvet var ikke fjernet. Det lukter et massivt ledelsesproblem her. Et personale som ikke helt er med lenger, eller tror på fremtiden. Det er trist.

På dette tidspunktet vurderte jeg å sjekke ut, og bytte hotell. Om det var så ille på rommene, skulle jeg tørre å spise i restauranten? Jeg bestemte meg for å gi frokost en sjans, og så bestemme meg.

Det forandret alt. Restauranten var helt på ballen, med en strålende buffet og fabelaktig service. Alt skinte, og selv om prisene ikke var lave, så var det vel verd det. Jeg satt en god stund og koste meg, og det kom lokale folk strømmende som ville ha søndagsfrokost her.

Etter frokosten bar det avgårde til Calgary Tower for å turistifisere seg. Fairmont ligger svært sentralt og har gangavstand til alt (i den grad det er mulig å ikke ha det i Calgary). Calgary Tower ligger 100 meter fra, og med litt bøy og tøy kan du også se hotellet ovenfra fra utkikksplattformen der oppe. Vel verd en tur (CAD 16).

View from above
View from above

I tillegg er du ett kvartal fra den store handlegaten, to kvartaler fra trikk og bane. 4 kvartaler fra Chinatown og elven. Spot-on med andre ord.

Om du er av trimmerne har de døgnåpent treningsstudio og en pool som er åpen fra kl 05 til 23.

Rommet da… Ja, det var slitt og trengte en oppgradering. Noe som de kunne fortelle at også var på gang. De jobbet med å få ferdig en mock-up, og skulle så straks gå igang med renovasjonen. Men som vanlig har de superkomfortable senger her, noe som betyr mye.

Seng på standard rom
Seng på standard rom

Det er også en stor flatskjerm og en grei arbeidsbenk. Internet er ikke gratis og koster CAD14 for et døgn, noe jeg synes er litt stivt. Vil du i tillegg ha rask tilkobling øker prisen til CAD25, hvilket jo er enda stivere.

Badet er lite, men funksjonelt. Det var ikke noe varme der (ihvertfall ikke som fungerte), men det var noen skruer på veggen som duret og buret om man skrudde på dem. Mulig dette var varme av noe slag.

Badeværelse
Badeværelse

Noen har klaget på Trip Advisor at badene er så små at man ikke kan snu seg der. Det synes jeg er å ta i, men store er de ikke. De er vistnok større på Gold Floor.

Nede i lobbyen er også en av tingene jeg virkelig verdsetter med et godt hotell. Nemlig en skikkelig lobbybar. Der sitter jeg faktisk også akkurat nå, og skriver denne rapporten. Her er lungt, klassisk, god service og en fin miks av gjester og lokale.

Lobbybar
Lobbybar

Konklusjon

Så hva skal man si da? Vel, jeg er sikker på at uansett hvor mye de pusser opp så er det personalutfordringer her. Det må de ta tak i. Jeg har bodd på mange utslitte gamle hoteller opp igjennom, og de aller fleste pusser faktisk den slitte lysekrona når det trengs, og de skrur fast igjen ting som detter ned. Da gjør det ikke noe om ting er slitt. Slitt og velholdt kan faktisk beskrive samme sak.

På den andre siden, tross i alt dette så har hotellet innmari sjarm. Baren, lobbyen og resturanten er helt tipp topp og på et nivå langt dyrere hotell kan skyte en hvit pil etter. Og så har det ikke den kjedelige konforme looken og feelen som de klassiske kjedehotellene har. Westin, Sheraton, Hyatt, Marriott… Alle er de på sett og vis de samme. The Palliser er litt anderledes, og om jeg skal til Calgary er det nok her jeg vil bo igjen.

Terningkast 7 av 10

HOT TIP (UPDATE): Om du melder deg inn i Fairmont Presidents Club får du standard internet tilkobling gratis hos alle Fairmont hoteller.

[box style=’info’] Quickfacts:

Lokasjon: Down Town Calgary, pris med taxi va CAD40 fra flyplassen
Rompris:  
800,- per natt via hotels.com
Bonuspoeng opptjent / program: 
1/5 bonusnatt hos Welcome Rewards
Fordeler: Klassisk luksus, sentralt plassert, flott mat og drikke, behagelig lobby som inviterer til å sette seg og lese en bok.
Ulemper: Kostbar wifi og åpenbare personal issues[/box]

 

 

Kommentar

  1. Christian sier

    Melder du deg inn i fordelsprogrammet til Fairmont er «tregt» internett gratis. På noen hoteller som f.eks The Olympic i Seattle gikk det å bruke Facetime med gratis nett.

  2. Fnate sier

    Takk for kommentar og opplysning. Der hadde jeg spart CAD30.
    Og Fairmont Olympic, ja. Det er et fantastisk hotell. Bodde der i slutten av August, og vil helt klart tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *