Laptopforbudet på flygninger til USA kan bli utvidet til Europa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For en drøy måned siden innførte amerikanske luftfartsmyndigheter forbud mot bærbare PCer og nettbrett i håndbagasjen på flygninger fra åtte land i Midtøsten. Nå kan dette forbudet bli utvidet til Europa.

Disse opplysningene kommer fram ie en artikkel hos den britiske avisen The Guardian. Kilder opplyser til avisen at amerikanske myndigheter nå vurderer å utvide laptopforbudet til å gjelde flygninger fra Europa. Forbudet vil gjelde all elektronikk som er større enn en mobiltelefon.

Av hensyn til sikkerheten

Den amerikanske sikkerhetstjenesten har vært svært sparsomme med detaljer rundt bakgrunnen for forbudet. Det antas imidlertid at det foreligger etterretningsinformasjon som tilsier at terrorgrupper prøver å smugle eksplosiver om bord i fly i forbrukerelektronikk.

Det foreligger ingen informasjon fra offisielt hold om hva bakgrunnen er for at man nå vurderer å utvide forbudet. En talsperson for US Department of Homeland Security sier imidlertid at trusselbildet vurderes kontinuerlig, men at det ikke er tatt noen avgjørelse om hvorvidt man faktisk vil utvide forbudet.

Kontroversielt forbud

Laptopforbudet har blitt kritisert fra mange hold for å være både unødvendig og ineffektivt. Det har også vært spekulert i om det ligger andre motiver bak forbudet enn bare sikkerhetshensyn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *