Lufthansa med nye gebyrer

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Utviklingen i Europas gamle legacy selskaper er dessverre at de beveger seg sakte, men sikkert mot lavkostselskapene. For noen uker siden skrev bonusfeber om at British Airways har introdusert bagasjegebyr på en rekke ruter. Du kan lese artikkelen her

I dag ble Lufthansa det neste selskapet til å ta betalt for noe som tidligere har vært gratis. Der Spiegel melder i dag at fra november vil det koste ett gebyr fra 10-60 Euro å reservere sete ombord.

På korte flighter innen Europa vil det koste 10 Euro å reservere sete mens nødutgang vil koste 20 Euro.

På langdistanse vil det koste 10 Euro å reservere sete, mens nødutgang vil koste 60 Euro.

Enkelte dyrere bookingklasser og fleksible bookinger, samt HON Circle og Senator statusmedlemmer er fritatt for gebyrene.

Fra online check in åpner 23 timer før avgang er det gratis å velge setene som er igjen, men ønsker man feks å sitte sammen, midtgang eller vindussete garantert, er man nesten tvunget til å hoste opp penger for å være sikret.

For hver dag som går, blir nettverkselskapene i Europa mer og mer lik lavkostselskaper som Ryanair og Norwegian. Men inntil videre, kan du fortsatt nyte gratis innsjekket bagasje hos Lufthansa, samt servering ombord, inkludert en god, tysk øl.

Jeg bare håper at Lufthansa og de andre ikke glemmer hvor utrolig viktig det er å differensiere seg fra lavkostselskapene. Vi får se hvor lenge det tar før neste nettverkselskap «glemmer» dette.

[box style=’note’]Diskusjonen går i forumet. Klikk her for å bli med [/box]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *