Mimosa Resort & Spa, Koh Samui

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Koh Samui er en liten tropisk øy som ligger et stykke sør for Bangkok ute i Thailandbukta. Det kanskje mest kjente stedet her er Chaweng som har en kjempeflott og lang sandstrand samt et yrende natteliv.

Dersom du er ute etter noen netter på et rolig og avslappende sted hvor du ikke blir forstyrret av partylivet kan Mimosa Resort & Spa være et alternativ. Mimosa er et lite og meget koselig firestjerners resort beliggende på nordsiden av Koh Samui like ved Mae Nam. Hotellområdet er lite ogavskjermet, og består av to treetasjes blokker og noen få bungalower. Beliggenheten er praktisk talt rett på stranden og du kan her oppleve fantastiske solnedganger med et nydelig fargespill slik at du raskt kan innbille deg at du befinner deg på en vakker sydhavsøy.

Romantisk solnedgang
Romantisk solnedgang

 

Resepsjonen er en enkel liten disk under et enkelt tak med åpning på to av sidene. Interiøret i resepsjonen har preg av minimalistisk, tropisk stil. Noen få sitteplasser var tilgjengelig rundt en kunstnerisk utsmykning.
Vi ankom hotellet rund lunsjtid og vi fikk straks servert velkomstdrink som var laget av planter og urter. Rommene våre var ikke klare da vi ankom og det ble dessverre en god stund med ventetid før rommene våre ble klare.

Resepsjon
Resepsjon

 

Vi hadde booket tre rom av typen Jacuzzi Lover Deluxe som alle er beliggende på grunnplan i en av de to treetasjes blokkene. Inngangene til alle rom på bakkeplan er skjermet med en murkonstruksjon med et lite stråtak over, dette gir en skjermet uteplass men dette kan fort bli litt tett i den trykkende varmen. De fleste rom har dører mellom uteområdene/terrassene noe som er perfekt for barnefamilier.

Inngang til rom
Inngang til rom

 

I portrommet innenfor den ytre døren befinner det seg et stort boblebad og en benk. Shampo, såpe og balsam var også tilgjengelig  her. Benken hadde veldig dårlig komfort og ble ikke benyttet.

Utendørs boblebad
Utendørs boblebad

 

Sengen var uvanlig, og besto av en støpt forhøyning hvor det var plassert to madrasser med myggnetting rundt. Sengen var fint pyntet med puter og et blått band med velkomsthilsen oppå. Nattbordlamper var montert på sengegavlen men ble vanskelig å betjene på grunn av myggnettingen.

Seng
Seng

 

Et 32″ flatskjerm-TV og DVD-spiller var plassert på den flisebelagte benken langs den ene veggen, men kanalutvalget var ikke bra sett med vestlige øyne. Benken var fin å benytte til oppbevaring av kofferter. Alle vegger er malt i lyse farger, og gulv har belegg som ser ut som plank, noe som var en litt for billig løsning etter min vurdering.

Stor benk med TV
Stor benk med TV

 

I en slags karnapp ut mot inngangspartiet lå en madrass med to puter på, vindusfeltet her kunne åpnes helt opp og dette var en koselig krok hvor jeg tilbrakte en del tid med lesing.

Lesekrok
Lesekrok

 

Minibaren var bare utstyrt med fire bokser brus, fire bokser øl, vann og  to sjokolader, men ved ankomst sto det også et fat med frisk ananas her. I to skuffer på brisken under fjernsynsbenken lå litt mer tilbehør til minibaren samt kaffe, te, glass og kopper. Prisene i minibaren var rimelige. To flasker gratis vann var tilgjengelig på benken over.

Minibar
Minibar
Tilbehør til minibar
Tilbehør til minibar

 

Til venstre for sengen sto et lite arbeidsbord og en stol. Skrivesaker i form av en enkel grå blyant og en liten notatblokk lå også her.

Lite arbeidsbord
Lite arbeidsbord

 

Oppholdsrommet og badet var delt med tofløyet skyvedør. Badet hadde to servanter og to speil. Et stearinlys med lukteolje med duft av Jasmin ble fylt opp tent hver dag. Håndklær, vaskekluter og hårføner lå i en hylle under benken. Belysningen besto av spotter i taket, men plasseringen av disse så imidlertid ikke ut til og være godt planlagt, og på vårt rom ga disse dårlig belysning ved servantene. På motsatt side var toalettet plassert med et stort skap ved siden av. Skapet inneholdt bland annet morgenkåper, tøfler og en el-safe som var til gratis disposisjon.

Doble servanter på badet
Doble servanter på badet
Toalett
Toalett

 

Dusjen på denne romtypen er utendørs, men du er godt skjult bak en høy vegg med tregjerde på toppen. Dusjområdet var plassert i midten mens til høyre og venstre var det singlet opp og pyntet med steiner og figurer. En slags stige var satt opp som håndklehenger.

Utendørs dusj
Utendørs regndusj

 

Mimosa har også SPA-fasiliteter som tilbyr ulike former for massasje, men jeg synes prisene her var litt i høyeste laget når du 300 meter opp i gaten får god behandling for en fjerdedel av prisen. Hageanlegget er lite, intimt og veldig idyllisk. Små verandaer, lekerom og takoverbygg hvor du kan slappe av finnes rundt omkring i hagen.

Spa avdeling
Spa-avdeling
Idyllisk hageområde
Idyllisk hageområde

 

En bra og variert frokost som var inkludert i romprisen ble servert i restauranten. Her kunne du sitte med sand under beina og nyte den fenomenale utsikten mot havet. Restauranten var åpen hele dagen og serverte drikke og matretter fra et noe begrenset  menyutvalg, men prisnivået var overkommelig tatt i betraktning den litt øde lokasjonen.

Frokost med et herlig skue
Frokost med et herlig skue

 

Hotellet har også et lite men flott og velholdt basseng med relativt kjølig vann. Håndklær ble lånt kostnadsfritt ut til gjestene. Rett foran hotellet ligger det en finkornet hvit strand hvor det også er plassert ut noen få litt dårlige solsenger. Bademulighetene rett foran hotellet er ikke perfekte, men noen få hundre meter lenger mot vest er det kjempebra.

Infinity edge pool
Infinity edge pool
Strand idyll
Strand idyll

 

Konklusjon:

Vi tilbrakte en uke på Mimosa og vi hadde rolige og aldeles nydelige dager der. Gratis shuttle bus til Chaweng kjøres flere ganger daglig. Videre finnes det små lokale restauranter, vaskeri og butikker omkring 500 meter fra hotellet. Hotellet har gratis og stabilt trådløst nett som også er tilgjengelig ved bassengområdet. Betjeningen er kjempehyggelige og observante noe de beviste spesielt dagen før vi skulle reise. Da fikk min datter og jeg hver vår bursdagskake, uten at noen i reisefølget hadde fortalt dem at vi hadde bursdag.
Romtypen vi hadde, Jacuzzi Lover Deluxe, er litt større enn Jacuzzi Deluxe. Jeg vil uansett anbefale sistnevnte romtype da du her kommer opp i andre eller tredje etasje, og får utsikt til den flotte hagen samt at det blir litt mer luftig ute på terrassen.

For mer informasjon, se hotellets nettside.

 

 

 

 

 

 

 

Oversikt

Fordeler

Beliggende i meget rolige omgivelser rett ved stranden.
Nydelig og avskjermet hage.
Rent og velholdt basseng.

Ulemper

Bærer preg av litt minimalistisk stil.
Litt dårlig utvalg i restauranten.
Sengene kan være litt plundrete å komme seg ut av.

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Vi hadde rolige og aldeles nydelige dager på Mimosa. Hotellet er enkelt men idyllisk og har en fantastisk beliggenhet ved stranden hvor du ser over til øyen Koh Phangang. Betjeningen er kjempehyggelige og observante. Romtypen vi hadde, Jacuzzi Lover Deluxe, er litt større enn Jacuzzi Deluxe. Jeg vil uansett anbefale sistnevnte romtype da du her kommer opp i andre eller tredje etasje, og får utsikt til den flotte hagen samt at det blir litt mer luftig ute på terrassen.

3.3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *