Nå åpner Norges første døgnåpne bilutleie

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hertz fortsetter sin kraftige vekst i det norske bilutleiemarkedet. På to år har selskapet vokst med 32 prosent. Ny teknologi gjør det nå mulig å hente og levere biler hele døgnet.

Vi har befestet posisjonen som Norges største bilutleieaktør. Målet er fortsatt vekst, sier Trygve Simonsen, adm. direktør i Hertz Norge.

Tar markedsandeler

Hertz Norge har i dag over 500 utleiepunkter over hele landet inkludert samtlige flyplasser. Leiebilflåten består nå av nærmere 7 000 biler. Flere utleiepunkter, investering i varebiler og nye kunder er delforklaringer på veksten.

Til tross for omsetningsvekst, er driftsresultatet svakere i 2014 enn året før.

Kampen om markedsandelene er tøff, og det setter prisene under press. Jeg har liten tro på at marginene vil øke fremover uten videre investeringer, sier Simonsen

Nye driftsmodeller

Ny teknologi, høyere sertifiseringskrav og økt biltetthet er med på å forme fremtiden for bransjen. Hertz sier de har en klar ambisjon om å lede denne utviklingen for å sikre fortsatt vekst.

Vi ser hva Airbnb gjør for hotellbransjen og Uber gjør for taxinæringen. Det er naivt å avvise at tilsvarende nye forretningsmodeller også kan dukke opp i vår bransje. Vi følger dette nøye for ikke å bli tatt på sengen, sier Simonsen.

På kort sikt er det veksten i bildeling, hvor Hertz er største kjedeaktør i Norge, som representerer den kanskje største endringen for bransjen. Over tid tror de bildeling og tradisjonell bilutleie blir to sider av samme sak.

I dag er dette to ulike forretningsmodeller med ulike kundegrupper. Nå ser vi på hvordan vi kan lage en teknisk og operasjonell plattform som gjør at kundene kan bevege seg sømløst mellom dags- og timeleie, sier Simonsen.

Døgnåpent

Hertz har nå åpnet sitt nye utleiekontor på Oslo S. Dette er bilutleie slik man aldri har sett i Norge tidligere. Tradisjonelle skranker, brosjyrer og køsystemer er byttet ut med åpne løsninger, papirløse systemer og hypermoderne teknologi. Og en helautomatisk utleiekiosk som er tilgjengelig døgnet rundt.

Bestilling og innsjekk via automat har vært tilgjengelig i fly- og hotellbransjen lenge. Leiebilbransjens utfordring har særlig vært hvordan vi skal gjøre kontroll av førerkortet. Nå har vi løst dette og kan som første aktør i Norge tilby denne løsningen, sier Simonsen.

Løsningen tar seg av hele utsjekksprosessen. Man identifiserer seg med å skanne førerkortet sitt, og betalingen skjer på vanlig måte med kredittkort. Kiosken håndterer både leiekontrakt og nøkler. Dermed kan Hertz tilby døgnåpen bilutleie. Først på Oslo S, men deretter på flere knutepunkter rundt om i landet.

Sett med kundeøyne er dette kanskje den største innovasjonen i vår bransje på mange år. Dette er sterkt etterspurt i markedet og betyr også et betydelig serviceløft for besøkende som ankommer Oslo utenom tradisjonelle åpningstider, sier Trygve Simonsen i Hertz.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *