Nordic Choice Hotels med sertifisering utført av egne gjester

Nordic Choice Hotels

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nordic Choice Hotels har gitt utvalgte gjester oppdraget med å undersøke smitteverntiltakene på hotellene over hele Norden. Vurderingene blir synlige på deres nettsider.

Da pandemien var et faktum våren 2020 innførte Nordic Choice Hotels umiddelbart smitteverntiltak på alle sine hoteller. Det omfattende arbeidet med smitteverntiltak fikk navnet Safe Stay.

Den nye hverdagen for hotelldrift gjorde at kreative ansatte stilte seg spørsmålet om hvem de ville hatt mest tillit til å bedømme hvor trygg og sikker man som gjest følte seg på et hotell under en pandemi. Svaret kom raskt: “Tilbakemeldinger og vurderinger gjort av andre gjester”. Ideen om at gjester skulle utføre kontroller på Nordic Choice-hoteller var dermed født og fikk navnet The Chosen by Nordic Choice Hotels.

Utradisjonell rekruttering

For å finne motiverte og engasjerte kontrollører henvendte hotellkonsernet seg til gjestene gjennom Nordic Choice Club og sosiale medier. Etter en vellykket pilot i fjor sommer startet rekrutteringen av flere kontrollører høsten 2020. Over 500 søkte om å bli kontrollører og 200 ble valgt ut til å bli en del av The Chosen by Nordic Choice Hotels.

Vår viktigste oppgave er å tilby trygge opplevelser for gjestene våre. Det har alltid vært et mål for oss, men har av naturlige årsaker kommet ekstra i søkelyset under pandemien. I tillegg til andre sertifiseringssamarbeider, som med ISO og Det Norske Veritas, lanserer vi vår egen Safe Stay-vurdering. Den bidrar til transparens og er tillitsvekkende for andre gjester.

Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Kontrollørene sjekker inn på helt vanlig måte, uten å oppgi at de har et spesielt oppdrag under besøket. Som ekte undercover-agenter svarer de på over 100 spørsmål om hvordan de opplever Safe Stay-tiltak under hotelloppholdet sitt. Først etter at kontrollørene har sjekket ut, får hotellene kjennskap til besøket ved at de blir tilsendt en grundig rapport. I rapporten belyses eventuelle mangler som bør rettes opp i, og ikke minst alt hotellene gjør riktig.

Safe Stay-vurdering av alle hoteller

Alle som booker hotell på nettsidene til Nordic Choice Hotels, vil nå kunne se en Safe stay-vurdering for hvert hotell. Alle hoteller er merket med resultatet av gjestetilfredshet rundt smitteverntiltak, som alle gjester får muligheten til å svare på etter endt hotellopphold. I tillegg er resultatene fra kontrollørene, Safe Stay-scoren, synlige hos de hotellene som har hatt besøk av dem.

Totalt har det blitt utført over 200 kontroller, 130 av disse hittil i 2021. Innen utgangen av 2021 vil Nordic Choice Hotel ha fått over 1000 tilbakemeldinger fra sine gjestekontrollører. Målet er at hvert av de over 200 Nordic Choice-hotellene skal ha besøk av en kontrollør opptil seks ganger per år.

Å få et såpass stort volum av tilbakemeldinger på hva vi kan gjøre bedre, og hva vi gjør riktig for å sikre den tryggeste hotellopplevelse, er vinn-vinn for både gjester og ansatte. Fremover tror vi Safe stay-vurderingene vil være spesielt viktige for det internasjonale markedet som ønsker en bekreftelse på hvordan hotellene jobber med smittevern. De utvalgte kontrollørene sertifiserer både hotellene våre og bidrar til å ivareta en trygg opplevelse for fremtidige gjester og en trygg arbeidshverdag for våre ansatte.

Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *