Norwegian inngår samarbeid med Widerøe

Norwegian inngår samarbeid med Widerøe

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian og Widerøe undertegnet fredag en samarbeidsavtale som for første gang vil gi reisende på innenriksruter i Norge mulighet til å fly sømløst med Widerøe og Norwegian.

Det blir økt konkurranse på det norske innenriksnettet når Widerøe om kort tid åpner for bestilling av Norwegian-flygninger og gjennomgående reiser på sine anbudsruter i Norge.

I første omgang innebærer samarbeidet at Widerøe skal selge gjennomgående billetter med Widerøe og Norwegian på sine nettsider. Selskapene tar sikte på at billettene legges i salg i første halvdel av mars. Etter planen vil billettene også kunne kjøpes på Norwegians nettsider mot slutten av året.

Avtalen mellom Norwegian og Widerøe bidrar til økt konkurranse på det norske innenriksmarkedet. Det betyr at de reisende får flere valgmuligheter, større fleksibilitet, kortere reisetid og ikke minst tilgang til lavere priser. Nå kan den reisende for eksempel fly med Norwegian til Trondheim og videre ut i kortbanenettet uten å måtte betale dobbel passasjeravgift, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian.

Større valgfrihet

Avtalen vil gi Widerøes kunder større valgmulighet hva gjelder reiserute, tidtabell og pris. Gjennomgående billetter vil gi kunden langt kortere reisetid. Minimum tid mellom avganger reduseres fra 2 timer til 30 minutter på alle lufthavner unntatt Oslo Gardemoen, der det blir 45 minutter. Bagasje vil kunne sjekkes inn helt fram til bestemmelsesstedet i Norge, og passasjerer vil bli ivaretatt skulle det oppstå kanselleringer eller forsinkelser underveis.

Tidligere har Widerøe hatt et tett samarbeid med SAS, men i høst annonserte de det noe overraskende samarbeidet med Finnair som er en del av oneworld-alliansen. Nå som Norwegian også er en samarbeidspartner er det tydelig at Widerøe ser forbi allianser og heller gir kundene flere valgmuligheter.

Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Avtalen med Norwegian gjør at kunden får flere reisealternativ å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i Widerøe.

I følge nrk.no sikter de to flyselskapene på å kunne legge ut billettene for salg i første halvdel av mars.

Følgende ruter er inkludert i avtalen:

  • Oslo – Røros
  • Alle ruter mellom Oslo og Bergen til Sogn og Fjordane og Ørsta/Volda
  • Alle ruter mellom Trondheim og Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen)
  • Trondheim og Oslo til Rørvik og Namsos
  • Alle ruter i Nordland, Troms og Finnmark, bortsett fra Bodø – Bardufoss
  • Direkteruter fra Oslo til Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen) og Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes)
  • Direkteruter fra Bergen til Bodø og Tromsø
  • Sandefjord/Kristiansand/Trondheim til Evenes

Les også: Norwegian kåret til folkets reisefavoritt

Kilde: Pressemelding fra Norwegian og Widerøe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *