Norwegian lanserer nye ruter fra Norge

Palanga, Litauen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian lanserer i dag fire nye ruter fra Bergen, en ny rute mellom Trondheim og Tromsø, samt økninger og forlengelser av flere eksisterende ruter. En ny rute fra Bergen til Baltikums «syden» Palanga, er en spesielt interessant nyhet.

Fra slutten av oktober kan bergensere glede seg over direkteruter til fire nye destinasjoner: Manchester, Tenerife, Palanga/Klaipeda og Gdansk. I tillegg øker Norwegian frekvensen på sine ruter fra Bergen til Krakow (fra to til fire ukentlige avganger) og Bergen til Alicante (fra tre til fem ukentlige avganger). I tillegg forlenges Norwegians rute mellom Bergen og Evenes.

Norwegian crew
Foto: Norwegian

– Vi ser frem til å tilby bergensere fire helt nye direkteruter. Dette er spesielt gode nyheter for alle Manchester United-fans som vil se Solskjær ta fatt på en ny Premiere League-sesong på Old Trafford. Fra slutten av oktober øker vi også antall avganger på direkterutene til Alicante og Krakow og forlenger ruten mellom Bergen og Evenes slik at bergensere skal få enda flere valgmuligheter når de reiser med oss, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian.

Dette er rutene:

  • To ukentlige avganger fra Bergen til Manchester fra 28.oktober
  • To ukentlige avganger fra Bergen til Gdansk fra 27.oktober
  • En ukentlig avgang fra Bergen til Tenerife fra 29.oktober
  • To ukentlige avganger fra Bergen til Palanga/Klaipeda fra 30.oktober
  • To ukentlige avganger fra Bergen til Evenes fra 28.oktober

– Vi ønsker Norwegian velkommen med de nye, varierte rutene. Nå får Vestlendinger enda flere valgmuligheter direkte fra Bergen. At Palanga i Litauen nå er på rutekartet er spennende – en helt ny destinasjon for oss. For solglade bergensere er også bedret forbindelse til Tenerife og Alicante noe å se frem til, sier lufthavndirektør Øystein Skaar.

Norwegian gjenoppretter også ruten mellom Oslo og Szczecin i Polen. Fra og med 29. oktober vil Norwegian tilby to ukentlige avganger til Szczecin, på tirsdager og lørdager.

Ny direkterute mellom Trondheim og Tromsø

– Et bedre rutetilbud gir fleksibilitet og valgmuligheter, noe som næringslivet setter pris på. Trondheimsregionen har et høyt aktivitetsnivå og nytten av å knytte landsdelene sammen er stor, sier Berit Rian, administrerende direktør i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og leder av arbeidsutvalget i Luftfartsforum for Trondheim lufthavn Værnes.

Nordlys i Tromsø
Foto: John Huang / Pixabay 

Der bergenserne får en ny rute til Balikums syden, må trønderne nøye seg med en direkterute til nordens Paris. SAS har allerede flere daglige avganger mellom Trondheim og Tromsø, men denne ruten har en mellomlanding i Bodø. Norwegians rutealternativ betyr derfor kortere reisetid. Fra og med 28. oktober vil ruten flys to ganger i uken (mandager og fredager).

– Det er gledelig med et enda bedre rutetilbud til Nord-Norge og Tromsø, sier Værnes’ Lufthavndirektør Marit Helene Stigen. – At Norwegian med dette vil styrke flytilbudet til sine reisende over Værnes er positivt, fortsetter hun.

Forsidefoto: Andrzej Otrębski [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *