Norwegian og OSM Aviation starter pilotskole i Arendal

Norwegian og OSM Aviation starter pilotskole i Arendal

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Norwegian og bemanningsbyrået OSM Aviation starter sin egen pilotskole i Arendal for å forhindre pilotmangel i fremtiden

OSM kjøper nå 51 prosent av flyskolen Scandinavian Aviation Academy (SAA) i Sverige og starter opp en helt ny flyskole på norsk jord, skriver DN.no.

Bare i løpet av det siste året har bemanningsbyrået mer enn doblet antall ansatte fra 2300 til over 5000 piloter og kabinpersonale.

Norwegian, som er deleier i OSM Aviation, er et av flere flyselskaper som har slitt med kanselleringer i sommersesongen på grunn av for få piloter. Det skal de nå prøve å forhindre med et mål om å utdanne 100 piloter årlig i både Norge og Sverige.

– Vi ser at det begynner å bli knapphet av piloter i Europa. Flere selskaper sliter jo med det allerede, sier Bjørn Kjos til DN.

Les også: Norwegian kåret til årets flyselskap

I oktober kunne vi lese at britiske Monarch gikk konkurs. Norwegian skal ha fått rundt 100 piloter til å begynne hos dem. Heldigvis har disse pilotene skrevet kontrakt med oss allerede. Vi har fulle kurs i vinter, sier Kjos.

Flyskole på Gullknapp

Den nye flyskolen skal åpnes på den private flyplassen Gullknapp like ved Arendal i Aust-Agder. Dagens Næringsliv skriver at OSM-konsernet allerede har finansiert en hangar og kontorbygg.

Utdanningen, som først må bli godkjent for støtte fra Lånekassen, vil være toårig. Prisen blir i underkant av én million kroner, pluss «utsjekk» på en bestemt flytype for cirka 250.000 kroner. Begge deler må studentene betale for selv, skriver avisen.

Les også: Norwegian ett steg nærmere oppstart i Argentina

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *